ajutati-ma daca puteti...(2)
Raspunsuri - Pagina 19
naty_blondy spune:
Fetelor,vreau sa va zic,ca am fost ieri la o alta biserica,si normal ca acolo ne a facut aceasta molifta de 40 de zile.probabil ca depinde de la o biserica la alta,sau de la preot la preot...
in rest Antonia mea creste,ii facem baita in fiecare seara,e rau ca nu ne a dat drumul la caldura deocamdata si ii bagam un calorifer electric,mi e frica sa ma gandesc cat va veni lumina luna asta,dar nu conteaza,fetita sa fie sanatoasa...nu toata lumea face baie bebelusilor in fiecare seara,dar mama zice ca asa e bine ptr ei..si daca ati vedea ce masaje ii face...la prima baita a facut o panarama si a plans,dar acum parca i mielusel,asa sta la baie.
e rau ca e frig afara si nu o pot scoate la plimbare,asa ma mai plimbam si eu...asa stam toata ziua in casa...abia astept sa mai creasca putin sa ma pot juca cu ea,sa inteleaga si ea lucrurile mai bine,ca acum numai doarme,plange si mananca..as vrea sa ma joc cu ea,dar lasa ca am tot timpul...
eu va pup si mai astept vesti de la voi.ma bucur mult ca nu ne ati uitat si ca ne mai scrieti.
violeta69 spune:
Naty sa-ti traiasca Antonia!
am citit povestea ta si am urmarit in timp ce s-a mai intamplat......felicitari pt. tot!
sfatul meu,scoate fetita si cand e frig,doar cand ploua sa stati in casa.....imbrac-o bine si scoate-o afara ca-i prinde bine si frigul si gerul si soarele asta putin care e acum!
Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"
adinutza78 spune:
Naty,cum nu scoti afara fetita??? Acum la amiaz sunt peste 10 grade,daca acum nu o scoti,ce o sa faci toata iarna, o sa o tii in casa??? Sfatul meu este sa o scoti,fetita trebuie sa se obisnuiasca si cu temperaturi mai joase.dar bine imbracata.baietelul meu avea 10 zile cand l-am scos prima data ,erau 8 grade afara si pot sa-ti spun ca nu a fost niciodata bolnav asa mai serios si are 2 ani aproape.doar de 2-3 ori o raceala usoara .deci ,caleste-ti fetita.eu va urmaresc demult povestea,chiar daca am scris mai rar si vreau sa-ti spun ca te admir ,esti o luptatoare. sa fiti sanatoase si fericite !!!!
biluta28 spune:
Naty asa cum au mai spus si fetele Nu ezita sa iesi cu fata afara, imbrac-o adecvat si 1/2 de ora afara e ok, apoi pe masura ce se acomodeaza mareste intervalul. Acum la Buc. e o vreme superba de toamna sa te tot plimbi, banuiesc ca si la voi e la fel. Sa nu iesiti pe ploaie, ninsoare si ceata sau vant puternic in rest e ok.
Cat despre joaca poti sa te joci si acum unora le place sa fie gadilati, masati, etc.
Mihaela - 33 ani- sagetator Ana 7 ani fara 1 luna - Edi 2 ani si o luna
http://community.webshots.com/user/biluta28
nikole spune:
Bravo Naty!Pentru tot...pentru curajul tau, pentru reusita ta, pentru fetitza reusita pe care o ai...
si scoate-o afara la aer curat, ca nu ii face rau, nu-ti fie frica.
Au mare mare dreptate fetele, aerul curat ii face bine, ii ofera un somn linistitor, ii intareste imunitatea...
eu am fost nascuta prematur, si dupa ce am ajuns la termen(am stat 2 luni in incubator), dr . i-a spus mamei, cel putin vreme de 6 luni sa ma scoata dimineata foarte devreme(5-6 dim. )cate o jumatate de ora, la aer curat, pe malul marii...asa au si facut, si crede-ma ca m-a ajutat!
Timp de un an de zile(pe vremea aia ai mei locuiaU in Constanta), mama m-a plimbat cate 30 min. , o ora pe malul marii,indiferent de vreme(mai putin daca viscolea, tine cont de faptul ca m-am nascut la sf de octombrie)
Dar asa am scapat de problemele de respiratie grave pe care le aveam la natere...ma rog nu e cazul tau, dar ca o concluzie, nu o priva de plimbari, si daca se poate intr-un parc, intr-un loc mai ferit de traficul asta infernal din RO.
http://photos.yahoo.com/frezia_2004
naty_blondy spune:
dragele mele,intr adevar,zilele astea am stat mai mult pe afara cu asta mica a mea,a fost tare frumos,iar ea e innebunita sa doarma afara in carut...am plimbat o de nu mai puteam de picioare cand ajungeam acasa,dar nu ma induram sa intru cu ea in casa ca era prea frumos si cald afara...
in rest,sunt putin cam suparata,azi am fost cu Antonia la doctor,e bine,sanatoasa,doar ca la cantar arata 4.100kg.ceea ce este bine,adica este la limita,dar doctorul mi a spus ca ar fi trebuit sa aibe mai mult,avand in vedere ca o alaptez la san...ea are acum o luna si trei saptamani,iar eu am nascut o cu 2.800kg.
doctorul mi a spus sa incerc sa o hranesc mai des,chiar sa o trezesc din somn,din doua in doua ore,si sa mergem iar peste doua saptamani la control sa vedem cat a luat in greutate... daca nu va lua suficient,imi va da supliment,iar din cauza asta ea s ar putea sa mi refuze apoi sanul...imi pare asa de rau...stiu cat de important este laptele matern ptr.copii...si pe deasupra ma scuteste si de alte cheltuieli...cand am auzit ca o cutie de lapte praf e cam 400 de mii,m am ingrozit...pai atunci ce ma fac iar?ufffffff
ma gandeam eu sa fie totul bine...
NIKOLE cred ca ai vazut pozicile pe care ti le am trimis,de mi ai scris ca am o fetita reusita...intr adevar e tare frumoasa,de fapt cred ca orice mama isi vede copilul cel mai frumos...te pup si sper ca esti ok.
fetelor sa nu va suparati pe mine ca nu v am pus si voua poze pe forum,dar chiar am mai incercat inca o data,si nu mi reuseste...imi tot spune ca tre sa am alte dimensiuni la poze...dar daca vreti vreuna sa o vedeti ,nu ezitati sa mi lasati adresa de e mail,sa va pot trimite si voua poze cu fetita mea.
azi am inceput sa i dau debridat,i am repetat doctorului ca e constipata,sa vedem cum se comporta cu acest medicament...am inteles ca este si ptr.colici si ptr.constipatie.
noi va pupim pe toate, si fug repede la culcare,ca nu se stie cat voi apuca iar sa dorm...
nikole spune:
Da, Naty, am vazut pozele, multumesc mult...e o frumusete de fata!!!
Vezi cum faci, poatte reusesti sa pui si aici ceva pozici, trebuie sa o vada si fetele,ii sta superb in roz...
http://photos.yahoo.com/frezia_2004
lili81 spune:
Eu nu am copii, dar din ce am mai citit si am mai auzit stiam ca nu este recomandat sa dai copilului sa manance noaptea,decat daca se trezeste ea si cere. Poate mamicile stiu sa-ti spuna mai multe.
Pupici la Antonia!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/liliana_ignat/my_photos
biluta28 spune:
quote:
Originally posted by naty_blondy
dragele mele,intr adevar,zilele astea am stat mai mult pe afara cu asta mica a mea,a fost tare frumos,iar ea e innebunita sa doarma afara in carut...am plimbat o de nu mai puteam de picioare cand ajungeam acasa,dar nu ma induram sa intru cu ea in casa ca era prea frumos si cald afara...
in rest,sunt putin cam suparata,azi am fost cu Antonia la doctor,e bine,sanatoasa,doar ca la cantar arata 4.100kg.ceea ce este bine,adica este la limita,dar doctorul mi a spus ca ar fi trebuit sa aibe mai mult,avand in vedere ca o alaptez la san...ea are acum o luna si trei saptamani,iar eu am nascut o cu 2.800kg.
doctorul mi a spus sa incerc sa o hranesc mai des,chiar sa o trezesc din somn,din doua in doua ore,si sa mergem iar peste doua saptamani la control sa vedem cat a luat in greutate... daca nu va lua suficient,imi va da supliment,iar din cauza asta ea s ar putea sa mi refuze apoi sanul...imi pare asa de rau...stiu cat de important este laptele matern ptr.copii...si pe deasupra ma scuteste si de alte cheltuieli...cand am auzit ca o cutie de lapte praf e cam 400 de mii,m am ingrozit...pai atunci ce ma fac iar?ufffffff
ma gandeam eu sa fie totul bine...
naty_blondy
Naty sa nu faci greseala sa te iei dupa dr. iti spun ca o mamica patita care la fel ca tine a patit la primul copil dar care l-a al 2 lea nu a mai tinut cont si a facut cum a simtit ca-i mai bine. Deci din experienta mea in jur de 1-2 luni exista o perioada cand iau mai putin in greutate dar apoi isi revin daca insisti sa mergi numai pe san si nu intervii cu lapte praf o sa vezi ca dupa luna 3-4 v-a fi ok cat despre cat de des sa-i dai sa manance pastreaza ritmul ei adica da-i la cerere cand vrea ea si o sa vezi ca singura isi v-a regla apetitul. De asemenea cumnata mea a PATIT LA FEL DAR a mers doar pe san cu toate ca nu a avut cresteri in greutate spectaculoase, atata timp cat CRESTE si nu SCADE sau STATIONEAZA e OK .
tE PUP SI numai bine.
Mihaela
Mihaela - 33 ani- sagetator Ana 7 ani - Edi 2 ani si 2 luni
biluta28 spune:
Ps am uita sa-ti spun ca eu am zis ca dr. si am facut ca mine, deci luam laptele praf si il dadeam la alte mamici care aveau nevoie iar eu i-am dat san pana la 18 luni+ mancare la timpul ei.
Mihaela - 33 ani- sagetator Ana 7 ani - Edi 2 ani si 2 luni