DESPRE BULIMIE...Urgenta
Am cerut asearadieta de 13 zile pentru o prietena care vrea sa slabeasca dupa sarcina si nu reuseste. Ce credeti ca i-a traznit prin cap? A vazut un film pe nu-s ce program cu una de la balet care dupa ce manca se baga in baie si vomita . A slabit , e-adevarat vre-o 4 kg de cand cu treaba asta dar eu stiu ca e o chestie ultranasoala cu reprecursiuni asupra sanatatii. Ajutati-ma cu sfaturi , cum sa o conving si cu un regim bun de slabit care s-o mobilizeze
Raspunsuri
nushulica spune:
quote:
Initial creeata de ligeea
Am cerut asearadieta de 13 zile pentru o prietena care vrea sa slabeasca dupa sarcina si nu reuseste. Ce credeti ca i-a traznit prin cap? A vazut un film pe nu-s ce program cu una de la balet care dupa ce manca se baga in baie si vomita . A slabit , e-adevarat vre-o 4 kg de cand cu treaba asta dar eu stiu ca e o chestie ultranasoala cu reprecursiuni asupra sanatatii. Ajutati-ma cu sfaturi , cum sa o conving si cu un regim bun de slabit care s-o mobilizeze
ligeea
daca e vorba de acelasi film pe care l-am vazut si eu tipa aia a murit la un moment dat
Nushulica si finutza
Ingrid(11.12.2005)
Elise spune:
asta mi se pare culmea, sa nu te poti abtine sa bagi in tine si dupa aia sa te duci sa vomitzi sa nu te ingrasi.... ![]()
Eu zic sa duci femeia aia la psihiatru, anorexia si bulimia sint BOLI.
Elise
Happiness_4_us spune:
Uite mai jos informatii despre bulimie.
Poate reusesti sa o convingi pe prietena ta, ca ce face ea este foarte grav!
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/articole/Psihiatrie/Bulimia_nervoasa_448.htm
Nana Motoc
clau77 spune:
Este foarte grav ceea ce face prietena ta!am avut si eu in facultate o colega care manca doar crema din eugenii si apoi si pe aia mergea si o voma.Nu mai stiu ce s-a intamplat cu ea insa e clar ca e o boala.Cred ca trebuie s-o convingi sa renunte la metoda asta, argumentand ca este mult mai important sa fie sanatoasa si sa-si creasca copilul, care are nevoie de o "mama" langa el nu de un top model.
Iti urez succes.
ancamironiuc spune:
LIGEEA, are nevoie de un medic. Bulimia este o boala si nu una oarecare ci una grava pe care o provocam singuri. Am avut o prietena bulimica de la 13 ani si nici acum nu a scapat, la 24. ajunsese sa aiba un reflex de voma dupa orice nimic inghitit. Nu poti sa faci asa ceva si dupa ce scapi de x kg sa te opresti. Ea a fost grav afectata si de 2 ori la un pas de moarte... Ma intreb cat de responsabil este un om care face asa ceva si nu la 13 ani, cand vrei sa fii ca nu stiu cine, ci la o varsta la care esti matura si mama.
ANCA si EMA
EMANUEL
copiloi spune:
De ce nu consulta un nutritionist?
Eu sunt impotriva dietelor si mai ales a celor de durata foarte scurta, asa-numitele dietele crash . Macar daca s-ar atinge obiectivul vizat. Dar in 80% din cazuri, dupa astfel de diete, apare efectul yo-yo , cand persoana respectiva incepe sa manance cel putin la fel de mult, ca inainte de dieta, ceea ce determina o crestere brusca a greutatii, chiar mai mare decat a greutatii initiale.
Nu ma pricep la diete, dar din ce am mai citit pe ici colo, o dieta sanatoasa trebuie sa contina toata gama de substante necesare organismului: proteine, glucide, lipide, minerale, vitamine + nu trebuie sa lipseasca sportul!
Alina
april spune:
Dai exemple de aici , de pe forum, unde fetele au dat jos multe kg prin diferite metode. Eu, spre ex. am urmat o dieta disociata si am dat jos faca infometare 7 kg. in 7 sapt. si am ajuns ca dupa 3 luni sa scap de 10 kg.
pascutzele mele
floare de cires
Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln
andanii spune:
doamne, nu cred ca as putea sa merg sa vomit dupa ce mananc, parca mi se ridica parul pe cap cand ma gandesc la urmari .... o femeie matura care tocmai are responsabilitatea cresterii unui bebe sa faca asa ceva mi se pare ciudat
hai ca pe o gagicuta de 20 de ani care vrea sa fie vip ... as intelege-o dar pe o mama nu pot sa cred ce citesc
ANDANII 

teodraghici spune:
Doamne fereste de asa ceva
......Uite, eu am slabit 5 kg in 3 sapt tinand Monti....si mai mult de atat si alaptey si vreau sa spun ca ma simt tare bine
si BB Fulvia
amiss_zip spune:
Este foarte simplu!
In acest stil si in general prin dietele prin infometare (calitativa- in acest caz vad ca este vorba si de cantitativa) tot ce faci este sa pierzi din masa musculara! Deci nu se pierde din depozitul de grasime sub nici o forma! Imediat cum ai intrerupt acest "tratament de infometare calitativa" (adica lipsa in special de viatmine, minerale proteine, etc) te ingrasi in mod record, de doua ori mai rapid si de trei ori mai mult!!! Adica te pregatesti pentru un proces masiv de ingrasare!!!
Deci prin infometare te pregatesti de fapt pentru o ingrasare foarte serioasa, iar daca infometarea este de durata, pentru boala si de ce nu mai rau.
De ce se intampla asa? E simplu! Cand te infometezi organismul are un sistem foarte bine pus la punct de aparare! Adica se pregateste pentru zilele negre la care il supui si creste procesul de asimilare si isi face depozite! Unde credeti? In sunculite! Se asimileaza absolut tot...si te triplezi!!
Aveti mare grija cu aceasta infometare calitativa...e foarte rea si dati o lovitura foarte puternica organismului ...din care poate acesta nu isi va mai reveni niciodata...si te dereglezi pe viata dintr-o prostie! Sunt atat de multe metode sanatoase de a pierde din stratul de grasime incat tot ce trebuie este sa te informezi mai mult sa crezi ca poti si sa faci asta pentru sanatatea ta!
Va pup dulce!