fetita mea are cosmar in fiecare noapte..ajutor!!!
Salutare tuturor,
Vin la voi rugandu-va sa ma sfatuiti in problema mea..Fetita mea in varsta de 1 an si 10 luni viseaza noapte de noapte groaznic...urla noapte , plange ne striga (mani,tati,buni)..si spune ..nu..nu..IN casa noastra este o atmosfera placuta, nu ne certam....nu ne batem...la televizor nu prea se uita...rar ...Este un copil extrem de energic..sta toata ziua afara(stam la curte)..mergem in parc la copii zilnic..Paote mai prinde secvente din filmele la care se uita sotul meu (de cele mai multe ori filmele sunt cu batai, violenta..etc)Ce pot face..Am impartasit-o ...ii spun rugaciuni seara...Ce pot face? II aude pe copii mai mari despre Scuby..uneori mai nimereste pe desene cu Scuby ( care pe mine personal ma inspaimanta) se uita putin..dar nu are rabdare...nu mai stiu ce sa fac...Astept sfaturile voastre,Pupici..
Raspunsuri
sanziana72 spune:
Doarme singura in alta camera ? Poti incerca sa o iei cu voi in pat ca sa se mai linisteasca.
A inceput cumva de curand cresa sau s-a petrecut alt eveniment care a despartit-o de voi !?
Incearca sa te gandesti de cand au aparut aceste cosmaruri si ce s-a intamplat in perioada respectiva ce ar fi putut sa o socheze.
Cu cine sta peste zi ?
Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos
Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!
iubitoiu spune:
Sanziana,
Pitica mea doarme singura de la 8 luni...peste zi sta cu bunicele...care nu mai stiu ce sa-i faca...singurul lucru care poate sa o fi speriat este Scuby....desenele animate cu tot felul de fantome..la cre se mai uita rar...Daca o luam in pat la noi se linisteste mai repede..
spic de grau spune:
Sta cu ambele bunici in acelasi timp?
DAca nu - ei incercat sa observi cnd face cosmaruri? Nu vreau sa acuz pe nimeni, dar trebuie sa iei in calcul fiecare posibilitate.
Eemplu: vecina mea e o doamna f draguta. Amabila, echilibrata..
Intr-o zi ma vede afara cu Dav, tocmai cnd acesta facea o criza de personalitate. Si ii spun ca asa face si in casa, si ca imi pare rau daca mai aude tipete seara. Ea imi spune ca e ok, ca intelege, ca e varsta, ca are experienta cu 2 copii, si 6 nepoti.
Si ce-mi sugereaza? Sa il inchid in WC pe Dav, in perioada crizelor, ca asa se va calma si va vedea cine e seful!
Am paralizat!! Cum sa-l inchid in WC? Dar nici in camera lui cnd il trimit nu inchid usa!
Deci...mare atentie!
Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)
Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT
CristinaT spune:
Intreab-o pe bunica (sau chiar pe fetita) cu ce o sperie cand nu vrea sa manance sau nu asculta.... ii spune ca vine si o ia bau-bau, balaurul, gandacu'... etc????
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...
l_carmen2003 spune:
Te-ai gandit ca poate vede ceva nepotrivit la TV cand tu nu esti atenta sau poate aude ceva care o sperie in conversatiile celor din jur ?
Daca poti ia-o langa tine cateva nopti, se va simti protejata.
Noi il tinem pe Alex cu noi in camera de la inceput - are 2 ani si 9 luni. In patul lui, insa in aceeasi camera (Camera lui e doar pt jucat si depozitat jucarii.). E adevarat ca viseaza si se sperie uneori. Alteori rade cu hohote... Noi oricum ne trezim la orice sunet scos de el, insa fiind in imediata apropiere se stie protejat si nu se sperie.
Mai mult, noi il tinem cat mai putin la TV si tot timpul canta muzica. Muzica clasica, linistitoare. S-au impotrivit diversi - bone, socri, etc - dar pt el e mai bine asa si ne-am impus punctul de vedere. Si e calm si adoarme usor. Mai mult, cere sa ii cante "la-la" mereu.
sanziana72 spune:
De cat timp dureaza aceste cosmaruri ?
S-ar putea sa fi dat peste o scena care sa o socheze cum spuneai in filme sau a prins o bucata de discutie pe care a interpretat-o aiurea... A amenintat-o cineva ca daca nu e cuminte o ia bau-bau sau mai stiu eu cine ?
Inteleg ca are frati mai mari. S-a certat cu ei ?
Poate trece pur si simplu printr-o perioada in care este mai sensibila si in care incepe sa constientizeze anumite lucruri. Fiica-mea, care are 1 an si 8 luni a devenit dintr-o data mai mamoasa. Incepe sa constientizeze ce inseamna despartirea (cand plec la serviciu...) desi nu s-a schimbat nimic in mediul exterior si in programul ei.
Seara ii e frica sa mearga la culcare ? Spune de ce ?
Ar trebui totusi sa incerci sa afli de la ea de ce ii e frica. Poate sa iti arate sau chiar sa iti spuna cu cuvintele ei (cate o fi stiind). Comportamentul din timpul zilei s-a modificat si el ? Cosmarurile din timpul noptii ii afecteaza odihna, e mai obosita ?
Presupun ca in curte nu sta singura ca sa zici ca s-ar fi speriat de ceva ce voi nu stiti. A latrat-o vreun caine ?
A surprins vreo frantura de conversatie intre bunici cand povesteau stiu si eu ce stire (spre exemplu despre fetita atacata de caini) si a prelucrat informatia in stil propriu...
Cosmarurile astea au probabil o cauza pe care trebuie sa incercati sa o gasiti. E clar ca ceva a speriat-o, dar numai voi puteti sa va dati seama ce.
Vorbeste eventual si cu un psiholog. Principesa, care e psiholog, ar putea sa iti dea un raspuns mai competent decat mine.
Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos
Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!
iubitoiu spune:
fetita mea stau cu bunicele alternativ, o zi vine una cealalta zi vine cealalta bunica...Cu catei nu avem probleme...avem un golden retrivier..super calm pe care o calareste fetita mea zilnic...cand era mai mica o speriam cu nenea care vine cu calul pe strada(fiare vechi) dar acum ii explicam ca el cauta fiare pentru a face casa calutului....Bunicele sunt calde si calme..eu tind sa cred ca de la desene..cosmarul a inceput acum 2 luni...poate ar trebui sa-i dau un pic de peritol? Nu sunt adepta medicamentelor..dar nu mai stiu ce sa fac....nici nu se scoala odihnita...sa merg la un psiholog???
Cristina
iubitoiu spune:
nu-mi raspunde de ce ii este frica...inca nu vorbim bine..leaga cuvintele: vreau apa. papa, fac pipi..vreau in parc ..dar nu-mi poate povesti ce a visat..iar noaptea plange in somn...si nu pot sa o trezesc...daca o iau in pat la noi se linisteste...dar nu avem loc toti trei ....si pe langa asta daca o iau de cu seara in pat a doua seara nici nu concepe sa se duca in patul ei..vrea :"patul mare"...si tati iar se supara pe noi..
Raluca spune:
Imi dau si eu cu parerea: daca, inconstient, face crizele tocmai pentru a ajunge in pat cu voi? Incearca sa dormi cu ea cateva nopti chiar daca tati se supara, desi nu cred ca are dretul intr-o astfel de situatie...
Pe de alta parte carentele mari de Mg si K stiu ca dau un somn agitat. Tinand insa cont de varsta fetitei nu cred ca poate fi vorba de asa ceva insa intreaba dr. pediatru.
Si da, eu as vorbi si cu un psiholog-poate-ti raspunde unul de pe forum!
Somn usor printesei tale,
Raluca mama Ilincai de 4 ani
Taty spune:
Ce frumos ca ai impartasit-o, este f. f. important, poate ar trebui si sfintita casa/camera ei...asta ajuta de multe ori.