Cuplurile de homosexuali si copiii
Raspunsuri - Pagina 2
ina78 spune:
Amarantina - mi-a placut ce ai povestit si nu vad de ce am arunca cu roii, pina la urma fiecare are dreptul la propria opinie.
Nu pot spune ca sint un fan al homosexualilor sau lesbienelor, dar sint de acord ca in anumite conditii - si sint convinsa ca nu sint unele prea usor de indeplinit - sa poata creste copii.
Decit in familii in care abuzul e pe ordinea de zi, sau la case de copii, cred ca pot fi cupluri care sa le ofere mai multa liniste si un mediu mult mai propice de crestere si educare. Nu putem generaliza cum ca cei cu o astfel de orientare au nu stiu ce educatie sau comportament, e vorba doar de ce fac ei in pat, in dormitor.
Pot fi oameni culti, cu o educatie frumoasa, cu o conduita frumoasa care sa poata creste frumos un copil.
Spunea cineva de copilul care va avea ca exemplu parintii lui si poate va avea aceiasi orientare, mi-e greu sa cred ca e ceva genetic sau de educatie, chiar aveti impresia ca cei care acum sint homosexuali sau lesbiene provin din familii asemenea.
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."
Artemis1578 spune:
De ce oare e gresit ca un copil sa fie crescut de doi parinti de acelaasi sex in loc sa fie batut, nemancat, abandonat sau chiar omorat intr-o familie "normala" cu o mama chinuita si un tata betiv si violent?
Stiu un tip de vreo 40 de ani ( american de origine) care si-a donat sperma unui cuplu de lesbiene si acum are un baietel. Iar copilul are vreo 10 ani, e fericit, iubit si are doua mame. 
Anka
si Ubitu 
Clover spune:
amarantina, foarte frumoasa povestirea. Sotul tau a ramas inca cu o impresie proasta despre aceea intamplare?
Sa facem urmatorul exercitiu de imaginatie: aveti un copil, aflati ca e homosexual si ca isi doreste foarte mult un copil. Ati vrea sa aibe posibilitatea? Sau nu?
You asked me if I'm happy. This is a difficult question. The problem with happiness is that you don't know when you have it. You remember it. Ask me in another ten years. Maybe I'll be able to answer.
She spune:
quote:
Originally posted by amarantinaquote:
Originally posted by blue13
amarantina - nu rosii, ci floriai de la mine pentru mesajul tau
Multumesc, bine ca mai exista persoane care sunt de acord cu mine. Credeam ca sunt defecta.
Nu esti deloc defecta!
sau in fine..sinteM multi atunci
:)
amarantina spune:
quote:
Originally posted by Clover
amarantina, foarte frumoasa povestirea. Sotul tau a ramas inca cu o impresie proasta despre aceea intamplare?
Sa facem urmatorul exercitiu de imaginatie: aveti un copil, aflati ca e homosexual si ca isi doreste foarte mult un copil. Ati vrea sa aibe posibilitatea? Sau nu?
You asked me if I'm happy. This is a difficult question. The problem with happiness is that you don't know when you have it. You remember it. Ask me in another ten years. Maybe I'll be able to answer.
Din pacate sotul meu are o aversiune patologica fata de homosexuali si oricate motive concrete si logice i-as expune, n-o sa-i schimb parerea in veci. Prima chestie pe care mi-a aruncat-o in fata a fost cea despre care s-a facut vorbire si aici: anume ca baietelul o sa fie homo cand va creste, ca nu poate invata altceva de la asa-zisii parinti. A doua - ca sa vedeti tip de gandire comunista (si-mi pare rau ca scriu asta, dar e adevarat!) - ca atunci cand baietelul va merge la scoala si o sa-l intrebe colegii si profesorii ce e mama lui el ce-o sa raspunda? Ceva de genul "pai mama e tot tata"? Asta in conditiile in care in ziua de azi (si cu atat mai mult peste 10 ani) nu e nimeni interesat de parinti, ce fac ei sau daca ei exista. Eu cred ca individul va fi privit ca atare si nu ca fi-su lu' cutarelu si lu' cutarica. A treia chestie - pe care n-am prea putut sa o combat - a fost cea legata de Dumnezeu. Ca tot ce se intampla la masa vecina era impotriva a ce a lasat Dumnezeu pe Pamant, ca era impotriva legilor firii, ca Dumnezeu a creat barbatul si femeia, ca la oameni nu e ca la melci (acelasi sex si oricine poate procrea). Degeaba i-am tot zis ca nu e vorba despre asta, ca nu discutam pro si contra homosexualitate, ci discutam de soarta unui copilas.
In fine... dupa ce mi-am stricat o dupa-amiaza de vara la Paris, am mai deschis discutia de cateva ori si in Romania, cand a venit vorba de asa ceva - si am constatat cu surprindere ca sotul meu avea foarte multi fani vis-a-vis de opiniile sale. Ce mai, nu a fost nimeni de acord cu mine si de-aia ma asteptam la rosii in cap si de la voi, dar ma bucur sa vad ca din fericire exista si persoane deschise la minte si care pot pune binele unui sufletel mic inaintea unor conceptii si prejudecati.
Va multumesc tuturor!
Lorelai spune:
amarantina
. eu am multe cunostinte care ma considera "defecta" dar nu ma deranjeaza. evit insa sa discut subiectul desi uneori ma doare sa vad de cit de putina toleranta si intelegere dau dovada unii oameni.
am vazut de curind un film documentar intitulat "All aboard". Rosie O'Donnell, care e lesbiana, impreuna cu partenera ei si copiii au inchiriat un vas de croaziere si au invitat la o excursie de o sapt 3000 de cupluri homosexuale si copiii lor. o echipa de filmare a fost prezenta si, cu comentariile lui Rosie, filmul include opinii de la parinti, copii, bunici despre viata intr-o familie cu parteneri homosexuali, fie femei sau barbati. e interesant sa vezi ce cred copiii care au parinti de acelasi sex, sau cum se comporta localnicii din porturile unde s-a oprit nava cind au auzit ca vine "a boat full of gay".
eu recomand filmul tuturor care nu si-au format inca o opinie daca sint de acord ca cuplurile de homosexuali sa aiba copii sau nu.
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***
GabyHila spune:
Nu stiu daca e bine sa ma exprim sau nu la acest subiect! Fratele meu e gay si il respect pt decizia lui! Vreau sa va spun ca NU E USOR DELOC!
Duce o viata normala: munca, masa, concediu, prietenul,un bar odata pe sapt! Ca sa spilcuiesc din vietile unor gay: sunt maniaci cu curatenia, sunt cu analize la zi (din 6 in 6 luni), sunt iubitori si foarte protectori. Le doresc sa poata adopta un copil daca asta vor! Si ii voi sustine! Nu uitati ca pruncii au propriile lor idei si conceptii! Prin faptul ca sunt libertini si gay nu inseamna ca asa o sa fie si bb`ul!
Fratele meu sta in Spania. Am cunoscut acolo si gay care au recunoscut ca sunt gay dupa ce au divortat de neveste cu copii! Copii aia ce mai zic? Tot tata ii zice lu tata sa stiti! Pentru ca a fi gay nu inseamna fuste si machiaje. Inseamna sa te imbraci ca un barbat si sa te comporti in asa fel in lumea "normala". Decat sa vad copilasi abuzati de tigani si pusi sa cearseasca, fetite puse la prostituat de la 12 ani, mai bine cu doi parinti "mama" sau "tata" . Si ei iubesc si iubesc intens!
Ligeea de ce sa fie prea de tot? Crezi ca un copil care creste in cuplurile cu mama si tata, unde se cearta ca si chiorii pe diverse motive copilul e mai fericit? Si din pacate sunt multi asa.
Do not go to bed mad! Stay up and fight!!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyhila/album?.dir=3060
kristinutza spune:
amarantina
.
sunt pro adoptie copii de catre cupluri homosexuale. asta, bineinteles, in conditiile in care adoptia nu mai este un fapt atat de simplu - potentialii parinti trebuie sa dovedeasca ce pot oferi copilului (nu numai material).
singura problema care mi se pare mie mai delicata este legata de cum va fi privit copilul de colegii de scoala de exemplu. aici cred ca e f importanta educatia pe care o primeste in familie, modul lui propriu de a vedea lucrurile, increderea in sine pe care o are, caracterul.
cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze
GabyHila spune:
Kristinutza, in tarile in care li se permite adoptia homosexualitatea nu mai este privita cu ochi rai si neintelegatori.
Cand vezi gays tinandu-se de mana pe strada, ca si mama si ca tata; cand ii vezi ca se saruta pe strada exact cum face mama si tata, cresti crezand ca e un lucru normal. Si mai tarziu nu arunci cu rosii in copii cuplurilor gay.
Do not go to bed mad! Stay up and fight!!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyhila/album?.dir=3060
Mihai33 spune:
Buna ziua,
Am mai scris aici la un subiect similar, spuneam acolo ca am o fetita adoptata pe care o cresc impreuna cu partenerul meu..in Romania. Un cuplu gay nu este diferit de un cuplu heterosexual... avem aceleasi aspiratii, vise, sentimente, preocupari ca orice alt cuplu..spun asta fiinca majoritatea prietenilor nostri sunt heterosexuali si nu vad nici o diferenta intre viata lor de familie si a noastra.
Sunt de acord cu afirmatia ca ideal pentru un copil ar fi sa creasca intr-o familie heterosexuala, sa aiba o mama si un tata....dar viata nu ne ofera din pacate numai situatii ideale.
Cind am cunoscut-o pe fetita mea, nu coborase din pat pana la vasta de 1 an, nu mancase decat gris si orez cu lapte etc....avea dezvoltarea unui copil de 6-7 luni cu indulgenta....acum merge la gradinita , face lectii de inot, are prieteni de varsta ei si ceea ce este cel mai important pentru un copil are o familie care o iubeste si este alaturi de ea in orice situatie...
Cu stima, Mihai