manager numai cu diploma de facultate?!
scuze, daca s-a mai discutat pe undeva rog moderatorii sa-l inchida...am o mare rugaminte cine ma poate ajuta cu o informatie, in Romania, administratorul sau managerul unei companii, chiar si a unei reprezentante trebuie sa faca dovada unei diplome de facultate sau nu...este vreo lege in sensul asta?? daca imi dati niste linkuri ajutatoare, e perfect.
multumesc mult,
Lena si t-rex Freya
Raspunsuri
Jocelyn spune:
Ma indoiesc ca ar exista vreo lege in acest sens din moment ce exista atatia patroni care abia daca au terminat liceul.
I plan on living forever. So far, so good
lena spune:
quote:
Originally posted by Jocelyn
Ma indoiesc ca ar exista vreo lege in acest sens din moment ce exista atatia patroni care abia daca au terminat liceul.
jocelyn asa ziceam si eu dar sincer chiar imi trebuie informatia, doi la mana ca parca acu vreo 4 ani in Romania, mi-a trecut si mie pe ureche ideea asta, si parca (incerc sa reconstruiesc in memorie locatia unde am auzit-o) nu era in vreun bar cu niste prieteni ci era undeva intr-un birou...acuma eu caut pe net, dar daca se gasesc si alte opinii, le astept cu interes.
mersi mult
Lena si t-rex Freya
Jocelyn spune:
O sa ma interesez in cursul zilei de azi ca pot afla cu certitudine si iti spun, intr-o ora maxim. Mai repede nu am cum la acest moment
p.s. ai o scumpete de fetita
lena spune:
sarumana jocelyn nu e graba, chiar deloc, adica nu de genul ore sau zile, dar fac o prezentare pentru o companie olandeza si m-au intrebat daca exista vreo lege referitoare la manageri in Romania si am ramas in ceata si atunci mi-am adus aminte de "ideea" asta, deci nu e tarziu nici pe saptamana viitoare.
oricum mutzam frumos
Lena si t-rex Freya
Jocelyn spune:
Din pacate nu e asa cum am crezut. Unul dintre administratorii firmei (daca sunt mai multi) e obligat sa aiba diploma de licenta in domeniul in care activeaza compania.
Nu stiu nr. articolului din lege dar exista sigur. Ideea e ca la noi se poate orice... cu spaga
georgi75 spune:
Io stiu asa: daca ai studii superioare, te poti numi manager al firmei pe care o ai.Daca nu, te numesti administrator.
Nu conteaza ce studii, doar sa fie studii superioare.
Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si să te inseli, decât sa fii pesimist si să ai dreptate
Georgiana-mami de Stefania(2,3 ani)
Avem si POZE
zana spune:
Pentru anumite domenii de activitate(coduri CAEN) e nevoie sa fii auorizat sau sa te asociezi cu o persoana autorizata.
Dar foarte bine se poate incheia un contract de management.
Mai multe informatii aici:
www.dsclex.ro/contracte/manag.htm" target="_blank">contract de management
Happiness_4_us spune:
Uite aici legea de infiintare a unei societati comerciale. Poate gasesti aici ce te intereseaza.
http://www.am71consulting.ro/leg31-societati-comerciale.htm
Nana Motoc
Nunta noastra!
Elise spune:
nu cred ca exista nici o lege in sensul asta.
eu am facut Management si mi-am luat tzeapa... pentru ca diploma nu e un criteriu.
Inclusiv in firmele mari sint manageri "grei", angajati de la inceputurile companiei in RO, care n-au decit liceul si au fost promovatzi probabil in functie de vechime si rezultate.
edit: si la fel de bine se pot angaja studenti pe functie manageriala - ex. agentiile de publicitate sint pline de "key accounts manageri" studenti.
Elise
Happiness_4_us spune:
Da, mare adevar spui, Elise. Si eu tot management am terminat si exact acelasi lucru l-am constatat si eu. Mai bine faceam o alta facultate, mai ales ca aici daca ai o meserie "palpabila", ma rog, din care sa iasa ceva in urma efortului depus, ceva material, te-ai scos. La islandezi este foarte scumpa mana de lucru si ramai cu gura cascata cand vezi ca unul cu facultate castiga x bani si altul care e tamplar de meserie castiga de n ori mai mult si nici nu s-a chinuit in scoala, a facut doar liceul.
Asta e, fiecare cu norocul lui pana la urma.
Nana Motoc
Nunta noastra!