manager numai cu diploma de facultate?!
Raspunsuri - Pagina 2
Mishulina spune:
Elise,Nana,eu nu va contrazic dar la noi in Romanica se poate orice,chiar si ce nu-ti inchipui...Unei cunostinte i-a fost refuzata inscrierea la un curs de Managementul Resurselor Umane pe motiv ca,desi are studii superioare (a terminat Fizica la Universitate),ce a facut ea nu are "nici in o legatura" cu ce ar urma sa faca in acea functie! Cand a intrebat la telefon i s-a spus ca acest curs e deschis absolventilor de invatamant superior de lunga durata ,indiferent de profil si specializare iar "la fatza locului" i-au refuzat inscrierea pe motiv ca nu e absolvent de: Psihologie,Drept,A.S.E (eventual Management),Stiinte Socio-Umane sau Litere!!!
Precizez ca tipa facuse un curs de resuse umane si psiho-pedagogie in facultate,deci nu era chiar pe dinafara cu ce se cere ptr un MRU. Si cu toate astea a fost refuzata pe motiv de...fizica ( adica facultatea ei e mai putin facultate decat celelalte mentionate...)
M-as bucura sa aveti dreptate dar din pacate in practica patronii au "criterii inalte" peste care nu trec....Si ce daca nu exista nicio lege in acest sens? La el in firma (pe "tarlaua" lui) fiecare isi face propria lege...
Ina
Elise spune:
ce are functia cu respectivul curs?
era curs in cadrul companiei... pentru ocuparea unei functii?
Elise
Mishulina spune:
Nu stiu prea multe amanunte,dar era sarcina de serviciu.I s-a pus in vedere sa-l faca,nu conteaza unde (dintr-o lista de organizatori agreati de companie).Cand i-au propus o promovare intr-o fct. de conducere pe motiv ca ar avea ceva calitati manageriale nu au fost deranjati de profilul facultatii,desi nu are legatura cu ce face acum...In schimb la prima incercare asa s-a pus problema.
In fine,n-as vrea sa abatem discutia pe cazul asta care n-are legatura cu subiectul....Ideea era ca,desi exista manageri care nu au studii superioare (cunosc chiar eu unul si face treab f buna si fara diploma in asa ceva) ,nu toti cei cu studii superioare pot ajunge (dintr-un motiv sau altul) manageri,adica practic diploma pe care o au nu e o conditie suficienta.
Ina
Elise spune:
in scoala toti fostii mei colegi se distrau ca fac "facultate de sefi" - si, in mare parte, au avut dreptate: in sensul ca puteam sa fac si Teologia, era acelasi lucru dpdv job....
Spre dezamagirea mea ulterioara, nu s-a grabit nimeni sa ma angajeze manager pt. asta.
Elise
Happiness_4_us spune:
Pai ca sa te angajezi intr-u job direct manager, trebuie sa ai un CV solid in care sa scrie ca mai fusasi manager la tzaspe firme inainte, altfel nu, asa e la romani.
Nana Motoc
Nunta noastra!
Kittie spune:
hihi.. mi-aducetzi aminte de fostu meu shef care s-a marturisit odat' ca bac-u era ultima lui diploma .. maaare manager .. da' era expat nu se pune
, mami de ( 13oct04 )
"Selon les statistiques, il y a une personne sur cinq qui est déséquilibrée.
S'il y a 4 personnes autour de toi et qu'elles te semblent normales, c'est pas bon."
ionela-roxana spune:
Eu si sotul meu avem firma din 2004,nimeni nu ne-a intrebat nimic de facultate.Sotul meu este administrator (are 2 facultati) si eu General Manager (pt ca noi colaboram mult cu firme externe trebuia o functie cu inteles pt extern).In acel moment eu nu aveam facultatea terminata dar nu a interesat pe nimeni.
Nu stiu daca exista vreo lege,cert e ca la Agentia teritoriala de munca unde am inregistrat contractul meu nu a zis nimeni nimik.
Roxi 21+ si Rares 9. april.2002
Elise spune:
quote:
Originally posted by Kittie
hihi.. mi-aducetzi aminte de fostu meu shef care s-a marturisit odat' ca bac-u era ultima lui diploma .. maaare manager .. da' era expat nu se pune
dak era expat.... nici atit nu intereseaza!
astia "migratori" care stau 6 luni intr-o tzara crezi ca verifica daca le sint recunoscute studiile in fiecare loc unde se duc?!
pai n-ar mai face altceva....
Elise
Kittie spune:
eee.. nu v-o interesa pe voi da' tot manager se chema . In general, expatii insumeaza o lipsa acuta de diplome cel putin ajtia de la noi...tzara cu spor de gradul 3 (o mai fi tot asa?)..
, mami de ( 13oct04 )
"Selon les statistiques, il y a une personne sur cinq qui est déséquilibrée.
S'il y a 4 personnes autour de toi et qu'elles te semblent normales, c'est pas bon."
ancamironiuc spune:
Sotul meu a fost pana de curand Manager Financiar la o firma aproximativ renumita, oricum o firma mare. Nu i-au cerut niciodata diploma, de fapt putea sa aiba si 3 clase! Ideea este ca ne amuzam pe tema asta pentru ca abia dupa 10 ani de la terminarea facultatii sa dus sa isi ridice diploma, a avut nevoie nu stiu unde dar nu la servici...
ANCA si EMA EMANUEL