Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare(22)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns forte spune:

Am citit niste prostii scrise de Parintele Cleopa, cu voievozii si alte balarii de genul asta...Problema este ca il ridica toti in slavi, iar cuvintul lui este aproape litera de Evanghelie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by forte
In curind se va citi si Cartea de telefoane a sectorului 2 daca niste "hermeneuti" ortodocsi isi vor da silinta in a interpreta spusele Parintelui Cleopa. El nu, nu poate fi vanitos, nu poate sa-si urasca semenii.

Nu stiu cum gandeste si simte altcineva, parintele Cleopa sau orice alt locuitor al acestei lumi, dar eu nu urasc pe nimeni.....

Asa ca ma gandesc ca daca eu nu urasc pe nimeni, poate nici parintele Cleopa nu uraste si cred ca nici tu nu urasti pe nimeni......

Pace tuturor !

Adrian
http://www.geocities.com/dara2el/
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

„Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia omeneasca, si inca nu sunt sigur de primul.” Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
si a propos: daca a fost liniste in post pe aici a fost pentru ca mai si respectam credintele celorlalti, da? Salutam, oricum, revenirea sarcasmului la prea credincioasele noastre colege de forum.

Forte, nu te supara, dar deocamdata prima persoana sarcastica esti tu (in afara de Xeno, dar el e "de-al casei" - topicul ortodoxelor fara el ar fi ca filmul "Dallas" fara JR). Si tare nu-mi place faptul ca o faci la o discutie deschisa de mine, si deschisa in cu totul alt scop. Daca bine imi amintesc tu faci parte dintre neo-protestanti, tocmai acuma cand va laudam ca multi dintre voi sunteti asa si pe dincolo ti-ai gasit sa vii sa demonstrezi contrariul? Zau asa, shazi binisor, ca pe mine chiar ma intereseaza ce zic fetele astea, altfel nu le-as intreba.

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns forte spune:

Cata, iti amintesti prost. Eu fac parte dintre ateii botezati ortodox la nastere. Deci roman cu potential, in viziunea unor doctrinari ortodocsi.

Mergi la inceput

Hi hi hi..... ce - acum am vazut !

Dau un pahar de suc proaspat de mere, morcovi si urzici tuturor doritorilor – sarbatoresc ca am trecut de 2700 de postari...... oare la cete postari se ridica statuie ?

Pace tuturor !

Adrian

„Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia omeneasca, si inca nu sunt sigur de primul.” Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Cataghe, pocainta e iubirea de Dumnezeu, adica cea mai importanta iubire...Si talharul ala L-a cunoscut si L-a iubit pe Hristos...Are pr savatie niste predici pe teme iubirii, bai, eu stau ca proasta si ascult si plang...zice: ce a vrut femeia pacatoasa cand a turnat mir pe picioarele Lui si L-a sters cu parul ei? voua vi se pare un gest logic? I-a cerut ceva? a spus ceva? nuuu, a plans si I-a sters picioarele cu parul ei...Sau femeia samarineanca...s-a dus in satul ei si le-a spus la oameni" sa stiti ca L-am gasit pe Mesia"...de unde stia femeia aia cine e Hristos? ca nu stiau nici carturarii cei intelepti...asa si cu talharul de pe Cruce..cand il cunosti pe Dumnezeu nu-L cunosti punand cap la cap o serie de demonstratii logice, SUFLETUL Il cunoaste
Hai ca promit ca mai caut maine un pasaj din pr rafail noica, ca sa vezi cum e cu cozonacii...ca foarte frumos zice
da apropo, noi nu putem sti cata smerenie au np, prin comparatie cu mine cred ca au destula, dar daca-i vorba de sufletul omului pe care doar Dumnezeu il cunoaste, de unde stim cat de buni le ies lor cozonacii?
ps v-am zis vreodata ca am si eu uneori nedumeriri din astea, ca stiu de pilda o batranica adventista pe care o iubesc mult de tot, e buna ca painea calda, si ma minunez cum lucreaza Dumnezeu si cat de necunoscute sunt caile Lui, fiindca nu-mi pot pur si simplu imagina cum ar putea femeia aia sa moara in afara Bisericii...uf...

Mergi la inceput

quote:

Cata, iti amintesti prost. Eu fac parte dintre ateii botezati ortodox la nastere. Deci roman cu potential, in viziunea unor doctrinari ortodocsi.

Oricum, trebuie sa recunosti ca preotul care te-a botezat a fost mare om.... chiar si acum, atee fiind, botezul lui te-a facut sa il citesti pe parintele Cleopa...... ce mai, intr-adevar, ai potential !!!

Daca mai stai putin, o sa ne spui si de Filocalie, de Vietile Sfintilor si Dogmatica Sf Augustin....

Pace tuturor !

Adrian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:

Oups, sorry! Da' orisicum, subiectul nu era parintele Cleopa. Te superi?

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by fdoina
ps v-am zis vreodata ca am si eu uneori nedumeriri din astea, ca stiu de pilda o batranica adventista pe care o iubesc mult de tot, e buna ca painea calda, si ma minunez cum lucreaza Dumnezeu si cat de necunoscute sunt caile Lui, fiindca nu-mi pot pur si simplu imagina cum ar putea femeia aia sa moara in afara Bisericii...uf...

Cum sa moara ?
Asa cum murim toti... avem intalnire cu Ingerul Mortii .... iar apoi e apoi..... uf !

Pace tuturor !

Adrian

Mergi la inceput

cataghe – ma enervezi ... cum de ai mai multe postari decat mine ? Nu-i cinstit !

Imi iau lopatica si plec sa fac !

Adrian

Mergi la inceput