Sezatoarea canadiana (48)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Eu i-am facut copilului Prevnar cand avea 9 luni. Cand l-am adat la gradinita la 2 ani mi-a facut 7 otite. La el a fost degeaba vaccinul ala, dar poate depinde de organism.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Multumesc Parpalak,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Parpalak si celelalte mamici merci mult!
Totusi nu stiti ce-i cu uleiu'ala de canola? se pare ca ar proveni dintr-o specie de rapita modificata genetic. Nu radeti dar eu sunt obsedata de problema mediului inconjurator si a alimentatiei in zilele noastre si citesc pe rupte etichetele de pe ambalajele alimentelor. Cu cat mai simpla mancarea, cu atat mai sanatoasa. Noi folosim doar ulei de floarea soarelui si masline, dar canola asta apare in multe produse alimentare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Mona_B ce ai tu acolo suna destul de bine, dar mai ales partea cu vacanta:)
Acuma intradevar depinde de sefi, si cat sunt de intelegatori.
Sfatul meu este sa-l dai pe baiat la gradinita part-time cat mai ai bunicul acolo, ca in caz de incepe sa ia bolile sa aiba cu cine sta acasa, fara sa iti iei tu.
Apoi in caz de ceva iti poti lua din zilele tale de sick, dar e de preferat sa zici ca ai fost chiar tu bolnava, nu baiatul.
La noi sunt zile de boala personala si zile de boala pt familie. Acestea din urma sunt doar 2 pe an.
Eu cand a facut baiatul stomach flu, m-a dat gata ca tocmai imi luasem zi de boala pt mine cu cateva zile inainte ca eram chiar racita(culmea, ca de obicei vorba lui Parpalak, astea se folosesc ca zile de vacanta), si a trebuit sa stau 2 zile cu el. Am luat una de boala si simtita cum sunt:) a doua am luat-o vacanta:(
Nu e dracul asa de negru, dar e bine sa fii pregatit. De aceea eu zic, cel mai bine adaptarea la gradi sa se faca cu back up.
Apoi cu mancarea, nici o problema ca daca il duci la una care nu le da mancare, la noi majoritatea sunt asa, mananca sau nu ce ii dai tu.
Acuma daca ei mai gusta pe acolo pe la altii, n-o pati nimic cred.
Cu uleiul noi folosim de porumb, ca ma enerveaza cum miroase ala de canola. Socrul meu a venit acum la noi si are tratament dat de la doctorita sa foloseasca ulei de porumb, ca ala de floarea soarelui are colesterol.
Ma gandesc ca nu o fi asa mare cantitatea de ulei in produsele de care zici cat sa fie probleme. Eu sunt de partea mai inconstienta, ca daca ma stresez din toate mor inainte sa isi faca chimicalele efectul:)

Numai bine tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Donia,

felicitari sarcina fara probleme si bebe sanatos iti doresc!,

MonaB, felicitari pentru job!

sper sa-ti fie mai bine decit mie, pentru ca eu m-am bucurat tare de jobul prezent, si acum, dupa o luna realizez ca nu-mi place deloc, noroc ca e contract, ca abea astept sa se termine. ori am imbatrinit prea tare si m-am uzat, ori m-am lenevit rau in cei trei ani de "chiulit" pe acasa in Canada, nu stiuc e e- dar gasesc startul mai dificil decit credeam sa fie.

nici noi nu folosim ulei de canola- nu-i suport gustul, cumpar de floarea soarelui si de masline; mincarea, si eu incerc sa-i dau copilului organica, doar ca nu prea functioneaza: iaurturile organice nu-i plac (decit cosoneriile din magazine, alea mici pt.copii), iar carnea o gatesc pentru toti, si nu-mi permit sa cumpar pentru tot familionul organica, oua, lapte, fructe ii cumpar lui separat;
in Romania ii gateam doar cu carne si legume de la microferma parintilor mei, dar s-au dus vremile alea :-)

Ana

http://community.webshots.com/user/pozemontreal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Merci Ana de felicitari! adevarul e ca sunt un pic stresata de inceput, insa stiu ca am ales jobul asta ca sa-mi ating telul pe termen lung, acela de a deveni profa si fac tot ce-i nevoie sa ajung acolo.
Plus: am doua colege romance, mi s-a spus la interview, si din Timisoara!Si un coleg roman, din Bucuresti, angajat o data cu mine, de luni!
Mi s-a spus ca tipele, romancele, sunt foarte competente si harnice, sunt supermultumiti de ele, cred ca de asta lipsa mea de experienta canadiana nu m-a impiedicat sa obtin jobul. A, si bilingvismul!
Nu stiu de ce dar mai nou, cum descopar cate un roman imi vine sa-l strang in brate dej' de mii de ori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Mona, uite aici pe situl ministerului agriculturii canadian vorbeste despre el si zice ca-i sanatos

http://www.agr.gc.ca/mad-dam/index_e.php?s1=pubs&s2=bi&s3=php&page=bulletin_18_11_2005-06-10

Over the past decade, canola/rapeoil had positioned itself as a healthy veg-oil, low in saturated fats, and good for human health. During the early to mid 2000s, consumer concerns over trans-fatty acids, generated when the canola/rapeoil is hydrogenated, challenged the canola/rapeoils healthy image. During the same time frame, biofuel production began to expand rapidly in the EU-25 as the Union sought to reduce its dependence on fossil fuels and to find a market for oilseeds grown on set-aside land. Since 2000, the production of biodeisel quadrupled in the EU and is estimated to account for 32% of EU-25 rapeoil consumption. In Canada, biofuel production remains at a standstill, with large scale government support required to build a biodiesel plant in western Canada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

am intrat sa va spun ca maine decolam catre Romanica si vreau sa urez la absolut toate canadezele o vara fiebinte,plina de distractii si buna dispozitie.
Ne auzim la toamna.Noi stam 2 luni jumate in Ro.
Vacanta placuta celor ce pleaca in curand si spor la bagaje celor care pleca mai incolo

Pe curand,

ange,mamica de 2 ori

foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Drum bun ange, distractie placuta si sa te intorci cu bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Mona_B, nu esti paranoica, adica nu esti singura. Si eu dau fetelor mincare organica si citesc etichetele si pe fata si pe dos. Tudorei ii dau tot organic, iar Agatei produsele animale in special, dar cum in ultimul timp maninca aproape acelasi lucru, dimineata si seara mai ales, pina la urma le iau la amindoua la fel. Nu stiu de gradinite, pe aici sint citeva, dar nu maninca organic, ci doar alimente produse aici, in diferite ferme. E scumpa rau mincarea organica, pentru noi e un efort mare de tot sa procedam asa, ca traim dintr-un singur salariu, dar pur si simplu nu pot sa bag orice in ele. Pe acest motiv nu le cumpar sucuri din comert, dulciuri, Agata nici nu stie ce e ala McDonald. Iar noi mincam cum ai zis tu, cit mai simplu si ne axam in special pe legume, cereale, lactate si fructe. Carne mai putin, ca asta e chiar cea mai plina cu de toate, o mai inlocuim cu peste, soia, linte, fasole etc. Eu nu folosesc decit ulei de masline light, nici nu stiu ce gust are cel de canola.
Felicitari pentru job!

Ange, drum bun si vacanta placuta. Ce bine ca poti sa stai atit! Vreau si eu!!! In vacanta, oriunde, dar mai ales in Romania. Miine implinim patru ani de Canada si inca nu am ajuns in tara si nici nu stiu cind vom ajunge. Stim doar ca abia asteptam!

Nu am citit tot, asa ca ma opresc aici si ma duc sa mai citesc. Dar nu inainte de a va pune o intrebare. E pentru fetele din Toronto, care s-au inscris la facultate. Am o prietena, care are o prietena (stiti voi cum vine asta...), care se inscrie acum la facultate, in educatie si are nevoie de un model de scrisoare de intentie/eseu. Nu prea stiu eu despre ce e vorba, ca nu am inteles prea bine si nici nu traiesc acolo ca sa stiu ce si cum, dar poate fetele care s-au inscris deja la facultate, erau chiar citeva profesoare pe aici, stiu mai bine si o sfatuiesc si pe ea cum sa procedeze. Ea ar face-o, ca sta bine cica cu limba, dar ar avea nevoie de un model, conteaza destul de mult cit de bine e facut acest eseu, trebuie sa-i convinga pe cei din comisie. Astept cu interes raspunsurile voastre.

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3

Mergi la inceput