Doctorat!
Raspunsuri - Pagina 2
scarmanus spune:
quote:
Originally posted by Mik
Inntrebare pentru tine, Carmen : ce ai vrea sa faci mai departe cu doctoratul ? Post la universitate ? Daca da, in ce colt de lume ? In functie la raspunsurile la intrebarile astea te poti orienta.
Trebuie sa fii tu convinsa ca doctoratul iti este util, altfel mi se pare timp si energie prapadite.
Mik.
Pai tocmai asta e ideea, ca m-am saturat de "Bah bah black sheep , mi-ar placea sa ma lansez in domeniul translation studies, ca practicant, adica traducator, dar si ca profesor. Coltul de lume devine problematic din cauza serviciului sotului meu.
pisici, flori si jucarele
When the heart is full of love, the world is full of beauty
PS. Nush ce ranjesc atata in seara asta, da-s convinsa ca are legatura cu raguseala (hopa!). Nu ma luati in seama!
Sabina spune:
Avioane?
draga mea, dar asta e mina de aur!
parintii mei lucreaza la Bristol, la Boeing.Si in America se cauta cu duiumu.Acuma...depinde ce face el, ai mei sunt cu rezistenta materialelor, calculeaza fuselaje etc, ei stiu ce fac:)))
Deci????
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
scarmanus spune:
quote:
Originally posted by Sabina
Avioane?
draga mea, dar asta e mina de aur!
parintii mei lucreaza la Bristol, la Boeing.Si in America se cauta cu duiumu.Acuma...depinde ce face el, ai mei sunt cu rezistenta materialelor, calculeaza fuselaje etc, ei stiu ce fac:)))
Deci????
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Tiii, Sabinelu', ce mica-i lumea! Al meu la Bristol si-a facut studiile, el e avionics engineer si de 10 ani tot sta sa vie ocazia de la CY, care nu mai vine, de dus ne-am duce dar trebuie sa asteptam ocazia propice pentru el, apoi abia is eu la rand. Pana una alta ma tot ameninta cu Bahrain, unde io nu ma duc nici mumificata. In America iara nu ma aduc, ca-i prea departe de parintii mei si uite asa, decizii dom'ne, decizii!
ruxij spune:
Fa doctoratul in Cipru, cauta o bursa. Singura solutie daca vrei sa stati in Cipru. Si lasa limba materna daca nu se poate altfel.
Sabina spune:
mai, astia angajeaza in prostie pe-acolo, cel putin multi de p-aici s-au dus.
Vrei sa-ti dau e-mailu lu tata sa-l intrebi?
Llaura spune:
Acum cativa ani se putea face co-tutela prin ceva programe europene...nu stiu detalii, am pierdut legatura. Profesorul din Romania te poate recomanda la co-tutela, dar ca sa aiba contacte, contracte, eventual un proiect comun fix cu universitatea la care vrei tu mi se pare aproape imposibil. Plus faptul absolut normal ca si-ar ajuta in primul rand doctoranzii la zi, adica cei care lucreaza pt el.
scarmanus spune:
quote:
Originally posted by Sabina
mai, astia angajeaza in prostie pe-acolo, cel putin multi de p-aici s-au dus.
Vrei sa-ti dau e-mailu lu tata sa-l intrebi?
Sabinelule, esti draguta, din Romania poate ca se duc multi, ca salariul este incomparabil mai mare, poate. Dar de aici nu prea pleaca intr-acolo, fiindca diferenta de salariu practic nu exista. Iar daca am pleca intr-acolo noua ne-ar ramane in urma rata la apartament de platit plus chiria a ce ar fi acolo. Complicata chestia, ca nu degeaba imi sfaram eu creierii.
scarmanus spune:
Fetelor, situatia mea este sa zicem cu totul speciala. Traiesc intr-o tara mica, unde greaca este limba oficiala, fie ca-mi place sau nu. Engleza coexista la aproape acelasi status, dar ramane greaca oficiala. Pe care eu trebuie s-o invat daca vreau acces la institutiile de stat foarte bine platite. Cele private sunt fara viitor si foarte nesigure. In acest timp simt ca eu nu evoluez, ca nu-mi consilidez pozitia, ca fac ceva ce de fapt trebuia sa fie temporar, adica predat la scoala primara si la institute de limbi. Ata tot inspre traduceri ma trage, unde, din cauza limbii si a locatiei, iar nu pot sa fac ceva concret. Caut o portita de vreun fel, ca timpul trece si nu tocmai in favoarea mea.
Mai caut...
Raluca spune:
Exista Universitati, specializari in RO. ( e cazul UBB-ul de exeemplu)a caror doctorate sunt recunoscute in exterior in sensul ca f. usor poti optine o pozitie post doc! In ceea ce priveste efectuarea unui doctorat la ff. sincer nu-ti recomand.
Raluca mama Ilincai de 4 ani
ruxij spune:
Ce inseamna UBB?
Se pot obtine pozitii postdoc in urma unui doctorat facut in Romania in stiinte exacte/experimentale. Dar pozitia de postdoc nu e o pozitie dezirabila, permanenta sau bine platita. Problema e ca mai greu treci mai departe de postdoc si nu e nici o fericire sa ramai asa. Eu am un coleg care are peste 50 de articole publicate, are doctoratul in Romania si este tot postdoc din 2001 ba pe colo, ba pe dincolo, cate un an sau doi. Nu poate sa gaseasca o pozitie de profesor deloc, desi se straduieste. El e in US si pana la urma cred ca va rezolva obtinand green cardul si gasind ceva in industrie. Dar nu e o fericire, e mult mai greu pentru el decat pentru cei cu doctorat in USA.