FIV - 73
Raspunsuri - Pagina 14

puiramy spune:
ILEANASI MRL- Intradevar m-a sunat farmacista si mi-a spus ca a gresit, ca de fapt o cutie costa 1.800.000 , nu o fiola .Ma speriasem deoarece ma costa mai putin daca ma duceam personal si le luam de la Giulesti.Sunasem si la spital dar nu mi-a mai raspuns nimeni la ora asta.E bine sa stiu ca ma pot consulta cu cineva.Va multumesc.

MRL spune:
ginuta, de la mine un special.
Oana-Dana, bine ai venit! La inceput nici eu nu am stiut nimic despre FIV, dar fetele au fost la inaltime si mi-au raspuns mereu la intrebarile mele. Asa ca noi suntem alaturi de tine cu orice sfat, informatie si cu mult suflet. Te dulce si mult noroc
puiramy,

andicu spune:
Fetelor, va iubesc de nu mai pot! pai eu cred ca eram intr-un hal daca nu erati voi sa ma sustineti! niciodata in viata mea, la chestii mai usoare n-am fost asa relaxata! (bine cu dram miiic de stres, acolo, de verificare). Va multumesc din suflet ptr toate vorbele voastre frumoase si n-aveti idee cat de bine imi fac!
Lachi, mor dupa tine! esti o haioasa! si o fata cu un suflet cat casa! eu imi doresc sa fii si tu subliniata cu 2 linii pe lista aia despre care vorbesti! toate meritam sa primim ce ne dorim mai mult, caci pana la urma asta ne e soarta, sa fim mame!
Ca sa intru si eu in rand cu patitele va spun ce-am patit azi, apropos de cucuiul lui Lachi : am dat cu piciorul in piciorul de lemn in forma de con! al patului de am zis ca am ramas fara tibie! era sa lesin acolo de durere! urmarea: o rana sangerie-vanata de vreo 5 cm si julita bine, de o sa zica aia maine la clinica ca m-am batut cu barbatul! deh, semne de buna purtare!acum umblu cu 2 randuri de leucoplast cu rivanol, ca unul singur, ala mai mare, era prea ingust ptr rana mea...
Va pup si ne "auzim" duminica.
Imi vine si mie randul...
Pozele mele

ceciserban spune:
Andicu nu am prea avut azi timp de forum ,asta pt. ca printre altele m-am intalnit si cu Crinuta,dar sa stii ca sunt cu tot sufletul alaturi de tine.Hai ca numai am rabdare sa deschid sampania!Dar pana atunci sa stai cumintica si sa ai grija de cei doi bebei pe care o sa-i ai.Ca o sa vezi tu ca se vor prinde amandoi!
Lachi esti cea mai mortala,ca intotdeauna!
cecilia

Avalon spune:
quote:
Originally posted by Moniland
Flori, durata protocolului depinde de fiecare medic si clinica.
Pot sa-ti spun la mine cat dureaza. Fac 14 zile injectii pentru inhibare cu diphereline de 0,1 mg. Inhibarea se poate face si cu o singura injectie de diphereline de 3,75 mg, dar nu stiu apoi la cate zile incepe stimularea. Apoi voi face 10-12 zile injectii pentru stimulare cu puregon. Durata stimularii depinde de cum raspunde organismul la productia de foliculii, in special la marimea lor. Urmeaza injectia cu pregnyl, iar la 36 ore de la aceasta injectie se face punctia foliculara. ET se poate face la 48 sau 72 ore, cum decide medicul. Protocolul pe care il fac eu dureaza in total aproximativ o luna.
Daca vrei mai exact spune la ce Clinica si cu ce medic vrei sa faci, pentru ca fetele care au facut acolo iti pot spune.
Monica
Monica, te rog frumos sa ma lamuresti si pe mine in legatura cu protocolul pe care-l urmezi, dupa injectiile de inhibare (14 sau 15 zile) exista o pauza de cateva zile pana se incepe stimularea? Si daca da, de ce anume este conditionata durata acestei pauze... Incerc sa-mi fac o idee despre asta... Bafta maxima sa fie la tine, tratamentul sa dea roade si sa nu mai ai surprize neplacute cum ar fi hiperstimularea, sa vii sa ne dai curand vestea cea mare!

Pt fetele care au facut la giulesti FIV, va rog sa ma lamuriti si pe mine in problema asta... incerc sa fac niste calcule referitor la durata tratamentului, dar vad ca difera foarte mult de la o clinica la alta (la szeged de exemplu tratamentul vad ca este mult mai scurt)...
Deci eu stiu ca la giulesti se procedeaza asa (si va rog sa ma contraziceti daca gresesc): 15 zile diphereline (incepand din ziua 5 a cm pt protocolul scurt si din ziua 21 a cm pt protocolul lung), apoi pauza 9 zile si imediat stimulare 9-14 zile (in functie de evolutia foliculilor). Am inteles bine?
Cristinicisau Gina, poate ma ajutati voi tu si-mi spuneti cand ati inceput tratamentul si cand ati facut punctia...
In alta ordine de idei, au am reusit sa ma programez pe 27 iunie la profesor si pana atunci voi avea si HSG-ul, in mare parte restul analizelor, sa vedem ce mai trebuie sa repet si apoi sa fac acele analize uzuale (dar mai am timp)...
Ca mi-am adus aminte acum de alta problema (am o lista imensa de intrebari): cine ia decizia daca se face ICSI sau nu? Noi avem vreun cuvant de spus in privinta asta, sau nu?
Adhnana, tu esti acum in plin tratament, poate vii cu niste informatii proaspete... Pt ca m-ai intrebat, eu voi face in toamna FIV-ul, tot asa ca tine voi mai face cateva inseminari inainte de asta (am facut 4 pana acum). Iti tin pumnii! Sa ai mult noroc iti doresc!

Andicu

Puiramy, bine ca s-a lamurit problema pretului la diphereline, acum poti continua linistita tratamentul. Mult noroc si sa ne tii la curent!

Burticile ce mai fac? Bate vantul sperantei cand veniti si ne spuneti despre voi! Gina, Veronici, Bety - pupici pe burtici

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

MRL spune:
Avalon, iti pot spune cum am inceput eu la Giulesti. Din ziua 2 de CM am inceput cu Dipherelin 0,1 1 fiola/zi. In ziua 10 de inhibare am fost la eco dupa care am inceput imediat cu Menogon 4 fiole/zi dar continui si cu Dipherelinul tot 1 fiola/zi. In ziua 8 de stimulare ma voi duce din nou la eco sa vad cum am reactionat. Dupa cum vezi eu nu am facut nici o pauza intre inhibare si stimulare. Cam atat stiu sa iti spun, ce urmeaza o sa vad. Pt ICSI depinde foarte mult de spermograma sotului si probabil si de membrana ovocitelor (presupun ca daca membrana este grosuta iar gigelul nu o poate strapunge se trece la ICSI - daca gresesc va rog sa ma corectati), asa ca pt ICSI decide dr embriolog ce si cum. Te pupic dulce si sunt sigura ca vei primi raspunsul intreg la intrebarile tale de la fetele care au parcurs intregul protocol - fie el lung sau scurt.
Monilan, puiramy va pup dulce!
Andicu, suntem cu sufletul si gandul alaturi de tine!
Va pup dulce pe toate!

Avalon spune:
Liliana, mersi mult pt lamurire (nu stiu de unde am tras eu geniala concluzie ca se face pauza!
)...
Am vazut ca ai de tras cu injectiile astea, sa stii ca depinde si de asistenta, daca are mana usoara... Eu am invatat sa-mi fac singura injectiile intramuscular si am de gand sa mi le fac si pe celelalte subctutanat tot singurica, numai sa-mi arate prima data cineva cum se fac...
Mult noroc si tie sa intri in randul burticilor!
Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

why_not109 spune:
draga mea Deusa,sunt aici...am facut punctia marti,am avut 5 foliculi cu 5 ovocite, din care s-au facut 5 embrioni...maine fac ET-ul,nu stiu cati imi implanteaza,a zis dr.Cocei ca maine vorbim pe indelete...la telefon mi-a spus doar ca sunt 5 puiuti frumosi...sper ca de data asta sa am mai mult noroc (data trecuta am avut 8 foliculi,8 ovocite,8 embrioni si nu s-a prins nici unul)
eu de maine voi sta cumintica in pat,dupa ET,dar daca vrei sa ma mai intrebi cate ceva,o poti face,pentru ca am o prietena foarte vigilenta care va citeste zilnic si cu care voi vorbi des la telefon in perioada asta...
multa bafta la toate fetele care sunt "in priza"
pupici

Avalon spune:
Bafta multa, Why Not maine! Tinem pumnii sa se prinda puiutii!
As fi vrut sa te intreb eu ceva, nu stiam ca si tu faci FIV-ul la giulesti, cand ai inceput tratamentul cu diphereline si in ce zi a cm erai cand l-ai inceput?
Pupici

MRL spune:
Why Not mult noroc maine! Bebelinii tai trebuie sa se prinda de data asta. Sa fi cumintica si sa ai grija de voi! Te pup dulce si sa ne ti la curent. Ne vom gandi la tine!
Avalon cu injectiile subcutanat este floare la ureche. Eu am reusit sa imi fac prima injectie singurica, fara sa imi arate cineva, doar din spusele asistentei si din ce am citit cum au procedat fetele. Cu injectiile intramuscular m-am obisnuit, am renuntat de aseara la varza pusa pe poponet. Ma doare dar suportabil. Pana acum am nimerit la 3 asistente diferite care mi-au facut injectiile iar durerea de dupa a fost aceeasi (prima a fost mai durereasa dupa 5 ore).