RETETA DE INGHETATA, VA ROG!

RETETA DE INGHETATA, VA ROG! | Autor: TOMALAVINIA

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor! As dori retete de inghetata de casa, fara E/uri daca se poate! merci mult!

Mamica MARIEI

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Sper ca Natalia nu o sa se supere, daca o sa recomand reteta ei de inghetata, e descrisa aici in partea de jos pe data de 21 aprilie. Sunt sigura ca e ft buna si intentionez sa o incerc si eu o data cand o sa am loc in congelator.

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hanako2004 spune:

buna va scriu si eu o reteta pt inghetata(bunica o facea foarte des)
pt 4 porti
500gr lapte batut(iaurd)
20gr zahar
lamaie( data pe razatoare)
esente de care doriti(coloranti)insa fara coloranti este si mai naturala
zahar valinat
puneti laptele batut intr-un castron puneti zaharul si dati la mixter cam 3-5 minute apoi pe rand adaugati si restul de ing..apoi mai dati putin la mixter
daca credeti ca nu este suficent de dulce mai puteti adauga(dupa gustul dum)
apoi puneti compozitia in paharele si le bagati la concelator
dupa 3 ore inghetata este numai buna de savurat
bofta buna
durata de prep 20min
"cine se trezeste dimineata devreme departe ajunge"
EMILY comoara noastra poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

inghetata de casa

250 g zahar
200 ml lapte
1 ou
20 g cacao
zahar vanilinat
250 g smantana
laptele, 150 g zahar si oul se fierb pe baie de abur, amestecand mereu. luati vasul de pe foc, adaugati cacaua si zaharul vanilinat, si lasati sa se raceasca. separat bateti bine smantana cu zaharul ramas si optional, vanilie. turnati prima compozitie peste frisca obtinuta amestecand usor pana la uniformizare. turnati in forma si dati la congelator.

Gratiela, Mariei si a lui Stefan
www.babiesonline.com/babies/m/mariaalexandra" target="_blank">Pagina Mariei
Pozici noi

"Dragostea este indelung rabdatoare; dragostea este binevoitoare; dragostea nu vrajmaseste, nu se lauda, nu se trufeste." I Corinteni, 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Inghetata mea:

compozitia 1: 3 galbenusuri se freaca cu 2 linguri de zahar, si un pliculet de zahar vanilat (sau 2 linguri cacao cernuta si catva picaturi esenta rom), apoi se adauga albusele batute f bine spuma cu 2 linguri de zahar.
compozitia 2: 200 g frisca (facuta din smanatana sau din cea de la pachet facuta cu lapte)
Se amesteca compozitiile usor, usor. Se da la rece.

Eu fac o portie cu cacao si una fara cacao. Le pun in vas straturi-straturi, alternativ. Se pot pune stafide, nuci, alune, dulceata.

aime

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Va multumesc mult pentru retete si promit ca le incerc pe toate ! CRed ca sunt delicioase!pentru retete!!!!

Mamica MARIEI

Mergi la inceput