viata in germania 36

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Eu sunt de acord cu BW ca Elvetia e scumpa.
Consider ca pe noi ne leaga dragostea de copii aici, nu dragostea de Germania ca mie personal imi lipseste sentimentul pt ca am parte numa de cacanarii aici. O sa va povestesc numa promiteti sa nu radeti ca stau prost cu nervii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

?
ce s-a intamplat? io nu rad,adica nu in public daca zici ca esti nevricoasa :)),nu ma risc ca am un galben... :D

Acuma...chiar numa cacanarii nu s-o fi-ntamplat,gandirea mea mea gandeste ca tot a fost bine ca ai nascut fetele aici...sau?

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

bai, da, desi pe Sofia mi-au nascut-o. deja am confirmarea de la doi dr ca tratamentul a fost gresit si d-aia am nascut iar prea devreme.
apropo de nasteri stii ca dupa cezariana cu Catrina am zacut doua luni. dr era cam suparat pe emigrantii care vin aici sa le ia lokurile de munca dat fiind ca noi am izbandit acolo unde fusese respinsa nevasta-sa...o minune:))) dar vorbele deja nu ma mai ating. faptele is dureroase :)

Mergi la inceput

sa stii ca e mare diferenta intre a trai in Germania ca emigrant si a trai in Germania ca nevasta de neamt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

ce sa zic.... :( Nasol...si? nu ii dati in judecata? Macar aici functioneaza sistemul si din tot raul sa iasa un bine... niste sute de mii de exemplu :)

te cred ca e greu, si tata a fost emigrant si s-a intors in RO cu 1000 de picioare dupa cativa ani (bine...acum ii pare rau de moare si nu stie cum sa se care din nou dar asta e partea a doua )

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cori-Cori spune:

Pai, eu am trait aproape 3 ani ca emigranta, dupa care m-am casatorit (in decembrie 2003). Si nu mi se pare cine stie ce diferenta intre cele doua perioade. Ah, sa nu uit, de cand m-am casatorit, nu ma mai intreaba nimeni ce fac in Germania (daca muncesc, adicatelea). Presupun ca ma considera "Hausfrau" . Eu ma simt cam frustrata de cand m-am casatorit . M-am transformat din om (sau oama ) de stiinta, in nevasta lui cutarica. (Ca veni vorba, pe sot il intreaba toata lumea ce lucreaza... Si cica femeile sunt egale in drepturi cu barbatii.)

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

Fetelor, buna ziua, in primul rand! E prima oara ca scriu la voi si vreau sa va spun un picutz din povestea familiei mele, asta legat de legile Germane!
Bunicii mei (de origine germana amandoi!!!) au emigrat (sau "s-au repatriat") in Germania in 1993. Matusa mea (sora mamei) a emigrat (cu sot roman si 2 copii care nu vorbeau germana) in 1995. Mama a aplicat ptr. emigrare in 1995 si raspunsul a venit negativ pe motiv ca citez: " Nu are destule dovezi ca e de origine germana."!!! Desi parintii i-au fost recunoscuti ca germani, sora la fel, dar ea nu!!! Faine legi, nu-i asa?!

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Nadia, eu ii recomand mamei tale sa incerce sa isi depuna actele in acelasi Land cu ceilalti membri ai familiei si sa aduca dovada ca restul au primit cetatenia. Sa nu se lase descurajata ca unul o refuza, sa ceara sa vorbeasca si cu alt om. Adeseori se intimpla ca un angajat sa iti zica ceva si altul altceva. Unul iti da viza imediat, la altul mai trebuie sa aduci o hirtie si sa mai astepti 2 saptamini. de multe ori necunoasterea exacta alegii sau diferentele intre politica landurilor conduc la asemenea absurditati. Stiu ca atunci cind esti somer poti sa ceri sa iti schimbe cel care te conduce acolo. Poate ai acelasi drept si la cererea de cetatenie?

-----------------------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

deci io nu mai stau sa pove 10 pagini aci care-i sursa nerfilor mei da va promits ca o sa incep un jurnal "Emigrant in tara lui Nietzsche" si astept cu drag sfaturi despre cum sa scap de birocratie:)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Valeu Papadie, daca descoperi metoda, precis iei premiul Nobel in economie! In nici un caz prin intoarcere acasa in tara, ca ce boxuri am avut eu la recunoasterea actului de casatorie ...Eu cred ca toata Europa sufera de mania hirtiei. Geaba calculatoare si internet, daca nu se plimba hirtia si omul cu hirtia, nu se simt birocratii ca si-au indeplinit misiunea lor in viatza! Mai cred ca germanii vor sa fie atit de corecti si impartiali incit complica inutil lucrurile prin zeci de amendamente, de reguli la reguli, de subpuncte si de exceptii de la regula. Exemplu clar? MAUT, bacaluareatul lor .

Macar sunt cozile civilizate si astepti frumos pe scaun si raspunsul sadic ca mai e nevoie de o hirtie (care tocmai ea iti lipseste din teancul de hirtii pe care il porti cu tine) ti-l spune o doamna zimbitoare si cu voce afectuasa .

------------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput