viata in germania 36
Raspunsuri - Pagina 31
tinatache spune:
acu eu nu vreau sa apar pe nimeni dar parerea mea e ca cine se plange de birocratia din Germania inseamna ca nu stie ce e in Romania. Mie aici mi s-a parut floare la ureche, in o gramada de locuri poti completa formularele online, le trimiti prin posta, nu stai la coada, nu te certi cu ghiseele inchise s.a.m.d. O fi hartogaraie, nu zic nu, dar macar o parte o consider justificata. Repet, spun doar din experienta proprie, nu mi s-a cerut niciodata ceva de care sa fi zis: 100% inutila. Plus ca platile prin net (taxe), formulare de download cam peste tot, posta etx.etc. usureaza f mult. Eu cand imi aduc aminte cat am umblat in Ro pt o nenorocita de hartie, de oricare: certif. nastere, pasaport, etc. ma apuca jalea. Peste tot tb fii prezent, nu se face nimic prin posta/internet. Dar ma rog, cred ca depinde de experientele si nevoile fiecaruia. aaaa, sa nu uitam de consulatele iubite unde nu pot comanda un pasaport nenorocit pt copil pt ca nu am domiciliul stabil aici (GC intra la exceptii) aici la consulat.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
Nadia1976 spune:
Aschiuta, actele au fost depuse in acelasi land, acum mai bine de 10 ani; din pacate, mama mea a decedat acum 5 ani... asa ca nu mai conteaza, vroiam doar sa spun cum functioneaza legile germane si cat sunt eu personal de dezamagita... atata tot!
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
aschiutza spune:
Dragelor, ca sa nu va mirati de ce nu mai scriu - eu iau o pauza. Poate de o luna, poate de un an, cine stie daca mai vin. Poate cind voi avea copil. Nu stiu, da deocamdata sunt scirbita de balacareala de pe ZZ. Simt ca oricum pt afrontul primit nu mi-i se va face dreptate. Prejudecatile si ironia cu aere de superioritate, intelectualismul de doi bani si cu pretentii isi fac din ce in ce mai mult prezenta pe desprecopii si nu sunt deloc moderate sau cu adevarat condamnate (in comparatie cu vulgaritatea, care intr-adevar e pusa la punct).
Care aveti nevoie de mine, mai ales fetele cu doctoratul cu care am tot discutat aici pe forum in ultimul timp, scrieti-mi PM, nu inchid contul. Stiri aflati pe blogul meu, in caz ca ii e cuiva dor de mine.
M-am gindit de mai mult timp sa iau o pauza pe aici, dar mi-a fost drag sa stau de vorba cu voi! Va mai citesc eu, nu aveti teama, ca doar m-am atasat de voi si voi dori sa mai stiu ce faceti si cum o duceti.
O seara faina la toata lumea!
---------------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
tinatache spune:
quote:
Originally posted by papadie
tino las ca dupe ce-oi scrie ce ne pate pielea o sa-mi dai dreptate:)
astept Oricum am scris deja ca e vb de experiente personale si e clar ca fiecare vedem situatia in fct. de ce a trait. singurul lucru care nu-mi place la povestirile astea e ca se gasesc unii care sa comenteze: "ti-am zis eu ca si acolo e naspa? vezi, am avut dreptate, niste reci si niste egoisti nemtii aia", chestie care nu mis e pare fair, caci pana acum nici un neamt nu mi-ar fi zis ceva d eromani, iar daca avea o parere proasta atunci si-a schimbat-o dupa ce ne-a cunoscut Adica la sfarsit o avea si mai proasta
Bei, chestia asta de la ZZ este de pomina, si vine acuma cand vrem si noi sa ne vedem:(( Pacat, ne cunoastem de ani de zile si acuma...
Aschiutza, eu sper sa te vad, la Mainz sau unde-o fi, ca mi-esti draga.
La fel si pt altele care v-ati mai certat: EU, MOI, JE vreau sa va vad, pe voi, pe copiii vostri daca aveti, vreau sa mergem cu barcuta pe rau, in parculet la o vorba. Sotul meu a zis DA pt intalnire inainte de a-i explica ce si cum, si a si facut propunerea cu Mainz. Abia asteapta! Ce ziceti?
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
Alina spune:
Dragele mele prietene,
A venit vremea sa ma despart de voi.Cu lacrimi in ochi.Nu cred ca mai pot sa intru la voi avind in vedere evenimentele actuale de pe forum.
Nu sunt nici eu de piatra si atitea cite s-au scris despre mine si familia mea germana imi ajung.Sistematic suntem "palmuiti"si pusi la zid ca rai,reci,duri,inumani,nationalisti,incapabili,etc,etc,etc,etc,etc.Si da,asta e tolerat,acceptat si aplaudat aici!
Va salut cu drag,
Alina
papadie spune:
Parerea mea personala e a retragerile astea de pe forum dauneaza grav sanatatii:) Eu zic ca fiecare intra aici pt el si nu e cazul sa plece din cauza cuiva. Ca atare va zic (Alina si aschiuta) la buna vedere pe alte topicuri. Peronal ma retrag de pe acest topic (btw CAMELIA mi-e dor de tine!).
Daconst spune:
Bine v-am regasit dragele mele!
N-am mai intrat de mutisor pe aici ca am fost in concediu si acum ce vad?Retrageri de pe forum?Se poate?
Hai dragutelor,ca eu asa va admiram si ma bucuram ca aflam chestii multe pe care doar din experienta le poti invata.
Sper sa fie ceva trecator si sa reveniti la sentimente mai bune.
Acum o intrebare pentru cele care au idee de problema mea:sunt insarcinata,sotul are cetatenie germana si eu cu viza definitiva.Am dori sa-i schimbam numele de familie al bb-lui.Se poate asa ceva?Trebuie sa ni-l schimbam si noi?precizez ca avem nume romanesc care pe mine una m-a dezavantajat foarte mult cind mi-am cautat un job.
Sotul putea sa-si schimbe numele cind a luat cetatenia germana,dar atunci nu-l deranja.Acum am vrea macar pentru copil sa mai germanizam putin numele de famile.
Orice sfat sau sugestie e binevenita.
Multumesc anticipat!
Dana 13+
Carmi spune:
Dana, felicitari pentru sarcina, sa fie usoara si sa ai un bebe sanatos si frumos !
In problema cu numele, stiu doar ca cei care cer asa ceva trebuie sa aiba un motiv bine intemeiat: nume ´ciudate´, de ex. Poate stiu fetele mai mult.
Carmi
Foto bebe Fabiano cel zambaretz (20.10.05) si www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video