va plac aperitivele mele?
Raspunsuri - Pagina 10
Daneza 13 spune:
Quinche cu broccoli
Aluatul:150 g unt, 160 g crema de branza, gen Philadelphia (poti folosi si branza de vaci), 280 g faina si sare.
Puneti untul si brânza într-un castron si amestecati bine cu un mixer. Adaugati faina si sarea si mixati pâna când totul devine ca un pesmet mai mare dupa care, amestecati cu mâna sau cu o lingura pâna când coca se aduna ca o bila. Puneti vasul la frigider pentru 30 minute. Presarati un pic de faina pe masa si întindeti.
Am asezat aluatul intins intr-o tava de tarta neunsa, apoi am asezat buchetele de broccoli (oparit 1 min.in apa cu sare), ciupercute si rosii grape (adica micute ca niste boabe de struguri).Peste am turnat un amestec din 250 ml smantana, 100 g cascaval ras, 2 oua batute (din care am oprit 1 lingura ca sa ung gratiile de aluat si marginile tartei), sare, piper, putin busuioc uscat. La copt la 180 grade C, cam 45 min....si gata
Daneza 13 spune:
O sa continui,dar acum trebuie sa o ies cu Mara in parc...in sfarsit a mai iesit soarele si pe la noi, ca m-am saturat de atata ploaie.
ange spune:
Daneza 13,bravo.ma salvezi
scuzeeee dar stau prost cu timpul
Am inceput pregatirile pt. vacanta si alerg toata ziulica.In 3 sapt. plec in Ro.
tort crema de zh.ars
puteti sa reduceti cantitatile la jumate daca vreti un tort mic.daca nu,o sa va iasa multttt
crema de zh. ars:
8 oua
1 litru lapte
150 gr. zahar(pt. caramel)
blat:
5 oua
1 cana faina
1 cana zahar
Se prepara caramelul din cele 150 g. de zahar intr-o oala care merge la cuptor.Se plimba caramelul in oala pana acoperiti toti peretii,toate colturile oalei
Se lasa sa se raceasca.
Intre timp se prepara crema de zh. ars(8 oua intregi+1 l. lapte).Se mixeaza bine pana devine compozitia o spuma.
Apoi se pregateste blatul:5 oua(intregi)+cana de faina+cana de zh.Se mixeaza bineeeeee.
Se pune crema de zh. ars in oala,apoi turnati blatul(fara frica ca nu se amesteca) ,apoi se da la cuptor mic pt. 1 ora la 170 °C. Eu am lasat-o ceva mai mult de o ora.
Cand e gata se intoarce cratita cu fundul in sus pe un platou,farfurie ce aveti si asa cu oala in cap se da la frigider pana a doua zi.Nu ridicati oala.
Eu dupa 3 ore de frigider am pocnit de pofta si am ridicat-o.Siropul de la crema de zh. ars nu a avut timp sa inmoaie blatul...dar asta nu m-a impiedicat sa mananc juma de tort
si gata! e simplu si e tareee buna.Nu e dulce deloc.Ba chiar trebuie papat cu frisca.
Spor la treaba.
Lucia_B spune:
Dana iti multumesc din tot sufletul pentru recete .
Nici o graba cu celelalte, am si eu o puicuta, doar de 7 luni, si inteleg cum e sa fii presat de timp.
Astept rabdatoare.
Sanatate si numai bine.
-------------------------------
Bucate de Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)
"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"
Carmenbr spune:
Ange, Daneza13
Carmen & Ericutz (15.06.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!
Am un anisor deja!
2 anisori...aproape!
dianaiulie2009 spune:
quote:
Originally posted by anacezara
Daneza13 ca parere ai daca inlocuiesc ananasul din tort cu capsuni ??? Sau cu orice alte fructe ... eu cred ca merge !!!
Tu ce zici ???
albumele noastre
Nu am primit raspuns , cine stie , pleeaaasseeee raspundeti !!!!
Multumiri !!!
albumele noastre
Lucia_B spune:
Ana - incer eu sa dau o parere.
Eu am fcut o astfel de prajitura cu ananas si caise, poate ar merge bine cu mar. De capsuna nustiu ce sa zic, ma tem sa nu iasa gem din ea.
Dar daca faci prajitura pentru familie fara nici o ocazie, incearca si cu capsuni, la gust sunt sigura ca iese buna.
-------------------------------
Bucate de Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)
"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"
dianaiulie2009 spune:
Lucia_B mersi de raspuns , am intrebat sa vad daca a mai incercat careva cu capsuni , ca imi cam fac cu ... o sa incerc o data pentru familie si apoi , daca e Ok , si pentru okazii speciale
albumele noastre
ange spune:
anacezara,merge de ce sa nu mearga atata timp cat vei "stoarce" bine fructele.Sa nu le pui pline de suc.Inainte punele la scurs pe un servetel.
Care tort de capsuni vrei sa-l faci?
strumfi2004 spune:
DANA, please, poate iti faci mila si printre retetele pe care ai inceput sa le postezi strecori si urmatoarele:
- cornulete cu sunca si cascaval
- pui si ceapa in aluat bere
- tarta cu carne si ciuperci
- savarine
ne pregatim si noi de aniversari, multumim de ajutor.
ANGE, am un tigrisor in cuptor!! daca reuseste, o sa revin cu poza -clara, sper - si cu impresii, mai ales ale sotului .
cred ca nu ai vazut postarea mea anterioara, ruladele acelea grozave si pulpita, yummy, poate pui reteta, am vazut ca au mai cerut-o fetele.
va multumesc amandurora,
pupici,
Gratiela, Mariei si a lui Stefan
www.babiesonline.com/babies/m/mariaalexandra" target="_blank">Pagina Mariei
Pozute noute
Mariuca poznasa
"Dragostea este indelung rabdatoare; dragostea este binevoitoare; dragostea nu vrajmaseste, nu se lauda, nu se trufeste." I Corinteni, 13