In Italia (14)
Raspunsuri - Pagina 17
crista-s spune:
Asa deci va uitati la iene ... Eu n-am apucat si acum nici nu mai sunt pina la toamna .
In schimb fetelor ... in fiecare dupa amiaza pe la 17 si un pic pe RAI3 e Geomagazine...SUPEEEER.. ieri am nimerit un documentar despre Stromboli. Au filmat in adincuri cum din fundul marii ieseau bule de gaz ( ceva cu sulf ..) era asa de ciudat parca marea era o imensa sticla de apa minerala ... Apoi dupa eruptie cum lava fierbinte cadea in mare.. si iar sub apa nisip negru si lava intepenita sub apa .. cernii micute care profitau de toti bolovanii astia ca sa isi gaseasca o vizuina si cind intorceai privirea - deci cu spatele la insula - dar tot sub apa se vedea un imens albastru .. un ocean in fundul marii ... era falia dintre cele doua placi tectonice eurasia si africa .. adincime 2-3000 metri .. adica te lua frica numai uitindu-te la tv, si deasupra haului asta pluteau linistite niste baracude in sir indian.
Apoi simbata de la prinz pina seara sunt tot felul de emisiuni care mai de care mai plimbarete. "Italia che vai" pe rai 1 de pe la 15 ( asta chiar ca e interesanta ca sa iti faci o idee unde ai vrea sa iti petreci vacanta in viitor) ... ceva cu marea pe la 14 dar nu mai stiu pe ce canal .. Asta in caz ca nu aveti program in vreo simbata de iesit la iarba verde sau la parculet.
pe miine...
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
viorela hoff spune:
hallo fetele,
frig, frig si la noi!
nici nu sti cum sa te mai imbraci, azi dimineata am plecat zgribulita si in clasa mi-au clantanit dintii! cand am iesit de la ore, era soare, vai ce bine...dar numa pt. o sec. cred! am apucat sa-mi pun ochelarii si s.a intunecat brusc!
in sfarsit au stabilit data examenului, pe 23 iunie. bine ca nu e iulie ca am fi chiar in distractia mutatului! noi inca nu ne-am gasit locuinta dar prima conditie este sa aiba bakon maaare, ca am o gramada de plante!
in rest, azi am gasit cainele urland de atata latrat, bine ca toti vecinii au fost plecati, sper!
intreba cineva pe unde locuiesc, nu pot sa zic deocamdata decat undeva in Bayern, ca pana la 1Aug. ne stabilim altundeva!
Cristina si la noi sunt documentare f. frumoase, cred ca multe cuvinte le-am invatat de acolo ca ma mai trezesc ca arunc din cand in cand cate unul si profa se mira. Culmea este ca nu cunosc asa de multe cuvinte uzuale cum ar trebui.
Da, si ma mai pricep si la termeni juridic, criminalistici, asta din serialele politiste pe care le urmaresc ca imi plac f. mult.na bine, asa cateva!
Eu ca si Morcoveata, inteleg aici la curs pe latino (sunt o gramada din Am de Sud), italieni, ici colo putin sarbeste(culmea e ca am cate un "exemplar" din fiecare tara din fosta Yugo), franceza (o algerianca), am avut si un coleg englez, cred ca a fost cel mai simpatic, nu stiu cum sa spun dar era parca din alt aluat! Ma gandesc ce avantaje avem noi cu limba romana! de-aia imi place aici, imi pare rau ca termin scoala, era fain cu atatea natii, sa cunosti tot felul de oameni, sa afli despre tarile si obiceiurile lor.
se spune ca si nemtilor le plac strainii si sunt curiosi, asta cred ca pt. le place f. mult sa calatoreasca. dar in ultimul timp din pacate, sau cam dus zilele de aur.
Cat despre CM, pt. noi o sa fie nasol ca va fi aglomerat autobahnul si asta ne va intarzia livrarile. in rest nu ne pricepem la fotbal. is curioasa daca si aici nemtii se vor exterioriza acasa in fotolii la cate un GooooooooL!
va pup pe toate grupir si va doresc sa va bucurati de primavera!
Vio
viorela hoff spune:
tot eu, mi-am inscris catelusa la un concurs care vad ca se vantura pe aici, v-as ruga daca aveti timp si va place bineinteles sa o votati!
va pusichez cu mii de multumiri
Vio und Tina
linku aci http://www.pedigree.ro/concurs-cainele-lunii.html#pics
crista-s spune:
Neata ...
Vio am votat-o pe Tina . Fetele, trebuie sa introduceti numele ( Tina ) la cauta .. atentie ca sunt 2 Tine in concurs ...sa o alegeti pe cea neagra ...
Iti tinem pumnii si pentru examen.. si ca sa gasesti o casa frumoasa si spatioasa si orientata spre sud sau est ( sa te duci cu busola in mina la cautat de apartament) ca sa aiba florile soare ...
Cristina
iriale spune:
Vio,am votat-o pe Tina (care seamana, cum mai ziceam, cu Kevin, catelul care a stat 11 ani cu noi). Si bafta la examen!
Cri, pe cine sa intreb daca nu pe "gradinarul-sef"? Ar mai fi o persoana f f priceputa la flori/plante, soacra-mea, dar te prefer pe tine . Asadar: in aceste zile tot orasul este incarcat de parfum de flori de tei. Intrebarea este: teii infloresc de 2 ori pe an?? caci mi se pare ca si acum cateva luni, in primavara, eram coplesita de parfumul lor. Doar n-o fi trecut un an de atunci... Mah!
Iri, mami de Ale
Daca ti se pare prea frumos spre a putea fi adevarat, probabil ca asa este.
crista-s spune:
Iri nu ma pricep dar ma gindesc ca n-au inflorit toti odata . A fost cald acum ceva vreme, au inceput sa infloreasca, au venit ploile s-or fii oprit si acum infloresc mai departe sau chiar altii . Stii de ce iti zic pentru ca la noi abia acum ( adica simbata ) erau imbobociti , nu erau toti infloriti bine si totusi pe strada mirosea a tei ... asta in Casalecchio, adica linga Bologna unde e mai la cimpie si mai cald cu 1-2 grade decit la mine.
Cristina
viorela hoff spune:
Cristina ce harnica esti, ai tras deja o fuga si pe la bucatarie.
sper ca fetele se nu se mai certe pe la "tortu lu narancea" ca poate dispare linku pana Duminica si eu vreau sa fac tortu!
ce fain ca aveti tei, aici nu am vazut de loc, chiar ceaiul de tei pur nu se prea gaseste, doar amestecat cu altele.
azi stau pe-acasa, am facut o curatenie rapida si ma pun pe exercitii, mi-am cumparat o carticica cu ex. de gramatica si mi-am propus sa o termin pana pe 23!ha, sper
e soare si la noi, dar daca stai pe balkon trebuie sa iei ceva pe tine ca ingheti!
va pup, mai revin!
ah si danke pt. votari, am vazut ca s-au facut 8, m-am gandit ca daca castiga sa dau premiul la un adapost de catei, de fapt asta e scopu, ca Tina are slava domnului de toate.
Vio
crista-s spune:
Buna ideea cu donatia la adapost .. bravo!!
Intra la reteta lui narancea si in timp ce vezi filmul apasa pe pausa si scrie pe o hirtie, dai play si iar mai scrii ce si cum .. si gata ramii cu reteta salvata .
Despre tei sa stii ca aici nu il culege nimeni din pom, nici socul nu l-a cules nimeni .. nici alte alea .. poate numai pomii fructiferi din gradini. In general le e frica din cauza poluarii sa foloseasca florile astea sau orice buruieni de la marginea strazii. Ceai de tei nu am vazut la supermarket banuiesc ca se gaseste numai la magazine gen plafar...De fapt la alimentara singurul tip de ceai e ala negru englezesc sau de fructe ( cu ala de fructe de padure eu am vopsit oua la primul paste deci iti dai seama ca are si ceva coloranti prin el ).
Treci la studiat !!
Cristina
viorela hoff spune:
fetele, vecinii mei si-au pus steagurile germane pe balcoane, is curioasa de atmosfera hihihih!
ce fain!
Vio
crista-s spune:
ce frumos!!
Eu am citit pe un forum despre bucatareala si erau poze dintr.o cofetarie din Germania cu niste "gogosele"/prajiturele in forma de minge de fotbal...
e clar ca la voi se traieste evenimentul la maxim..
Cristina