viata in germania 36
Raspunsuri - Pagina 17
Carmi spune:
[quote]Originally posted by tinatache
Carmi faptul ca tu nu gasesti distractiv nu inseamna ca altcineva nu are voie. Eu chiar m-am distrat. De ce? nu stiu, daca aflu iti spun Am cautat ceva cateva pagini in urma si am vazut rasp. tau ca-l sarisem din viteza.
Cristina
Cristina, are voie oricine, nu te nelinisti...
Distractie placuta in continuare....chiar daca nu stii de ce.
In fond, conteaza?!?
Carmi
Foto bebe Fabiano cel zambaretz (20.10.05) si www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video
enn spune:
Mihaela,
mie nu mi-a cerut nimeni aprobarea tatalui. Dar daca te simti tu mai linistita, roaga-ti sotul sa semneze o declaratie īn acest sens, tradusa de tine īn romāna, la notar. De stricat sigur nu strica...
Carmi spune:
Enn, tu ai fost cu avionul?
Si eu cu sotzul meu avem nume de familie diferite si cand i-am facut pasaportul lui bb ne-au atras atentia ca daca bb calatoreste numai cu unul din parinti, e nevoie de consimtamantul celuilalt. Dar daca tu spui ca nu ti-au cerut, inseamna ca merge si asa.
Carmi
Foto bebe Fabiano cel zambaretz (20.10.05) si www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video
DidiAlex spune:
enn, pt ca sunt interesata direct de aceasta calatorie singura cu copilul in vederea efectuarii uneia in ro am niste nelamuriri:
-copilul e cetatean roman sau german?
- legalizarea in DE (pp ca tatal tre sa fie de fata ca altfel nu o legalizeaza nimeni) cat costa? ca io stiam ca trebuie facuta la consulat.
Multzam mult!
Carmi spune:
Didi, din cate stiu eu, declaratia o da tatal in fata notarului, despre ce “legalizare“vorbesti? Ceea ce nu stiu este daca declaratia trebuie tradusa si in romana (de traducerea si legalizarea ei vorbeai?), poate ne spun fetele care s-au aflat in situatia asta.
Carmi
enn spune:
S-o iau pe rīnd:
Da, am fost cu avionul, cursa directa Tarom Frankfurt-Cluj.
Copilul are cetatenie dubla, am avut la mine pasaportul nemtesc (Reisepass, nu Kinderausweis) + copie a certificatului de nastere romānesc (simpla, trasa la xerox), pe care am aratat-o la sosire din proprie initiativa la Cluj, dar nu i-a prea interesat pe vamesi.
Nu stiu exact cīt costa legalizarea unei declaratii la notar, dar nu cred sa fie mai mult de 20-30 EUR.
Asta s-a īntīmplat īn 2004, nu stiu daca s-a schimbat ceva īntre timp.
Sper ca v-am putut ajuta.
E.
tinatache spune:
mihaela si claudia, mersi de raspuns. Acuma vin de la Reformhaus si nu aveau, au zis sa incerc la farmacie. Am sa mai intreb si in alte parti, poate gasesc...
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
DidiAlex spune:
enn, multzam mult de raspuns
Carmi,crezi ca stiu? as vrea sa plec in ro, cu avionu doar io cu copilul. Noi suntem toti cu pass romanesc. Copilul e pe pass meu. La intrare nu ma intreaba nimeni, ca am mai fost anu trecut dar problema mea este la iesire. de asta intrebam poate ma lamuream ca nu am chef de surprize. Noi am fost de Pasti, dar am uitat sa merg la un notar in Ro.
Cum sa ii explic io vamesului ca tatal e in DE. Mai cercetez.
Cand l-am trecut pe pui in pass meu acu 2 ani a trebuit tatal sa mearga la Bonn sa faca o imputernicire care a costat 45-50 E plus drum;
Daca mai afli procedura legala poate ma luminezi si pe mine! Oricum pt siguranta cand o sa plec o sa am la mine declaratia tatalui.
tinatache gasesti la IKEA sirop- sub denumirea eng "Elderberry Flower"(mai vin si altele pe langa mobila) sau la Wal Mart, aici parca cu denumirea germana. Sigur!
Carmi spune:
Enn, multumesc
Carmi
enn spune:
Rectific - am calatorit singura cu copilul īn 2005 de Paste, īn 2004 am fost toti trei.
Tinatache, socata se numeste Holundersekt. Vezi īn piata (Wochenmarkt), la noi se gaseste si socata, si suc de soc (Holundersaft), si flori de soc (Holunderblüten).