Meduza

Meduza | Autor: ovidiu bufnila

Link direct la acest mesaj

Meduza 1

Mi-am scos casca in Timpurile Rosii si apoi mi-am pus casca in Timpurile Roccoco.
Inaltul Comdanor Kamzaia a spus gândindu-se la Meduza:
- Braddor, v#259;luritorule, esti unul dintre cei mai haiosi inaripati din sistemele noastre valurite. Cateodata nu te inteleg. Ce vrei de fapt? Iti schimbi infatisarile, te valuresti, schimbi istoriile la secunda...
- Tigrule, fototaxia iti joaca feste, i-am soptit eu pregatindu-ma sa-l valuresc intr-un fictional horror.
Plaja se intidea pana hat departe iar eu tocmai coborasem de pe coama unui val magnetic ce venea de dincolo de orizontul nostru vizibil. Trebuia sa ma hotarasc si sa aleg un razboi. Marile Gnoze ma urmareau de o buna bucata de vreme si, in mod clar, aveau de gand sa se joace un pic cu destinul meu.
Eram insa gata sa ma valuresc si sa le tin in sah. Ma pregateam sa construiesc noi sisteme valurite si sa pun in discutie eseistica din Mauna Lao care vorbea despre Bug bang ca singur punct de referinta in nasterea Universului.
Peste alte doua, trei valuriri, Erzaia din Komtatomotor, Orasul Decrepit, ridicandu-si trompa argintie prin vazduhul liliachiu, mi-a soptit:
- Flinda Flando!
Ce creatura!
L-am lasat in pace si am baut niste bere, am halit mici si am jucat table. In toata aceasta valurire, i-am zarit pe Eminem, pe Putin, pe Maria Magdalena, pe Batman, pe Clinton si pe Mata Hari, pe printesa Diana si pe Vaclav Havel, pe Elvis si pe Elington, pe Stalin si pe Mombassa, pe DJ Bobo si pe multi altii ca ei grabindu-se catre Ehren unde se zvonea ca ar fi venit Isus.

PS: O multime de tineri scriitori SF romani extrem de talentati gasiti in:
www.sferaonline.ro

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ovidiu bufnila spune:

Meduza 2

Isi dorise mereu sa intre acolo. Cum se intorcea de la munca, deschidea magnetofonul, se baga sub dus, isi facea niste cartofi prajiti, golea in graba o sticla de suc de rosii si apoi isi lipea urechea de perete. Se intâmplau lucruri ciudate dincolo, se auzeau scârtâituri, gemete, râsete, un suierat la fiecare jumatate de ora, trosnete, de parca o uriasa corabie ar fi intrat intr-un recif de corali zdrobindu-se. Vazuse si auzise lucrul acesta intr-un film cu pirati. Apoi totul se linistea si ramânea doar un fâsâit. Atunci isi dezlipea urechea de perete, se apropia de fereastra, isi aprindea o tigara, se gândea. Uneori, vara, peretii se raceau pe neasteptate, se lasa frigul, cu toate ca afara era un soare urias.
Ar fi dorit s-o intrebe pe proprietareasa cine locuieste alaturi de el, dar teama de a nu cadea in ridicol il retinea. Continua sa asculte zile intregi cu urechea lipita de perete. Cauta sa-si imagineze ce se intâmpla dincolo. Intr-o noapte, il trezi un vuiet, sari din pat speriat, casa se cutremura din toate incheieturile, odata, sub vânt, macaraua pe care lucra se cutremurase la fel, isi trase pantalonii la repezeala, vuietul crestea, ceasul de pe noptiera suna intr-un mod ciudat, ceasul de la mâna se incalzi brusc, incât fu nevoit sa-l scoata, cel de pe noptiera incepu sa se topeasca incet, iesi pe palier, se indrepta spre usa aceea care il atragea de mai bine de un an de zile, izbi in ea pâna când ceda, sari in laturi, explozia de lumina il orbi, nava se desprinse suierând, lasând in urma un gol, lumina o clipa cerul intunecat, se pierdu in adâncimea lui.
Privi mirat golul acela unde nu existase vreodata o camera, ci doar cealalta fata a peretelui lui, straveziu acum, atât de straveziu incât putea deslusi patul, aragazul, mica lui biblioteca, ceasul de pe noptiera, topit, de parca cineva, de altundeva, ar fi vrut sa-i soarba miscarea, rasuflarea, orele si toate celelalte lucruri.

Mergi la inceput

Meduza 3

M-am dus la Bobolina Mistupina. Balabusta stătea Într-un vârtej de ape dincolo de Mauna Lao. Guvernatorul din Mauna Lao mi-a zis: Meduzalule Bobolina n-o sa-ti zica secretul valuririi, intelegi? Nu inteleg preamarite guvernator de arici de mare! Nu te fandosi, Meduzalule, a carait guvernatorul aricilor de mare tragand de coada o balena de sticla. Balena aia de sticla stia o multime de secrete din Univers, cum ca Universul ar fi un supraconductor care taie liniile de camp magnetic felii, felii, ca Stalin ar fi fost homosexual si ca peste fix o mie de ani se va schimba Axa Pamantului intr-o bucla Armagni de rangul I.
- Balena asta bate campii, am zis eu fara sa clipesc! In sfarsit, ne-am mai certat ce ne-am mai certat pana cand a venit un robot taras-grabis care a zis ca Bobolina Mistupina a fost rapita de niste vanatori de capete din constelatia delfinica inventat#259; de Meduza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KSorana spune:

"Valurit".Ovidiu Bufnila ,cred ca iti place acest cuvint la maxim de il folosesti asa des.
Eu tot nu m-am prins pina la urma ce inseamna .Poate ma lamuresti si pe mine sau trebuie sa caut in dictionar?

Mergi la inceput

Valurit? E legat de Waving Theory sau Waving Univers. Conceptul e construit de-a lungul unei intregi aventuri fictional-stiintifice care tine de patruzeci de ani incoace. Personal sunt convins ca Teoria Big Bang-ului este complet eronata, ca nu ne tragem din maimute si ca multe, multe din asa-zisele noastre adevaruri sunt de fapt niste minciuni dragute. Valurirea e poate una dintre cele mai stranii insusiri ale Universului Necunoscut dar cumva accsibil noua de la circumvolutiuni pana la felul in care functioneaza sau fiinteaza Topologiile Discrete ale Spatiului. Redefinirea SPATIULUI din toate punctele de vedere, cosmogonic, filozofic, militar, astrofizic, matematic sau popular e necesara pentru a intelege multe dintre fenomenele si procesele Universului si Lumii. Valurirea e enigmatica, procesuala, surprinzatoare. Datorita acestei insusiri e posibil Viul ca Ipostaza de Univers, de exemplu. Cred sincerca nu a fost Explozie Primara ci ca S-A Spart un VAL. Pe aceatsa idee se sprijina si eseistica bufniliana. Am mai dat acest link, il dau din nou:
Waving Man
http://www.doubledarepress.com/2004/05/index.shtml

Doubledarepress este o revista din USA care m-a publicat fara rezerve. In India am publicat astfel de idei, in Danemarca si Brazilia.

Cu prietenie,
Ovidiu Bufnila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

quote:
Originally posted by ovidiu bufnila

Camera de alaturi

---------------------------------------
common sense is not really so common

Mergi la inceput

Am trimis un raspuns dar n-a aparut. Mai incerc. De-a lungul anilor, experienta d viata, pregatirea mea in diverse domenii, ideile sprintare si buclucase sau dimpotriva, stranii si grave, dialogul cu sute de oameni, m-a indreptat catre o idee tulburatoare si aproximativ imposibila: Teoria Big Bangului nu se sustine. OK, nu putem fluiera in biserica, nu e inca momentul. Am ales calea asta anecdotic fictionala. Probabil ca n-a fost [publicat raspunsul pentru ca pusesem un link acolo catre o revista americana care m-a publicat. In sfarsit. Nu-mi fac reclama pentru ca traiesc nu din scrisul propriu zis. Deci, concluzivul deci, Waving Theory, teorie construita poate dintr-o joaca sau dintr-o incantare de ovidiu bufnila spune ca Nu A fost Explozie Primara ci, ca intr-un anume fel tainic, astrofizic sau profund astronomic, S-A Spart Un VAL. Topologiile Discrete ale Spatiului vorbesc despre asta.

Putem discuta, se intelege. Putem inainta impreuna in aceasta aventura a cunoasterii. Poate inaintant mai multi vom descoperi alte lucruri surprinzatoare. Nu sunt un conservator si, in general, nu ma impresioneaza conservatorii, cabotinii, au8gustii sau augustele.

Cu prietenie,
Ovidiu Bufnila

quote:
Originally posted by KSorana

"Valurit".Ovidiu Bufnila ,cred ca iti place acest cuvint la maxim de il folosesti asa des.
Eu tot nu m-am prins pina la urma ce inseamna .Poate ma lamuresti si pe mine sau trebuie sa caut in dictionar?

Mergi la inceput

WOW!Am vazut articolul.Felicitari!
Am inteles ca esti fascinat de o alta lume decit ceea ce cunoastem noi.As vrea atit de mult sa-ti inteleg teoria despre valurit.Dar am probleme cu cunostintele in materie.
Ma intorc in mediocritatea mea de om de rind.

Mergi la inceput

KSorana, suntem oameni pur si simplu. Ne valurim unii in altii, avem o infinitate de roluri. Nu sntem altfel fundamental unii ata de altii. Cu prietenie,
Ovidiu

Mergi la inceput

Meduza 4

Stradania e in fiecare dintre noi. irusul cunoasterii, aidoma. Virusii informationali din Magia Imaginii sunt particule virtuale a caror pereche graviteaza fantomatic in proximitatea noastra virtuala. Uneori, sub presiunea furtunilor oceanice, particulele-pereche pot scapa de sub influenta registrului de navigatie producând o unda de soc devastatoare. Turbulentele ne ajuta sa reinventam lumile acvatice. Schimbam structurile narative metamorfozându-le in structuri descriptive. Producem aglomerari acvatice. Folosim inversul informational. Schimbam codurile in cascada adaugând noi instructiuni si incurcam scenariile cu buna stiinta. Noi am inspirat marsul meduzelor. Noi am pus la cale conspiratia antreprenorilor de pompe funebre navale. Noi am aprins revolta mizerieerilor, razboiul conductei de petrol, lovitura de stat din insulele sudicelor, crahul financiar, furtul diamantelor de lumina veche, criza marelui baraj al occidentalelor, falimentul bancilor, asasinatele acvatice, orgasmul din penumbra lunii, sabotajele, aparitiile ingerilor, extazul popoarelor acvatice, macelul din inima orientalelor, dimineata matrozilor dintre furtunile electorale, exodul rechinilor, razboaiele mecanice, disparitiile misterioase, framântarile meduzelor reformate, ivirea cometei, luptele de strada, grevele, insurectiile, migratiile de seara, revelatiile, luminile de pe cerul nordicelor, dansul norilor trandafirii, carnavalul broastelor, furtunile oceanice au fost, toate, instrumentate de noi.

quote:
Originally posted by KSorana

WOW!Am vazut articolul.Felicitari!
Am inteles ca esti fascinat de o alta lume decit ceea ce cunoastem noi.As vrea atit de mult sa-ti inteleg teoria despre valurit.Dar am probleme cu cunostintele in materie.
Ma intorc in mediocritatea mea de om de rind.

Mergi la inceput

Ovidiu Bufnila,cum se lucreaza la imaginea propie ?Ce trebuie sa faci pentru asta?Ma refer la cei a caror imagine pubilca este esentiala.

Mergi la inceput