Picioare umflate, ajutor
Am o problema f. mare. De cand am trecut la pantofi, am talpa piciorului foarte umflata, mai ales cea stanga. Dimineata, cand ma trezesc e asa de umflata, ca abia pot sa misc degetele si calc cu greutate.Am mai patit si alta data asa, dar pentru un timp f. scurt.
Nu mananc sarat.
Raspunsuri
nadyana spune:
Buna Oana!Oare de ce?Mi se intimpla si mie in ultimul timp si mi se umbfla f. tare picioarele, desi eu am trecut direct la decupati.Precizez ca port doar toc f. mic, adica doar talpa fara toc.Nu stiu ce se intimpla, dar vreau sa spun ca mi se umfla f. tare si cateodata am picioarele roz inchis parca sunt raci.Poate stiu fetele sa ne spuna ce putem face.Nici eu nu fac exces de sare si nici nu cred ca am probleme cu rinichii.
Ramona J spune:
nadyana ce descrii tu parca seamana a tromboflebita. Poate fi serios, mergi la un medic.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
sheherezada spune:
mie mi se umfla si mainile nu numai picioarele dar cred ca e din cauza circulatiei proaste....si remediu inca nu am gasit...
Mereu alaturi de voi.
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada
oanab125 spune:
Mie nu mi se schimba culoarea pielii, ma dor foarte tare talpa piciorului si degetele. Parca ma dor oasele de acolo, nici nu pot sa descriu exact, e ciudat. Ma doare si totodata parca e si umflata toata talpa, iar degetele sunt amortite.
criss spune:
Buna,
Pai, ce ar fi de facut pentru picioare umflate.
De dornit cu picioarele pe pe o perinita. In fiecare seara , macar 30 minute de stat cu picioarele ridicate.
Dusuri alternative...cald/ rece la picioare. Cam de 10-15 ori se schimba apa.
Nu se bea apa gazata.
De 3 ori pe saptamana ceai drenant( soc, coada calului, chimion papadie) .
Sau pastile de orthosiphon ( doua pe zi ).
Crema pentru picioare pe baza de vita de vie sau iedera. Eu am gasit Antistax gel si il folosesc in fiecare dimineata si seara ( doar vara).
Pantofi supercomozi si talpa moale.
Daca imi mai aduc aminte mai spun.
Zi faina,
Criss
nadyana spune:
Nu stiu ce sa spun fetelor.A inceput de vreo 3-4 saptamini, inainte nu aveam probleme.Am si o periada mai stresanta cu examene.Vreau doar sa stiu ce ar fi, care ar fi cauza, ca de luat stiu ce sa iau sa ma ajute.Chiar ma sperie umflaturile astea si nu inteleg care este cauza lor.

blueeyes2003 spune:

Si eu am avut astfel de probleme,aveam picioarele extrem de umflate si o dr.mi-a spus ca exista multe cauze:tulburari de nutritie care conduc la lipsa de proteine din organism,unele boli ale glandelor endocrine,boli de inima,boli de ficat sau boli de rinichi.
O cauza de mare actualitate a aparitiei edemelor este folosirea gresita,excesiva si fara supraveghere medicala a anticonceptionalelor.Estrogenul determina retentia de lichide in organism ceea ce duce la senzatia de umflare si crestere in greutate.
Foarte buna este cura de bors de o saptamana pe luna,reduce edemele si elimina apa din tesuturi.
Pentru reducerea edemelor se recomanda o alimentatie bogata in vit.A si C(citrice,kiwi,fructe de padure,legume).
Se lasa la macerat timp de 10 zile,300gr.ceapa taiata marunt cu 30gr.alcool.Filtrati si luati 5 lingurite pe zi.Am inteles ca este foarte buna.
Succes!
blueeyes2003 spune:
Se bea o cana de bors dupa mesele principale timp de o saptamana pe luna.Preferabil cel de tara.