Hikikomori - fenomen japonez

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Am vazut si ei documentarul pe Discobery(?). In minte mi-a aparut imediat un articol pe care-l citisem in ziar despre japonezi ca nu-si iau nici macar cele -8 zile (sau cam asa ceva ) de concediu anuale , ca majoritatea de fapt nu mai merg in concedii de ani de zile.
Li se ard filementele de la atata munca , uita sa mai comunice si apoi uita chiar si ca au copii. Probabil ei cred ca copiii se cresc ca in programul ala de calculator sau ca animalutele alea miorlaite .
Izolarea copiilor si adolescentilor este o problema nu numai a familei ci si a soc. japoneze in ansamblul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu ma intreb cat de mult influenteaza negativ progresul tehnologic si bunastarea aceste familii.....

si ma gandesc ca din aceste cauze fenomenul se poate extind rapid si in afara japoniei.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

daca vorbim de comunicare din unele case lipseste cu desavarsire...al meu sot a fost crescut fara pic de comunicare...cu un tata care nu a zambit copiilor si care le-a vorbit numai pe ton poruncitor.Si ma intreb totusi de unde isi gaseste resurse ca sa incerce sa comunice cu mine cand el nu stie ce e comunicarea.Insa a mai invatat.
Si sunt genul asta de familii la tot pasul...si normal ca atunci cand copilul creste adult ca are secele...si ca poate o apuca si pe drumuri gresite.
Sunt multe de zis...si fiecare cred ca ar avea argumente pro sau contra.Totusi samburele de adevar exista.
Iar cat despre tara Japonia...e frumoasa....sa sti sa o vizitezi....sa vrei sa vezi frumosul...sa-ti placa cultura si sa tanjesti dupa istoria lor...daca as avea mai mult timp de citit....sorry de off topic

japonia prin ochii unui amator

www.tickercentral.com/view/65wn/1" target="_blank">sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns exotic spune:

Ai dreptate devilla ,asa a fost si cu sotul meu ,trebuia sa ghicesc ce vrea ,cateodata vb . singura ,ajunsesem la concluzia ca am innebunit ori eu ori el ,cu timpul s-a schimbat ,de la pumnul meu dat in masa si geamuri spartesi am vazut si eu cu ochii mei desfasurarea acestui fenomen -o femeie care statea langa mine ,era super draguta si plina de viata in 2 ani nu o mai recunosteam fetelor ,nici nu mai putea sa stea in picioare ,nasol este groaznic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli26 spune:

Fetelor nu chiar toti japonezii sint la fel......depinde din ce familii provin, iar cu comunicarea???ce e?? sint si romani si toate natiile posibile care nu comunica cu sotiile,mai depinde si de sotie(parerea mea) eu sint casatorita de 5 ani iar sotul meu e foarte comunicativ si iubitor,nu sa schimbat deloc de cand ne-am casatorit,si toti prietenii lui majoritatea sint la fel ca el,sintem tineri si ne distram,iar cu concediile ,le avem anual,chiar daca avem un copil si mai urmeaza unul acumIntradevar nu asi iau concedii oamenii mai batrani (sa le zic asa) dar in rest tineretul..mie una mi se pare foarte normal( Nu ma refer la hikikomori) Fetele care vor sa viziteze Japonia NU EZITATI e o tara curata frumoasa si civilizata,din punctul meu de vedere Numai bine la toata lumea(sper sa nu aruncati cu rosii in mine,asta e parerea mea despre japan

tina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli26 spune:

Iar intradevar despre hikikomori (ca asta era subiectul) parintii sant vinovati in majoritatea cazurilor dar si anturajul lor ,oricum s-au facut scoli speciale pentru ei,fara telefon,fara calculator,fara comunicare cu prieteni s-au familie nu stiu pt cat timp..etc si unii dinte ei si-au revenit (din cate am vazut eu intrun reortaj) As scrie o gramada dar din pacate timpul nu ami permite.Numai bine la toata lumea Cum am putin timp liber am sa mai scriu

tina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KSorana spune:

quote:
Originally posted by ligeea

Am vazut si ei documentarul pe Discobery(?). In minte mi-a aparut imediat un articol pe care-l citisem in ziar despre japonezi ca nu-si iau nici macar cele -8 zile (sau cam asa ceva ) de concediu anuale , ca majoritatea de fapt nu mai merg in concedii de ani de zile.
Li se ard filementele de la atata munca , uita sa mai comunice si apoi uita chiar si ca au copii.

Nu-i nimic ca se destind la "circiuma" cu fetele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KSorana spune:

quote:
Originally posted by devylla

daca vorbim de comunicare din unele case lipseste cu desavarsire...al meu sot a fost crescut fara pic de comunicare...cu un tata care nu a zambit copiilor si care le-a vorbit numai pe ton poruncitor.Si ma intreb totusi de unde isi gaseste resurse ca sa incerce sa comunice cu mine cand el nu stie ce e comunicarea.Insa a mai invatat.
Si sunt genul asta de familii la tot pasul...si normal ca atunci cand copilul creste adult ca are secele...si ca poate o apuca si pe drumuri gresite.
Sunt multe de zis...si fiecare cred ca ar avea argumente pro sau contra.Totusi samburele de adevar exista.
Iar cat despre tara Japonia...e frumoasa....sa sti sa o vizitezi....sa vrei sa vezi frumosul...sa-ti placa cultura si sa tanjesti dupa istoria lor...daca as avea mai mult timp de citit....sorry de off topic

Ce bine ca te-a gasit pe tine sa-l educi.

Eu am auzit de un caz ,apropo de fenomenul asta .Tipa romanca ,omul japonez bineninteles.Am intels ca a stat nu stiu citi ani inchisi in camera lui etc.S-a insurat cu romanca i-a facut viata un calvar ,o batea ,discutii etc.De abia a reusit femeia sa scape de el.Si dupa ce s-a intors ea in Romania ea tot mai astepta telefonul lui sau sa vina dupa ea.Cred ca a ramas si ea ciudata dupa cite a indurat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

Hikikomori este un sindrom nervos ca oricare altul si trebuie tratat ca atare. Afecteaza adolescentii in masura in care si drogurile in alte tari au acelasi efect. Dupa parerea mea, tinerii japonezi au o sansa de recuperare daca parintii si societatea ii ajuta la timp si nu reprezinta un pericol pentru ceilalti adolescenti din jurul lor, spre deosebire de cei care se drogheaza (poate din aceleasi motive) dar ajung irecuperabili din cauza influentei anturajului.

Ma gindesc ca principala cauza a schimbarilor produse in societatea japoneza o reprezinta influenta vestului, cu bune si rele. Socul cultural si social pe care l-a primit Japonia dupa al doilea razboi mondial inca se simte si isi lasa amprenta in toate domeniile. Asa cum noi, vesticii, nu intelegem si percepem total diferit cultura japoneza, asa si japonezii au incercat sa adapteze sistemul vestic in masura in care au reusit sa-l inteleaga. Nu zic ca modelul societatii japoneze era ideal, insa e ca si cum ai un puzzle in fata ta cu citeva piese ramase de introdus si incerci sa bagi una de forma patrata intr-un romb. Ele seamana cit de cit, dar nu se potrivesc asa ca trebuie sa mai incerci si cu celelalte piese...Eu cam asa vad incercarile societatii japoneze de a evolua sau mai bine zis de a se adapta la un nou model de societate. Schimbarile se vad zi de zi, insa pina la forma finala mai este cale lunga...

flori cele "Fiecare om ce-mi iese in cale imi e superior intr-o anumita privinta. De aceea invat de la fiece trecator." R. W. Emerson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Irinell frumos spus!Intru-totul de acord cu tine!

Mergi la inceput