Doctorat!

Doctorat! | Autor: scarmanus

Link direct la acest mesaj

Oameni buni, dupa mult invartit in jurul cozii, am ajuns la concluzia ca trebuie sa fac un doctorat, altfel sunt ca frunza pe apa. Doctoratul vreau sa fie in domeniul pregatirii mele, adica translation studies, insa dupa atata timp de "Bah bah black sheep" din scoala primara nu stiu incotro s-o apuc. Parca mi s-a pus o ceata pe ochi. Asadar, resurse materiale sa fac asa ceva nu sunt, trebuie sa gasesc bursa, finantare, ceva. Apoi, problema numaru doi, de fapt cea mai importanta, este unde pot face asa ceva, intrucat vreau sa fie implicata si limba mea materna (forget about that here ). Ar trebui sa si muncesc sa-mi pot finanta partial studiile, as vrea sa candidez undeva in Europa, dar nu pot sa ma si mut, din cauza serviciului pe care sotul meu nu il poate lasa balta. Exista posibilitati de facut PhD la distanta, la fara frecventa, ceva salvator? Ma confrunt cu intrebarile astea de ceva vreme si efectiv nu stiu incotro s-o iau.
Orice idee poate degenera intr-alta, asa ca va asstept cu drag.

pisici, flori si jucarele

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Draga mea, cred ca numa in romania merge, dar la fara frecventa se plateste.dar nu e o taxa ingrozitoare, cam 1000 euro pe an? sau poate nitel mai mult.
acolo trebuie sa mergi doar la examene si referate, iar cu indrumatorul poti vorbi si pe mail fara probleme.

nu stiu insa cat de "fatzos" e un astfel de doctorat...adica dqaca e recunoscut.asta m-ar interesa si pe mine sa aflu.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Sabina, a propos de "fatzos", la asta ma agandeama si eu, nu ca-s eu snoaba, ci pentru ca nu locuiesc in Romania, iar deja cu o diploma din Ro si una din Ungaria n-am reusit sa dau pe nimeni pe spate p-acilea . Asa ca trebuie sa fac altundeva fortata de imprejurari. Recunoasterea se face pe baza de echivalare, e normal, dar si mai interesant ca intrebare este cum se va schimba "viziunea" asta dupa aderare, va mai lua in greutate o diploma obtinuta in Ro au ba? Desi e intrerbare retorica pana la urma, tot marile centre universitare europene cu faima si traditie vor fi preferate de o mie de ori inaintea uneia din Romania.

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

chiar as fi curioasa sa ne spuna cineva daca doctoratul romanesc a fost vreodata recunoscut.

plizzzzzz.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Nu e vorba ca n-ar fi recunoscut oficial, dar e mult mai greu de avansat cu el decat cu unul dintr-un loc mai interesant. La scara ceva mai mica aici in US conteaza daca ai facut doctoratul la Harvard sau altundeva. Daca ai facut la Harvard ai 100% ca incepe sa ploua cu oferte pe capul tau, daca ai facut la Universitatea X din America, de care n-a auzit nimeni, poti sa stai cu diploma in buzunar ca mai greu (sau deloc) ai sanse sa gasesti pozitii f. bune. Pana la urma tot la "al cui esti" se reduce treaba. Si e bine sa fii de al lor. Acum nu stiu cum e in Humanities, eu sunt in science.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

quote:
Originally posted by ruxij

Nu e vorba ca n-ar fi recunoscut oficial, dar e mult mai greu de avansat cu el decat cu unul dintr-un loc mai interesant. La scara ceva mai mica aici in US conteaza daca ai facut doctoratul la Harvard sau altundeva. Daca ai facut la Harvard ai 100% ca incepe sa ploua cu oferte pe capul tau, daca ai facut la Universitatea X din America, de care n-a auzit nimeni, poti sa stai cu diploma in buzunar ca mai greu (sau deloc) ai sanse sa gasesti pozitii f. bune. Pana la urma tot la "al cui esti" se reduce treaba. Si e bine sa fii de al lor. Acum nu stiu cum e in Humanities, eu sunt in science.

Nu stiu in humanities, da' in social science e la fel ca in science, doar ca nici daca ai facut la Harvard sau univ. echivalenta nu e 100% ca ploua cu oferte, dar sansele sunt mai mari.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Mda Sabinel eu stiu macar o persoana cu doctoratul recunoscut, dar a stat in postdoc trei ani pana a capatat post in Olanda la univ. Si-n acei ani l-au muncit de numa-numa ca sa-i dea lustrul de "de-al nostru". Si a fost un caz fericit. Atfel subscriu lacea zis ruxij si de doctorat la fara frecventa aici n-am auzit!

Bafta Scarmanus!

eibi si ceata de pitigoi
(22.07.2003),(19.06.2005)

ei bi the Extra-Bramburici!!
ei bi, ei bi. B! good. ei bi go home!

Mergi la inceput

consolarea mea e ca in arte poate e alta kalimera

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Sabina

consolarea mea e ca in arte poate e alta kalimera

Io in schimb n-am nici o consolare

Mergi la inceput

Fetelor, acuma serios, nu se poate sa nu fac ceva. Unu la mana fiindca simt io asa ca-s facuta sa "cercetez" . Da' cum saracie sa fac o trebusoara ca asta?! Pe berbant daca il iau cu mine adio slujba in Cipru ever again, plus cu avioanele lui nu se poate angaja oriunde. Eu pe de alta parte ma tot tiganesc de la un an la altu' la scoala franceza pentru ore si salariu, la institutele astea de dupa-masa asisderea, acasa nu vrea sa ma tie mai-sus amintitul, ca l-am intrebat , n-am dom'le o minima stabilitate. Io vreau sa ma lase toti in pace sa traduc carti si sa ma fac traducator de renume . Baiu' ete ca nu ma aflu unde trebuie. Si ma mai si incurca greaca asta de nu-i adevarat . Oare sa ne rugam sa castigam la LOTO?
A propos, nici la Humanities nu-i mai cu coarne situatiunea, nu-mi fac nici o iluzie, de fapt n-am certitudinea ca-s io geniu neinteles, da' ma tot bate cineva la cap ca am stofa de "scholar" si parca as vrea sa vad daca-i drept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Inntrebare pentru tine, Carmen : ce ai vrea sa faci mai departe cu doctoratul ? Post la universitate ? Daca da, in ce colt de lume ? In functie la raspunsurile la intrebarile astea te poti orienta.

Trebuie sa fii tu convinsa ca doctoratul iti este util, altfel mi se pare timp si energie prapadite.

Mik.

Editez, ca vad ca am postat nitel dupa tine. In Cipru nu e poate face nimic numai in engleza ?

Mergi la inceput