MENIU LA GRADI
Raspunsuri - Pagina 3
katik spune:
luisa, la noi se insista dar atit numai cit sa aiba in burtica un pic de mincare, o lingurita, doua(sa nu faca hipoglicemie) si asta numai daca exista un strop de colaborare din partea copilului.(evident ca daca tine gura inchisa nu-l forteaza).
pofta mare va dorim!
Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert(19.08.2006)
Poze noi
dulcetica spune:
Mie mi-a zis educatoarea ca 2 zile nu a mincat nimic si intr-o zi a mincat o pirjoala.Mi-a mai spus ca sint copii care in toata perioada caminului au refuzat sa manince.Rares nu maninca pentru ca nu-i place.Problema nu e ca platim degeaba, dar al meu nu spune ca-i e foame si acasa nu cere de mincare cind ajungem.Aerul ii ajumge.Seara mai ciuguleste ceva.Dimineata ca sa stau dupa el sa maninice,operatiune de durata,ar trebui sa-l scol de la sase.
Gaby spune:
Buna,
Am revazut subiectul si mi-am adus aminte de acele zile...Razvan avea 4 ani, era pt prima data la gardi si era ok. Dupa cateva luni, avea probleme mari cu stomacul, am mers din doctor in doctor, pana la Stanciu, desigur, si am aflat: intoleranta la alimente de la gradi! provocata in special de la laptele care era aprox. zilnic in meniu- lapte cu cereale!!!! regim tratament si aloe vera timp de 7 luni, de atunci luam, si vom lua mult timp. Era la o gradi particulara, nu stiu daca conteaza...eu cred ca da.
Asa ca atentie la meniu...care de cele mai multe ori nu conteaz ca e putin (asa credeam si atunci si acum, la o gradi de stat)conteaza sa fie facut pt copii, cu dragoste si cap.Azi manaca excelent,tot, pt ca e si mai putin decat acasa, dar cel mai important ii place si zice ca e ca acasa gatit....E primul la masa si manca tot, cu placere, un lucru de urmarit...va rog, ca sa nu patiti ca noi!
Succes!
omul cu... banca la cap! www.bankingjobs.ro
loryi1974 spune:
Nu stiu daca trebuie sa impartim la topicul asta gradinitele in gradinite de stat si gradinite particulare.Depinde mai mult de oamenii care se ocupa de copii.Eu o am de 3 ani la o gradi particulara si totul a fost ok.N-am vazut pana acum in meniu branza topita,pateu,napolitane,chiftele,saleuri,ciocolata.Meniul se afiseaza joia pentru saptamana urmatoare si este echilibrat:carne de pui/vita in combinatiile obisnuite,cartofi in special piure si natur,pilaf simplu sau cu legume,varza,paste,placinte de casa (branza,mere,visine,caise-vara) ,fructe,iaurt simplu,cascaval,unt,miere,mazare etc.Daca ai obiectii,ti le expui si se gasesc solutii.
ingridnen spune:
Daca stau bine si ma gandesc... nu cred ca exista gradi in Bucuresti care sa aiba meniu pe placul lui Cristi 
Nu mananca pui (decat piept la grata sau snitel), nu mananca paste la gradi, nu mazare, nu cereale, nu lapte, nu paine cu gem, nu pilaf, nu varza nu nu nu.... e o lista lunga
Azi am reusit sa-i dau pe drum un sandwich ... ce noroc, ca la micul dejun aveau cereale cu lapte..care nu-i plac. La pranz ciorba de dovlecei (nu i-a placut), dupa care rulada de carne (aici a gustat putin) si orez (de care nu s-a atins).
Si uite asa trece o zi dupa alta si eu care credeam ca scap de gatit cand intra baiatul la gradi.. gatesc la fel ca inainte.
Ingrid si Cristi 4 ani si 6 luni
monaraus spune:
Mda, si eu tot asta speram, sa scap de gatit... Dar am impresia ca nici fetita mea nu prea mananca la gradi (desi ea spune ca mananca tot si educatoarea ca asa si asa), caci dupa-masa mananca mult mai mult decat de obicei...
lore03 spune:
Si eu speram sa scap de gatit ,nici o sansa.Fetita mea nu mananca aproape nimic la gradinita.Invoca tot felul de motiva,ba ca supa era rosie(era supa de rosii),ba ca pastele nu au fost bune ,ba ca ei nu ii place conopida ,etc.
Cand ajungem acasa este rupta de foame.
Dar sincer nu stiu gustul mancarii dar nici mie nu imi place cateodata ce este afisat jos.Astazi am sperat dimineata cand am vazut ce vor avea la pranz sa manance pentru ca era ciorba de perisoare si paste cu branza.Cand am luat-o mi-a zis ca a mancat o perisoara si a "lins"o pasta dar nu era buna si a scuipat-o![]()
cristetil
anya spune:
La noi la gradi, de stat, educatoarea a intrebat parintii la care copil sa insiste cu mancarea si la care nu. Al meu e mancacios de felul lui ( a culminat mancand 3 portii de paste cu branza + 1 de pui cu sos si paine) si i-am zis sa-l lase in pace, dar alti parinti au rugat-o sa insiste. Asa ca eu zic sa vorbesti cu educatoarea/ingrijitoarea le "motivezi" daca e cazul si vor sta cu lingura, pe cat posibil, dupa mofturici.
luciana12 spune:
Maare noroc sa aveti copii mancaciosi! La clubul mofturosilor ma inscriu si eu cu fetita mea de 3 ani, care nu mananca ciorbe si supe ca sunt "murdare", nici alt fel de mancare daca nu e pilaf "alb" sau cartofi inabusiti sau gratarel (chiar si perisoarele ii displac "estetic"). La gradi, doar paine goala vrea, de dimineata, pana la masa de pranz (inclusiv!). Avem probleme si cu vesnicul lapte de dimineata...inca e pe formula (de-abia acuma am inceput sa combin cu "dorna"). Deci...formula, paine si muuulta rabdare...si gatit acasa...
Briantis spune:
Astia din gradinita lui fii-miu cred ca nu-s normali la cap .Dupa ce ca gustarea consta intotdeauna in dulciuri ,niciodata fructe ,ieri la pranz au avut sarmale cu carne de porc ,azi fasole cu cabanos si castraveti murati .
Oamenii astia chiar nu-s normali !![]()