va plac aperitivele mele?
Raspunsuri - Pagina 9
ange spune:
nu avea cum sa nu va iasa tigrii
pe asta o stiti?
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mami_casnice/detail?.dir=88ef&.dnm=f543re2.jpg&.src=ph
e inca calda. maine va urma ornatul daca va ramane ceva din ea
Lucia_B spune:
Ange - bestial e stratul de crema .
Eu cred ca putine sanse a avut torta pina azi ca sa fie ornata .
-------------------------------
Bucate de Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)
"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"
dianaiulie2009 spune:
Ange am facut si eu tortul crema de zahar ars de Pasti , e foarte gustos .
As avea rugamintea la tine sa postezi reteta la ruladele :
- muschi de porc in bere;
- rulada de porc in kaizer;
- rulada de pui cu carne umpluta;
si la prajiturica
- negresa.
Daca poti pana in week-end , inclusiv duminica , pe 2 iunie e ziua sotului si as vrea sa-mi scriu listutza de cumparaturi .
Mersi tare mult !!!
albumele noastre
Steluta spune:
quote:
Originally posted by ange
nu avea cum sa nu va iasa tigrii
pe asta o stiti?
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mami_casnice/detail?.dir=88ef&.dnm=f543re2.jpg&.src=ph
e inca calda. maine va urma ornatul daca va ramane ceva din ea
Ange, eu vreau reteta de la tortul de zahar ars!!!
Steluta 35s+.
april spune:
quote:
Originally posted by ange
nu avea cum sa nu va iasa tigrii
pe asta o stiti?
http://pg.photos.yahoo.com/ph/mami_casnice/detail?.dir=88ef&.dnm=f543re2.jpg&.src=ph
e inca calda. maine va urma ornatul daca va ramane ceva din ea
da, e super, e preferata fiicei mele
mami si www.babiesonline.com/babies/a/andrada/" target="_blank">Dada
pascutzele mele floare de cires
Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln
strumfi2004 spune:
ange, , cu intarziere iti urez sa-ti traiasca baiatul, la multi ani! felicitari si tie si danezei!
uite asa o sa ma fac eu o , ca nu ma pot abtine sa nu salvez, sa arhivez si mai ales SA INCERC retete, atat cat pot, ca si eu am tot 2 strumfi mici de crescut.
si cum al meu sot e un maaaaaaaaare amator de dulciuri... la 2-3 zile alta prajitura. desigur urmeaza cea cu ananas. o sa avem si noi aniversarea Mariei luna viitoare, asa ca saru'mana de idei
acum ma gandesc ca mi-e si rusine cu ce poze am eu in album, deh, am vazut si eu ca pune toata lumea... pe langa faptul ca nu-s deloc reusite pozele, nici nu am cine stie ce, desi prajituresc si eu de cativa ani..
apropo de tortul cu crema de zahar ars, e preferatul sotului.
subscriu la dorinta fetelor pentru...toate, de fapt, retetele.
pupici, ma striga un strumf
Gratiela, Mariei si a lui Stefan
www.babiesonline.com/babies/m/mariaalexandra" target="_blank">Pagina Mariei
Pozici noi
"Dragostea este indelung rabdatoare; dragostea este binevoitoare; dragostea nu vrajmaseste, nu se lauda, nu se trufeste." I Corinteni, 13
Lorelai spune:
mai ange, cred ca iti place sa ne chinui. asa de dimneata salivez la tortul de zahar ars. daca m-a mincat in ... sa intru la bucatarie pe stomacul gol, asa imi trebuie.
super, super, super aperitivele si praji. vine ziua sotului si am sa incerc si eu citeva. promit ca le fac si poze.
hai scrie-ne retetele, nu ne lasa in suspans.
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***
Daneza 13 spune:
quote:
Originally posted by Lucia_B
Va rog din tot sufletul sa va impartasiti si cu urmatoarele recete:
1 - caserola de vinete
2 - Crema de banane
3 - Rulada cu dovlecei
4 - Tocanita cu rulada de orez (in deosebi rulada de orez)
5 - Placinta cu zucchini
6 - Quinche cu broccoli
7 - Rulade de curcan
8 - Tarta cu carne si ciuperci
9 - Rulada cu legume
Lucia uite ici unele din retetele cerute.Iti trimit si PM.
Tocanita cu rulada de orez. O tocanita obisnuita din carne de vacuta cu ceapa multa si ardei gras.
Rulada de orez: 200 g orez (eu am facut din 300 g si a iesit multa, reteta originala era cu 500 g :o ), o ceapa, ardei gras rosu si galben (in loc de scoici, de mai multe feluri,cum prevedea reteta), 100-150 g spanac fiert (prospat sau congelat), sare,piper, sofran (am pus si putin curcuma, ca-i tot galbena), 75-100 g cascaval
Se caleste ceapa taiata marunt in putin ulei+unt, apoi se adauga orezul, apoi apa pentru fierbere. Cand e fiert orezul se adauga si cascavalul ras, sare, piper si se amesteca bine. Se imparte compozitia in doua. In jumatate se pune spanacul fiert si mixat bine, iar in cealalta jumatate putin sofran. Pe o folie de aluminiu se intinde orezul cu spanac in strat, apoi se aseaza peste el orezul galben (din loc in loc, cu o lingura si se preseaza putin, ca sa se intinda si sa-l acopere pe cel verde). Deasupra am "presarat" ardei gras rosu si galben taiat cubulete si calit putin. Puteti sa mai puneti ce condimente doriti, apoi se ruleaza usor, se inchide bine la capete cu folia, si se pune la congelator 2 ore, ca sa se intareasca pentru a putea fi taiata.
Daneza 13 spune:
Caserola de vinete
Ingrediente:
1 kg carne tocata de vita
1 ceapa mare
1/2 ardei gras verde, taiat cubulete
1 cutie suc de rosii
1 vanata mai mare
125 g mozzarella taiata felii
sare, piper
1/2 lingurita busuioc uscat
1/2 lingurita oregano uscat
Am pus in plus, 2 oua si 2 catei de usturoi. Ardei gras verde n-am avut si l-am inlocuit cu ardei gras rosu si galben, iar cepe am pus 2 mici uscate si 2 fire de ceapa verde.In loc de suc de rosii am folosit pasta de rosii.
Vanata se taie felii pe lungime (fara a curata coaja), cam de 5 mm grosime. Se sareaza pe ambele parti si se pune la scurs cam 30 min.
Ceapa uscata si ceapa verde se taie marunt si se pune la calit intr-o lingura de ulei, apoi se adauga si ardeiul gras taiat cubulete.Se adauga carnea la prajit, se ametesteca din cand in cand. Intre timp se adauga si sare, piper, oregano, busuioc si se lasa pana ce carnea este bine fiarta. Spre sfarsit se adauga pasta de rosii, se mai lasa sa mai fiarba putin,apoi se ia de pe foc. Eu am adaugat si niste patrunjel verde tocat, 2 catei de usturoi rasi si cand s-a mai racit putin 2 oua batute bine, cu toate ca in reteta nu erau (si o sa vedeti mai incolo de ce).Vinetele se scurg, se clatesc putin cu apa rece, apoi se tamponeaza cu un servetel de hartie si se aranjeaza astfel incat sa imbrace fundul si peretii unui vas rotund care va merge la cuptor (vasul trebuie uns cu putina grasime.).Apoi se toarna compozitia de carne (ar fi bine ca inainte sa adaugati ouale sa mai scurgeti putin din sosul carnii, pentru ca eu nu am facut asta si a trebuit sa tin vasul mai mult la cuptor ca sa se intareasca umplutura de carne).Cu 10 min inainte de finalul coacerii se scoate vasul din cuptor si se aseaza un strat de mozzarella taiata feliute, apoi se da din nou la cuptor.
Se rastoarna pe platoul de servit si se decoreaza dupa preferinta.Eu am servit-o alaturi cu orez fiert in care am adaugat si putina mazare si porumb.Am adaugat ouale in compozitia de carne, ca sa fiu sigura ca nu se imprastie cand urma sa o tai pentru servit.
Daneza 13 spune:
Crema rece de banane si sos FudgeIngredientele pentru crema de banane:
10 banane,1 l frisca lichida, zahar si rom dupa gust, 50 g gelatina
Eu am facut crema doar din 6 banane mari,600 ml frisca,zahar,rom si 28 g gelatina (4 plicuri de cate 7 g,ca asa aveam) pentru ca mi s-a parut mult din 10 banane, acum depinde si cat de mari sunt.
Se paseaza bine bananele (eu le-am pus in blender si le-am facut piure).Se adauga zahar (am folosit zahar pudra) si rom (eventual esenta) dupa gust.Gelatina se inmoaie in apa rece, apoi se adauga apa calda pentru dizolvarea completa (fiecare o foloseste asa cum scrie pe plic,pentru ca am vazut ca sunt mai multe modalitati de topire a gelatinei).Apoi se adauga la compozitia de banane.Se bate frisca si se adauga in crema.Apoi se toarna in forme,cupe (fiecare ce doreste) si se pune la frigider pana se intareste.
Inainte de servire se rastoarna, se orneaza cu frisca si sos Fudge,cu felii de banane sau fructe dupa preferinta.
Ingrediente sos Fudge:
1 cup (237 ml) frisca lichida, 1/2 cup light corn syrup (prin revista Avantaje l-am vazut sub denumirea de sirop auriu,pentru fetele din Romania,poate gasiti asa ceva pe la supermarketuri), 10 oz.(28g) bittersweet chocolate chips (sau ciocolata menaj)
Frisca se amesteca cu siropul si se pun la fiert intr-o craticioara.Cum a inceput sa fiarba se da la o parte si se adauga ciocolata amestecand bine pana se topeste complet. Se pune la rece,si se foloseste cand se poate inca turna.Este foarte bun,ca sos dulce alaturi de diverse prajituri,poate fi reincalzit usor la bain-marie,daca se intareste.Cred ca merge foarte bine si ca glazura,pentru ca are luciu si e usor de turnat.