ajutor,gemeni!
Am o prietena care a nascut gemeni!Stefan si Alexandru ,doi baietei .Azi a nascut si pe langa fericire,mai mare as putea zice este frica ca nu va putea face fata.Are peste 30 de ani si mai are o fata de 9 ani.Daca puteti sa-mi dati ceva sfaturi sau adrese de internet unde le-asi putea gasi...!!
Multumesc anticipat
Adriana mama Catalinei
Raspunsuri
angi_gemeni spune:
In primul rand, sa-i traiasca gemenii! Este un lucru extraordinar, o minune!!! Sa-i traiasca, sa fie sanatosi si sa se faca mari!!!
Am inteles ca tu vrei s-o ajuti pe prietena ta. Dar, ce crezi ca gasesti pe internet? "Retete" de crescut gemenii? Va face cu siguranta fata, pentru ca are deja experienta cu un copil. Si este si foarte tanara. Ce sa mai spunem noi, care am facut gemeni mai tarzior si nici nu aveam experienta!
Se va descurca, incet incet. la inceput, normal, nu este usor. Dar , cu timpul, se vor aranja!
Totul e sa fie optimista si sa nu dispere!
Angi si gemenii
bubutzu spune:
Adriana sanatate multa bb-ilor.Sora mea are gemeni,Adrian si Daniel in varsta de aproape 4 ani.Pot sa spun ca nu i-a fost usor sa-i creasca si nici nu-i va fi,dar o reteta,de crestere si educare nu exista-instinctul de mama si sfaturile medicilor,prietenilor o vor ajuta sa treaca peste orice greutate!
Iar ce-i mai important...satisfactii si bucurii la puterea a doua!
Pe curand,Cristina!
adi69 spune:
Pai cam asta vroiam eu ,sfaturi despre cum ii hranesti pe doi odata sau eu stiu ce.Si ,Angi_gemeni,prietena mea are peste 30 de ani,nu as vrea sa spun exact sa nu se supere...eh nu mai e chiar...
angi_gemeni spune:
adi69, multi ani inaite si prietenei tale!!! Eu implinesc 30 de ani si nu ma simt batrana si inici nu-mi ascund varsta! Daca te simti tanara, varsta e doar in buletin!
Sfaturi? Pai, la capitolul hranit amandoi odata, la mine a fost usor: n-am alaptat! M-a ajutat sotul cat a fost acasa, acum ma mai ajuta mama sau o prietena, dar in majoritatea timpului sunt singura si ma descurc. Ca dovada, in loc sa slabesc, m-am ingrasat. Copiii mei dorm foarte bine, mananca bine, dar i-am obisnuit cu program fix!
Daca mi-ai pune intrebari, mi-ar fi mai usor sa raspund, pe rand la ele! Poate ma ajuta si fetele care mai au gemeni! Suntem destule pe acest forum!
Angi si gemenii
Nicoleta spune:
Sa-i traiasca gemenii. Sfaturi nu am cum sa dau, ca nu am gemeni. Insa cred ca trebuie sa aiba rabdare.
Nicoleta.
Theodora spune:
Draga Adi69 sa va traiasca gemenii!!!
Uite ca si eu sint mamica de gemeni si chiar una "batrina"!!! Am nascut la 35 ani,primii copii fara experienta( nu stiu de ce toate vorbim de experienta)...Experienta se dobindeste,nimeni nu se naste invatat! Angi nu cred ca a vrut sa fie rautacioasa,de fapt stiu ca nu a vrut sa fie rautacioasa! Daca ai cunoaste-o mai bine,ai fi de acord cu mine!!!
Uite citeva sfaturi si de la mine...
Primele 40 de zile sint mai grele,cel putin la mine asa a fost! Dormeam jumatati de ora,dar nu m-am plins niciodata,i-mi era de ajuns atita timp cit ingerasii mei erau bine! Pentru ca micuti fiind,maninca la fiecate 3 ore,am facut in asa fel incit unul sa doarma si celalalt sa manince.Eu i-am alaptat si le-am completat si cu biberon.Deci se trezea unul,alaptam 20-30 minute(bebeii maninca foarte incet si le place sa stea la sin!!!),ii dadeam apoi biberonul(la inceput cu 30gr lapte),il puneam sa scoata aerul(ajutor!!! nu-mi amintesc cuvintul!!!) 5 minute,erau rapizi la capitolul asta,apoi schimbam scutecul si uite asa trecea 1 ora jumate-2 ore!!! Puneam bebelul sa doarma,ma invirteam putin si ...surpriza se trezea al doilea!!! Si de la capat!
Cind am inceput sa le fac baie,dupa caderea buricului,in tot acest program introduceam si baia,deci unul dormea si unul facea baie.Poate face si invers,unul face baie azi,unul face baie miine!
Au fost insa nopti in care am alaptat in acelas timp si desi pare greu,nu e chiar asa de dificil,trebuie doar sa se aseze bine si totul decurge de la sine!!! De la 40 de zile au dormit continuu de la ora 24.00 la 06.00 dimineata,nu le-am mai dat sa manince noaptea niciodata si asa am continuat...Incet incet ne-am invatat unul cu altul si azi la 12 luni jumate am boi barbatei de toata frumusetea!
Sfaturi despre cind vor fi mai mari mai tirziu! Daca vrei sa intrebi ceva,noi sintem alaturi de tine si de fericita mamica! Spune-i ca este o mamica fericita!!! Stii cite fete pe acest site incearca sa aiba un copil??? Cite au fost insarcinate si au pierdut copilul???
Cite ar vrea sa fie in locul ei??? Virsta nu are importanta!!! Si 40 de ani sa aiba,ei si ce??? TOT INAINTE!!! Asta mi-aduce aminte de soimii patriei!!! Hihihihi!!!
Theodora, Alexandros, Yannis(1 AN pe 03.Aprilie.2003)
Two little twins are gifts from above,
Two special people to snuggle and love...
moto spune:
OOOOOOO!!! CE BUCURIE 2 GEMENI? SI EU AM O SORA GEAMANA DAR EA NU ESTE CU MINE AICI NU NE-AM MAI VAZUT DE 4 ANI SI MOR DE DORUL EI ....IMPORTAMT ESTE SI TE ROG SA-I COMUNICI SA-I TINA APROAPE PE BB-LASI SA NU-I DESPARTA NICIODATA SI SA NU FACA NICI O DIFERENTA INTRE EI ....LEGATURA GEMENILOR ESTE F.MARE SI NUMAI CEI CARE AU O SORA, UN FRATE GEAMAN STIU CUM ESTE SE CUNOSC DIN BURTICA ....SA NU-SI FACA PROBLEME O SA SE DESCURCE F.BINE CU EI .MULTA FERICIRE SI SANATATE LA TOTI GEMENII
Theodora spune:
quote:
Originally posted by moto
OOOOOOO!!! SI EU AM O SORA GEAMANA
Heeeiii!!! Atita timp printre noi si abia acum ne spui???
Spune-ne mai multe despre relatia voastra! Sigur toate mamicile de gemeni am vrea sa stim cum e cind cresc odraslele!!!
Theodora, Alexandros, Yannis(1 AN pe 03.Aprilie.2003)
Two little twins are gifts from above,
Two special people to snuggle and love...
adi69 spune:
Multumesc fetelor pentru sfaturi ,urari si incurajari.Mi-au dat lacrimile citind-o pe Theodora.Sa vezi ce-o sa se bucure prietena mea cand am sa-i spun cate mamici sant alaturi de ea .
Multumesc!
Adriana
cosmi spune:
Sa va traiasca gemenii si sa va aduca numai bucurii. Si eu sunt mamica fericita a doua fetite gemene. Primii copii, fara experienta, si doi dintr-o lovitura!. Chiar daca am doar 25 ani, usor nu mi-a fost, mai ales ca pana pe la 6-8 pm sunt singura, dar cand ele cresc, sunt vesele si sanatoase, toate greutatile dispar si te bucuri. Seara sotul ma ajuta cu baita, le pregateste laptele si dimineata le da tot el.
Eu nu prea le-am alaptat la san; aveam lapte, dar nu suficient. Iar ele trageau incet (s-au obisnuit din spital cu biberonul; am stat internate 1 luna jumate). Asa ca le puneam doar ca sa se linisteasca, in rest lapte praf.
Sigur si prietena ta se va descurca. Si faptul ca mai are o fetita ii poate fi de ajutor. Eu am colega ce are un baietel de 5 ani si doua gemene de 8 luni. Baietelul, asa mititel cum este, o ajuta. Si, in primul rand se joaca mult cu surioarele lui, ceea ce este foarte important. Eu, uneori, imi e rusine, dar asta este, nu prea am timp de joaca si ele au invatat sa se joaca singurele, cu jucariile lor sau stau linistite in patut.
De o luna jumate, in fiecare weekend, fetitele sunt"rapite" de bunici si atunci mai am timp si pentru mine.
Zilele trec si ele cresc sanatoase, cuminti (uneori, ca toti copii, mai sunt si agitate) si frumoase.
Cosmina, Diana-Maria & Amalia-Ioana