Scufitza rosie - o poveste ciudata rau

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Muzicantii din Bremen - urli tare, faci scandal si ii bati pe unii ca sa fuga din casa lor si sa traiesti tu acolo in mod abuziv

Capra cu 3 iezi - ma infioara numai cand ma gandesc la trauma psihica a iedului celui mic.

Nici eu nu am reusit sa inteleg farmecul "Fetitei cu chibrituri".

Si nu inteleg cum de se mai intoarce acasa Fata mosului, dupa ce a alungat-o taica-so de acasa, ca era el sub papuc.

Si pe mine ma face sa plang pana in ziua de azi "Catelusul schiop", poezia, evident.

Si mai erau, da' nu-mi aduc aminte acum.

lina, cu Alina si Ana... si tati, evident

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Eu sunt Gica contra

"Capra cu trei iezi - aici clar trebuie sa ai muuulta toleranta sa crezi ca dupa ce iti omoara cineva copiii tu ii intinzi masa."

Din cate imi amintesc eu, i-a intins masa lupului tocmai ca sa-l arunce la sfarsit in jaratec (masa era pusa pe o rogojina sub care era o groapa in care capra facuse focul)

"Frumoasa si bestia - ne invata ca nu conteza cum arati, daca ai o groaza de bani oricum "o prinzi" pe frumoasa satului."

Ba eu nu cred ca-i asa. "Frumoasa" era o fata buna, nu cred ca a interesat-o averea "bestiei". Eu cred ca tocmai asta trebuie sa invete copiii: sa nu se ghideze dupa aparente in viata (oamenii urati pot fi buni).

"Cenusareasa- fata asta saraca avea un mic handicap fizic din moment ce purta un pantof mic de copil, care nu ii venea nimanui altcuiva."

Adica de ce sa fie handicap? Ce? Nu sunt atatea femei care poarta 35 la picior (lucru nu foarte des intalnit, dar posibil si fara a fi considerat handicap)

"Fetita cu chibrituri - aici sa ma bati si nu vad ce poate un copil intelege din povestea asta. Ca este cool sa stai pe starzi si sa ingheti?"

Nu!
Copiii ar trebui sa invete din povestea asta sa aprecieze ce au. Sa-si dea seama ca daca ei au o casa, au parinti sa-i ingrijeasca, altii poate o duc rau. Sa invete sa aiba mila pentru cei mai saraci, napastuiti.

"Si nu inteleg cum de se mai intoarce acasa Fata mosului, dupa ce a alungat-o taica-so de acasa, ca era el sub papuc."

S-a intors pentru ca ... il iubea

ADDA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaluchian spune:

Povestile sunt pentru a-i adormi pe copii si pentru a-i trezi pe pariniti

"Dragostea toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Eu va propun ca, in loc de Scufita-cea-mancata-de-lupul-cel-rau, sa cititi copiilor seara cateva capitole de fizica cuantica.... sigur acolo nu o sa gasiti un electron maltratand alt electron .

Succes !

PS> Daca v-ar auzi parintii vostri, cred ca v-ar trage o bataie la poponetul gol, ce idei va trec prin cap !

Adrian
http://www.geocities.com/dara2el/
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

„Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia omeneasca, si inca nu sunt sigur de primul.” Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerash spune:

Copii cred ca selecteaza tot ce e bun din povestile astea, noua in schimb ne sar in ochi toate prostiile daca ne punem sa facem analiza pe text

Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Darael ai nimerit-o p-aproape. Povestea preferataa fetitei mele este din paleontologie. Adora sa-i povestesc cine au fost stramosii elefantelului Dumbo:adica un elefantel cu patru colti pecare-l chema gomphoterium, unul cu doi colti si doi dinti si c-o trompa-gura pe care-l chema platybelodon. Stie si cum se hraneau... si bineintelesstie de mamuti de coltii lor lungi s-incovoiati.

Dar lestie si perestul. Ah si morala Scufitei rosii e sa nu vorbesti cu straini, sa nu te abata din drum, orice zambaret poate fi lupul cel rau. In rest v-a lamurit Adda

eibi si ceata de pitigoi
(22.07.2003),(19.06.2005)

ei bi the Extra-Bramburici!!
ei bi, ei bi. B! good. ei bi go home!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_k spune:

Sigur copii nostri nu inteleg povestile asa cum le intelegem noi acum sau cum le rastalmacim,
Eu am deschis subiectul in ideea de a ne amuza putin si in nici un caz nu am vrut sa facem o analiza a textului "pe bune".
Ati devenit prea serioase cu ultimele mesaje , lasati subiectul in acelasi tot de amuzament fetelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaryP spune:

quote:
Originally posted by irinai

Si eu ma distrez copios cand citesc povestile astea.
Oamenii care le-au scris cred ca nu aveau copii.
De exemplu - Scufita Rosie - cum sa trimiti un copil singur prin padure? Plus ca nu avea bietul copil decat o singura palarie de radea tot satul de ea poreclind-o in fel si chip?
Capra cu trei iezi - aici clar trebuie sa ai muuulta toleranta sa crezi ca dupa ce iti omoara cineva copiii tu ii intinzi masa.
Cenusareasa - aici am gasit exemplul pozitiv, de genul "Nu umbla brambura pe strazi, la ora 12:00 sa te intorci acasa", OK, fata cuminte zana asta.
Frumoasa si bestia - ne invata ca nu conteza cum arati, daca ai o groaza de bani oricum "o prinzi" pe frumoasa satului.
Cenusareasa- fata asta saraca avea un mic handicap fizic din moment ce purta un pantof mic de copil, care nu ii venea nimanui altcuiva.
Fetita cu chibrituri - aici sa ma bati si nu vad ce poate un copil intelege din povestea asta. Ca este cool sa stai pe starzi si sa ingheti?
Hansel si Gretel - niste parinti care isi abandoneaza copii in padure si ii primesc inapoi doar cand vin cu bani la ei.
Degetel - exploatarea copilului - un biet copil, mezin, is ia o slujba si intretine o famile de 9 peroane
Si tot asa.

Maammaaa....esti mortala!!! Nu m-as fi gandit la interpretarile astea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Melody spune:

quote:
Initial creeata de Andreea_k

Fetita mea are 3 ani si ii citesc povesti dar varianta scurta ,din cartile aparute pe piata .
Iau Scufitza rosie , i-o citesc si constat ( cu stupoare si amuzament in acelasi timp) ca eu nu am inteles povestea decat acum : ca scufitza este trimisa de catre mama la bunica ei pt ca aceasta nu se simtea bine , cu ce ? Nu , nu cu medicamente sau cu siropuri ci cu vin.Scuzati-ma dar cand cineva nu se simte bine , numai de baut vin nu-i arde.( asta daca nu e alcoolic evident si asta e motivul pt care nu se simte bine ).In fine .....eu m-am distrat copios cand ii spuneam povestea iar Maria nu intelegea de ce nu ma pot stapani din ras pt ca mi-o imaginam pe bunicutza cum ardea de nerabdare sa bea ceva.
Voua vi s-a intamplat sa ramaneti surprinsi acum , "la batranetze" , de vreo poveste din copilarie ?

Andreea, poate ca era Pastele. Si de aceea i-a trimis si vin...
Oricum si eu schimb povestile, mai ales fazele cu omoratul, cu mancatul si alte chestii mai dure, ca a mea fetita are aproape 4 ani si plange daca ii spun ca a mancat-o pe Scufita lupul cel rau.

AB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Originally posted by Melody
Andreea, poate ca era Pastele. Si de aceea i-a trimis si vin...
Oricum si eu schimb povestile, mai ales fazele cu omoratul, cu mancatul si alte chestii mai dure, ca a mea fetita are aproape 4 ani si plange daca ii spun ca a mancat-o pe Scufita lupul cel rau.

AB

Melody, asa si verisorii mei. Plangeau de mama focului cand auzeau ca lupul a mancat iezii sau pe Scufita. Asa ca saracu'meu unchi trebuia sa schimbe povestile ca sa fie numai cu experiente pozitive. Asa ca, ioc! intriga si punct culminant . Dar verii mei sugerau actiunile, asa ca povestile se transformu de nu le mai recunosteai...

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Mergi la inceput