viata in germania 36

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Copiii nostri au tot cetatenie dubla; am fost de 3 ori singura cu ei cu avionul la amandoi cu Kinderausweiss; nu m-a intrebat nimeni niciodata nimic.
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by enn

Rectific - am calatorit singura cu copilul în 2005 de Paste, în 2004 am fost toti trei.

Tinatache, socata se numeste Holundersekt. Vezi în piata (Wochenmarkt), la noi se gaseste si socata, si suc de soc (Holundersaft), si flori de soc (Holunderblüten).

mersi, am sa caut!

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Eu merg in Ro singura cu fiica-mea ( sotul meu vine mai tarziu).Si am de gand sa-mi duc sotul la notar sa declare ca e de acord sa calatoresc singura cu copilul.Asa am facut si anul trecut si, desi nu mi-a cerut nimeni respectiva declaratie, nu risc sa plec fara ea.Legea zice ca trebuie s-o am.Nu are nici o treaba cu cetatenia.Este un acord international pe care multe state, printre care si Romania, l-au semnat.

Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Camelia, care lege spune asta?? romana?
Eu am discutat o data problema asta cu al meu sot si el mi-a raspuns printre altele ca n-a auzit de faza cu acordul si ca, Kinderausweiss-ul daca-l ai nu intereseaza pe nimeni unde mergi cu copilul, zice el.
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Hello,

am citit doar printre randuri,sa spun si eu experienta mea,poate ajuta cuiva:

Eu am calatorit cu Lara cu avionul inca de cand avea 3,5 luni,spre ROmania,doar noi doua ( de nenumarate ori!). Am avut mereu Kinderausweiss cu poza si nu ne-a trebui niciodata vreun act de la sotzul meu.
Specific, ea are cetatenie germana si romana. Pass romanesc nu are,circulam cu Kinderauweiss doar.

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

http://muenchen.mae.ro/index.php?lang=ro&id=8624

Carmi

Foto bebe Fabiano cel zambaretz (20.10.05) si www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

quote:
Originally posted by Carmi

http://muenchen.mae.ro/index.php?lang=ro&id=8624

Carmi

Foto bebe Fabiano cel zambaretz (20.10.05) si www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video

Multzam mult Carmi
da, cam asta o stiam si io; se refera doar la copii romani fara alte cetatenii, pt ca problema apare la iesire, adika la frontiera romaneasca. Ori pe ei nu ii intereseaza copii de straini!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

fetele,cum ati facut voi de au copiii vostri dubla cetatenie?
Eu am numai romana,sotzul numai germana si copilul a fost automat neamt.Acum are 3 ani jumate,inca nu l-am inregistrat in romania..de fapt nici casatoria mea n-am inregistrat-o in tara,si domiciliul stabil tot acolo il am.Pasaportul tot cu numele de fata,doar pe pagina cu viza e trecut noul nume.O mare varza!.Se mai poate face ceva sa-i scot si pasaport romanesc lui Marc?Eu vreau sa merg peste un an in ro sa rezolv cu actele(ca acum am viza definitiva si trebuie sa-mi schimb si pasaportul) si voiam sa ma interesez si despre dubla cetatenie,dar daca tot ati pomenit voi ,profit de ocazie si va intreb acum.

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_specht spune:

buna fetelor
am sunat la consulatul din Bonn si am intrebat treaba cu actele necesare pentru BB.are nevoie de acordul tatalui,declaratie semnata la notar +traducere pe urma la Landgericht(de ce nu stiu)
maine merg la notar sa vad ce si cum .
mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_specht spune:

mamica dulce
am fost vineri la primarie sa-i fac pasaport lui bebe si ne-a zis ca in Germania primesc automat dubla -cetatenie(trebuia sa semnam ca suntem de acord)iar cand copilul implineste 18 ani tre sa aleaga una din cetatenii.
mihaela

Mergi la inceput