Cairo
Am cateva intrebari despre Cairo:
- cat de sigur este orasul (terorism, hoti)? Ce locuri trebuie sa evit in Cairo (nu neaparat periferia)
- o femeie (turist) singura pe strada este in siguranta? Cum trebuie sa fie imbracata (fara pantaloni scurti sau bluze decoltate, nu?)
- in bisericile crestine, se intra cu capul acoperit? Mai sunt si alte obligatii? Ritualul este cel stiut, adica se cumpara lumanari, se aprind afara...etc?
In genere, orice sfat e binevenit. Va multumesc din suflet,
Cristina
www.ubi.ro/alexandra
www.ubi.ro
http://www.ubi.ro/botez/
Raspunsuri
diana2004 spune:
Ubi ,eu am fost in septembrie in Cairo ,exact dupa atentatele de la Sarm el Sheic (sau cum se scrie ).Am avut un ghid foarte amabil care a stat mai tot timpul cu noi .Oricum ,nu mi-a fost frica pe strada ,este armata si politie peste tot ,stau si te urmaresc discret .E sigur sa mergi cu taxi ,e destul de ieftin dar trebuie sa te tocmesti de la inceput ;distantele sint f mari si e f aglomerat , Cairo are 17 mil de locuitori .
Pe strada e mai bine sa te imbraci decent si de preferat sa mergi cu inca o persoana, o sa fii fluierata ,etc.
Noi am fost in moschei ,ne-am descaltat si ne-au pus sa se ne acoperim cu niste saluri subtiri pe cap .
Mie mi-e dor de Cairo ,oamenii sint f amabili ,sa nu bei decit apa plata si sa nu maninci de pe strada .
Daca mai e ceva intreaba-ma ,acum scriu cu copchilu ' in spinare .
arcenciel spune:
Ubi, eu am fost la Cairo in nov. 2004 si pastrez niste amintiri superbe... Eu nu am fost cu grupul, am stat cu sotul in sejur la Marea Rosie si ne-am intalnit cu grupul la Cairo. Dar cum vroiam liniste, ne-am facut singuri program... si a fost f. bine!!!
Oamenii sunt foarte ospitalieri. Imi aduc aminte eram in perioada ramadanului si ca asteptam deschiderea centrului comercial din fata hotelului. Cativa vanzatori care mancau afara ne-au invitat sa mancam cu ei. Sunt zambitori si incearca sa intre in vorba cu tine. Chiar daca era cald, chiar si la piramide, am fost imbracata decent (fara decolteu, cu pantaloni trei sferturi, cu o camasuta peste maieu...
Hotelul era langa muzeul de egiptologie, am fost pe jos pana acolo, dar a fost cam greu cu traversarea strazilor fiindca traficul e infernal si stopurile lor sunt doar de forma.
Nu ne-am aventurat in magazine sau stradute ascunse... am fost in centrul comercial de vis-a-vis de hotel, am traversat Nilul pe podul pe crae il vedeam pe fereastra hotelului. Nu e bine sa te crezi Indiana Jones- la cateva luni dupa ce am fost acolo, cu toata ca politia se invarte peste tot in jurul hotelului, mai rau ca la noi pe vremea lui Ceau (am urmarit politisti care se supravegheau unii pe altii) am inteles ca a avut loc un atentat chiar in auto-gara pe care o traversasem ca sa vizitam muzeul. Eu zic ca ar fi bine sa fii insotita si sa nu te aventurezi in magazinase dosnice, fiindca oricum gasesti lucruri f frumoase in centrele comerciale (la preturi fixe, convenabile, fara negociere- oricum negocierea nu serveste la nimic, tot ei ies in castig
Cairo, dar mai ales statiunile de la Marea Rosie sunt un vis, ca sa nu mai vorbesc de piramide... ramai fara grai! Oamenii sunt primitori, iar serviciul din hoteluri e de 5 stele, o placere, te simti rasfatat... la niste preturi f convenabile! Oricate atentate ar mai fi in Egipt stiu sigur c-o sa ma intor acolo!!!
Daca mai vrei si alte informatii, cu cea mai mare placere.
Poate intr-o zi o sa va povestesc aventurile cu ghidul nostru (am pastrat mai ales amintirile frumoase, cele mai putin placute mi le amintesc cu umor...)
31+
Ubi spune:
Dragele mele, multram de raspunsuri.
Ideea e ca sotul pleaca 3 zile la Cairo si ar vrea sa ma ia si pe mine. Pleaca la niste cursuri, asa ca stau singura pana la ora 4 dupa-amiza. Off...tare indecisa sunt.
www.ubi.ro/alexandra
www.ubi.ro
Luna75 spune:
Daca ai posibilitatea de a pleca,nu sta acasa!
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
arcenciel spune:
Ubi, nu rata asa o ocazie... Vizita la Piramide si la Sfinx este ca o intalnire cu eternitatea.
Daca era perioada Ramadanului,ca atunci cand am fost noi, muzeele se inchideau la 2. In perioada asta poti sa petreci o zi intrega la Muzeul de Egiptologie fara sa iti dai seama. E el cam prafuit, dar ascunde atatea comori.
Ca sa mergi la Piramide, poti sa contactezi o agentie turistica de la hotel care pune la dispozitie taxiul si un ghid pt. o suma in jur de 30 euro.
Cum e foarte cald vei putea iesi din hotel dimineata sau seara... dar repet pt. singuranta ta nu umbla singura. Incearca sa te lipesti de un grup de turisti care sta la acelas hotel cu voi (noi am stat la Ramses Hilton... de obicei agentiile care gazduiesc in hotelul respectiv sunt prezentate la avizier).
31+
Happiness_4_us spune:
E hehe, pentru o clipa am visat cu ochii deschisi. Sfatul meu este sa nu ratezi ocazia.
Distractie placuta si drum bun!
Nana Motoc
ooana spune:
Nici sa nu te gandesti sa ramai acasa...este un oras superb...aglomerat...cu un imens bazar...cu Piramide si Sfinx...pentru mine excursia in Egipt a fost ceva senzational!
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
...pentru nunta!
Wedding Day
ligeea spune:
Cum sa stai acasa ?
hai sa-ti dau un exemplu Eu am fost de doua ori , ultima data la Sharm. Aveam 15 zile de relaxare. Dupa primele 5 m-am plictisit si cum mai fusesem la Cairo m-am decis sa fac o mica excursie. Al meu cand a auzit de bataturi in talpi a zis ca nu merge . Fetele , fricooose ...toate. Asa ca m-am gandit Unde nu se va pune nici o bomba -in autocarul local de cursa de Cairo. Am fost la autogara , mi-am luat bilet, m-am imbracat cu pantaloni , tricou si o camasa mai lunguta peste si la 4 am am suit la locul meu. Autocarul era la fel cu cele pt. straini cu doua dif. Pretul era a 10 parte si in el erau numai barbati egipteni . Vrau sa spun ca nu s-a asezat nici macar unul langa mine , drumul a fost lung de vre-o 6 ore . s-au mai urcat vre-o doua femei de-ale invalurite si cumanusi la 50 C.
Am ajuns la Cairo- eu il vazusem cu un an in urma acum venisem cu un tel precis.:vroiam sa-mi iau din bazar curele de piele de sarpe si crocodil, argint si papirusuri frumoase.
Am luat un taxi de la autogara , mi-am luat bilet pt. intors si m-a oprit direct in bazar. Au curele super, problema e ca trbuie sa cauti in vre-o 100 ca sa iei 10 fara defect, portofele de varan , gentile sunt prost lucrate , pacat de piele.Argintul este superb , vezi sa fii atenta la marcaje , cumpara din magazine care iti dau garantie si descriu obeictul pe foaue de garatie. papirusuri frumoase gasesti la cel mai mare magazin , e unul cu doua camere. Sunt deosebite, bine lucrate . Eu mi-am luat unul lucrat ca un puzzle cu pesti din Marea Rosie , ceva in stilul hai ca exagerez -Picasso -dar de mare efect E lucrat de un profesor de la facultatea de arte din Cairo afost cam scump dar arata super. Cele traditionale sunt de asemenea bine executate. Te rog sa ma crezi ca am vazut si papirusuri de Luxor, si in Sharm sunt prost desenate si mult mai scumpe.
In ceea ce priveste Platoul Ghiza , pe mine m-a cam desumflat. E mai frumoasa povestea , nu stiu ce sa zic , noi am prins o aglomeratie de nci n0avei loc sa vezi baza piramidei . Deosebit e la muzeul de Egiptologie , acolo e mult de povestit.
Si ca sa termin d povestit pe la 11 noaptea am luat un taxi innapoi spre autogara , de acolo autocarul spre Sharm unde am ajuns fara incidente spre diminteata.
E sigur, am maers femeie singura , alba , cale de 1.500 de km. Cu bani la mine in conditiile in care acolo salariul lunar e de 20 EURo. Sunt extrem de politicosi si amabili. Din principiu , eu in tarile cu populatie de religie musulmana eu merg mai imbracata. NU inteleg de ce trebuie sa-i jignesc unei gazde opiniile. Nu sunt de acord cu unele gagici care mergeau cu sutien push-up si cu buricul la vedere , in fustite scurte in bazaruri sau locuri unde nu intalnesti numai localnici care au de-a face cu turistii.
Ubi spune:
Dragele mele, intre timp am mai aflat ca in holul hotelurilor se anunta excursii si ca te inscri si pleci cu grupul. Si am mai aflat ca datorita faptului zborurile nu sunt in fiecare zi, sederea se prelungeste cu o zi. Deci, o zi as fi si eu si sotul impreuna. Probabil (asta daca ma hotarasc sa merg in final) o sa mergem la piramide. Sambata vi se pare o zi prea aglomerata?
Rezervarea este la hotelul Hyatt (camera este 180$ si diferenta pentru inca o persoana este de 25$). Adica stau in hotel de 5 stele la pret de 25 de dolarei. Hotelul pare intr-o zona cu multe ambasade, dar pana acolo treci un pod. pe harta nu-mi dau seama daca e lung sau scurt, daca se parcurge cu piciorul sau trebuie mijloc de locomotie.
Si in final, sotul a facut rezervarea la tarom, dar trebuie platita in cateva zile. Si hotararea e grea de tot. Basca ca am copil de 1 an si un pic care nu a stat niciodata atat de mult departe de noi (ca sa nu mai zic ca responsabilitatea fata de el, ma face sa ma gandesc tare bine la plecarea asta in Africa, intr-o zona nu foarte sigura...dar unde mai e sigur pe lumea asta?). Va tin la curent.
Ce stiti de metrou, e curat? Am citit pe net ca femeile traditionaliste stau in primul vagon. Acolo,nu au voie turistii. Asa e?
Cat de departe este muzeul de arheologie fata de insula Roda?
Se poate plati usor cu cardul, sau banii lichizi sunt la mare pret?
www.ubi.ro/alexandra
www.ubi.ro
diana2004 spune:
Ubi ,cind am fost eu copilul meu avea 9 luni ,a ramas cu socrii si cu sotul meu ,am inteles ca s-a cam foit el noaptea dar eu m-am facut ca nu aud reprosurile sotului .
De metrou nu stiu nimic ,e f usor sa circuli cu taxi ,e sigur si ieftin ;pe jos nu te descurci ,distantele sint mari .
Insula Roda nu stiu unde e ; muzeul de egiptologie e in zona centrala (down town cum spun ei ),dar repet ,nu te sfatuiesc sa mergi pe jos .
De preferat sa ai bani lichizi ,cu cardul posibil in centrele comerciale dar in magazinele mici sau in bazar n-ai cum .Poti sa schimbi bani la hotel ,au cursul putin mai mic dar e mai comod si nu schimbi multi bani odata .E mai bine sa faci cumparaturi in lirele lor .
La piramide in extra sezon nu e aglomerat ,eu am fost in septembrie si a fost bine .