front stradal la tara
Cat front stradal este necesar pentru a se aproba construirea unei casute intr-o comuna? Exista stipulat asta undeva? sau exista particularitati in functie de hotararile de consilii locale
Problema mea
Am gasit un teren in total de 1430 m p la tara cu frontul stradal de doar 10 ml . Oare imi sunt de ajuns pentru constructie? e foarte clar ca, casuta pe care as construi-o nu ar fi la strada dar se poate construi?
Orice sugestie e binevenita
Raspunsuri
AB spune:
Mercedes intreaba si aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74005
eibi si ceata de pitigoi
(22.07.2003),(19.06.2005)
ei bi the Extra-Bramburici!!
ei bi, ei bi. B! good. ei bi go home!
adas spune:
quote:
Initial creeata de Mercedes
Cat front stradal este necesar pentru a se aproba construirea unei casute intr-o comuna? Exista stipulat asta undeva? sau exista particularitati in functie de hotararile de consilii locale
Problema mea
Am gasit un teren in total de 1430 m p la tara cu frontul stradal de doar 10 ml . Oare imi sunt de ajuns pentru constructie? e foarte clar ca, casuta pe care as construi-o nu ar fi la strada dar se poate construi?
Orice sugestie e binevenita
cam tarziu am vazut eu intrebarea ta, ca nu am mai intrat de mult pe net. te mai intereseaza?
daca da as putea sa-ti spun cam ce stiu eu.
in primul rand un teren e considerat neconstrubil in functie de retragerile minime pe care trebuie sa le respecti fata de limitele terenului. aceste retageri sunt reglementate in planurile de urbanism locale, PUG sau PUZ daca exista in comuna respectiva. poti intreba la primarie pur si simplu. dar daca fac pe ocupatii nu o sa-ti raspunda. calea legala este sa ceri un certificat de urbanism de informare - pur si simplu completezi o cerere si platesti o taxa si in decurs de o luna "maxim" (asa zice legea) ei trebuie sa-ti dea raspuns ce poti sa construiesti pe terenul respectiv: inaltimi, retrageri, POT, CUT, functiune, etc.
parerea mea este ca totusi 10m sunt f.f. putin. daca te retragi cate 3m pe fiecare latura iti raman doar 4m latime de casa - adica o camera. ar trebui sa faci o casa in care treci dintr-o camera in alta. in schimb daca pe una din laturi construiesti pe limita terenului (la calcan) si pe cealalta te retragi 3m iti raman 7m construibili - f. bine. in concluzie doar regulamentul local de urbanism iti poate spune ce si cum.
sper sa te lamuresti ce si cum inainte sa cumperi terenul.
ada