MENIU LA GRADI
Buna,
As vrea sa stiu cum arata un meniu la gradi la voi...ca sa ne facem o idee. As dori sa stiu meniuri de la gradi de stat cat si particulare...
La noi arata cam asa, la pranz:
luni- supa, ciorba, paste cu sos, banane
marti- supa, ciorba, pilaf cu carnita, mere
miercuri- supa, ciorba, pireu cu ficaciori de pui;
joi - supa cu galusti, pireu peste cu cartofi natur, fructe
vineri - ciorba de pui, fasole verde cu carnita
Cam asa ar arata in mare, ca nu l-am retinut, plus dupa fiecare masa au fructe iar cand se trezesc au iaurt cu biscuiti, sau pandispan sau orez cu lapte...cam asa.Cum vi se pare? Poate ne mai scrieti meniuuri pentru a da sugestii...
Multumim,
www.bankingnews.ro
www.cafeneauabancara.ro
Raspunsuri
Andreea_k spune:
noi avem un caiet de corespondenta si ne scrie acolo ce mananca zilnic .Ieri d ex :
- lapte cu cereale - dimineata
- portocala - gustare
- ciorba de vacutza + orez sarbesc la cuptor si pulpitza de pui-pranz
- mar - gustare
Stii , uneori cand sunt in pana de idei legate de ce sa mai gatesc , ma mai inspir din caietul cu pricina.
Gaby spune:
buna,
Si noi avem caiet pe care-l citesc zilnic, cu toate ca mi se spune ce face cum papa...etc, doarme...dar nu le tin minte ....poate mai ne dati meniuri de la gradi sa vedem ce si cum, sufleuri primesc acolo, ca la noi nu...
multam'
www.bankingnews.ro
www.cafeneauabancara.ro
coralia_popa spune:
Salutare,
Am reiviat subiectul pentru ca as vrea sa aflu ce mananca copii vostri dimineata, atat la gradinitele de stat cat si la cele particulare.
Ioana merge de 1 saptamana la o gradinita particulara din Brasov, am trecut cu bine de momentul acomodarii, dar am dat de o alta problema la care nu credeam ca o sa ajung: meniul de dimineata. Celelalte mese nu ma intereseaza pentru ca Ioana manaca la gradinita doar micul dejun. Asadar, azi a fost a sasea zi cand a primit branza topita asociata cu sunca sau cascava (intr-o zo parca a primit si gem)...
Asadar sunt eu exagerata cand ma astept ca copilul sa primeasca si alte alimente la micul dejun, ca de exemplu:
- cereale cu lapte
- ou
- o feliuta de rosie sau ardei sau gogosar
In zilele in care traim, obiceiul de a manca cat de cat sanatos al unui copil mi se pare mai important decat multe altele...
Ce parere aveti? Gradinitele nu ar trebui sa se implice in aceasta directie?
aurelia1278 spune:
A sasea zi cu branza topita? Deci branza topita in fiecare zi?
La gradinita fetitei mele primesc branza topita foarte rar, cam o data la 2 saptamani, sau chiar mai rar.
Micul dejun poate fi:
- Iaurt cu baton cu mac
- Lapte cu cereale
- Paine cu unt si dulceata (sau miere) si lapte (sau ceai sau suc de citrice- proaspat, din fructe stoarse la gradinita)
- Senvis cu sunca de pui/curcan si lapte sau ceai sau etc
- Mai rar: pate de ficat sau cremvursti si lapte sau etc.
- Foarte rar branza topita (de ex. nu au mai avut branza topita in ultimele 2 saptamani)
- Senvis cu cascaval (rece sau cald) cu lapte sau....
- Crema de branza cu sau fara ou (facuta la gradinita) + lapte etc.
- Ou fiert + lapte etc.
Uneori laptele e cu cacao.
La micul dejun nu primesc rosie sau ardei. La ora 11 mai au un fruct in meniu (banana sau mar/para/pepene/salata de fructe/struguri/piersici)
La pranz vine acasa si nu prea retin ce ar avea la gradinita, dar suna bine ce vad in meniul scris. Dupa-amiaza mai au o gustare, in general ceva "dulce", facut acolo.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98766" target="_blank"> Bazar pentru Alex, un baietel diabetic
geniest spune:
Si daca copilul nu tolereaza laptele (strict laptele dulce lichid nu si alte produse pe baza de lapte), sucul de portocala, rosiile cum trebuie procedat ?
Baietelului meu daca ii da lapte si dup'aia o feliuta de rosie, sau portocala o saptamana face kk moale.
La gradinita toti copiii mananca de toate ? Nu sunt si copilasi alergici la diverse produse ? Cu ei cum se procedeaza ?
www.andreialmeu.piczo.com
aurelia1278 spune:
La copiii care au probleme li se stabileste un meniu separat. Chiar am trecut si noi printr-o alergie grava de curand, eu vad meniul si daca nu-mi convine le spun ce sa-i dea in loc. Asta chiar nu e nicio problema.
De fapt, poate fi o problema, vede copilul la ceilalti si pofteste, dar nu i se da. Fi-mea a fost asa de speriata de spital, incat nu zice nici pas daca i se spune ca nu are voie, ba chiar, daca vrea cineva (in afara de mine/bona/la gradinita) sa-i dea ceva, ma intreaba intai daca are voie. Daca raspunsul e nu, nu insista.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98766" target="_blank"> Bazar pentru Alex, un baietel diabetic
geniest spune:
[quote]Originally posted by aurelia1278
La copiii care au probleme li se stabileste un meniu separat. Chiar am trecut si noi printr-o alergie grava de curand, eu vad meniul si daca nu-mi convine le spun ce sa-i dea in loc. Asta chiar nu e nicio problema.
De fapt, poate fi o problema, vede copilul la ceilalti si pofteste, dar nu i se da. Fi-mea a fost asa de speriata de spital, incat nu zice nici pas daca i se spune ca nu are voie, ba chiar, daca vrea cineva (in afara de mine/bona/la gradinita) sa-i dea ceva, ma intreaba intai daca are voie. Daca raspunsul e nu, nu insista.
Si al meu stie ce are si ce nu are voie....insa mi-e teama ca va insista la anumite produse si doamnele de acolo nu vor face fata rugamintilor "fierbinti".
www.andreialmeu.piczo.com
coralia_popa spune:
Multumesc mult de raspunsuri. Meniul "vostru", aurelia1278, arata mult mai bine decat al nostru.
Ei bine da, in fiecare zi pe meniu a fost scris in fiecare zi branza topita.. alternativ cu cascaval , sunca....
Sunt de acord ca daca unii copii sunt alergigi la ceva, trebuie sa se stie si sa se faca un regim special, chiar daca nu este simplu de acceptata pentru copii. Chiar am completat in formularul de inscriere ca nu este alergica la nimic.
O sa discut cu directoarea... sa vedem care este atitudinea...
Intre timp astept si alte opinii.
Astept si alte
monaraus spune:
Sper ca stiti ca branza topita este printre cele mai daunatoare "alimente", daca pot sa-i spun asa. Nu contine nimic bun. Parca vad ca si la gradinita noastra se va servi in fiecare zi branza topita...