Ai nostri, ca brazii - ianfeb05 (15)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Of, ce rau imi pare sa aud ca bebii sunt bolnavi.

Amaya, te inteleg, dar nu vreau sa te invinovatesti.
Eu sunt de acord cu ce spune pediatra ta si sotul tau, it makes sense. Nu te grabi, lasa-l sa isi revina si apoi decizi cu sotul tau,
Ca si Patricia, nici eu nu sunt adepta cresei, dar asta e parere personala si e posibil sa gresesc dar deocamdata asa gandesc.
O am pe mama daca as fi in Ro, iar aici nu ;lucrez si inca imi permit sa stau acasa, desi avem nevoie de bani, mai ales daca vrem sa deschidem o afacere ( deocamdata visam), dar ma gandesc ce ma faceam daca nu aveam astea si eram nevoita sa il duc la cresa.

Apropos de asta, e discutabil. Categoric sunt de parerea ca una este sa se imbolnaveasca ka 1 an si alta la 3 cand deja origanismul e mai puternic.

Eu am lucrat la scoala, gradinite, am vazut zeci de copii, unii sub 3 ani care nu se imbolnaveau, deci nu este A MUST sa se imbolnaveasca imediat cum intra in comunitate.
Chiar imi amintesc ca erau rare cazurile cand se imbolnaveau copiii.

Nu-ti pot spune ce sa faci, e strict decizia ta si a sotului tau, dar eu zic ca explicatiile date de pediatra ta sunt perfect valabile, stiu ca ai incredere mare in ea.

Patricia, imi pare rau ca Rebecca are rosu in gat. Sanatate multa.

Magga, ce ma bucur ca mai scrii. Stiu ca nu ai timp dar nu ne uita, ok?

Oana ( Bubu), nu are nimic ca a mancat croissante. Felicitari pentru dintisor.

Fetelor, eu cand am fost mica am avut o sasoaica care m-a ingrijit si mama nu a stiut ce e aia sa am rosu in gat.
Unul din secrete a fost ca intotdeauna inainte sa iesim din casa ( anomtimuri reci) imi dadea sa beau apa rece. Stiu ca suna ciudat, dar rezultatul a fost foarte bun. Nu m-am imbolnavit la gradinita, si chiar si acum nu fac decat raceli usoare si doar la schimbari de vreme.
Mi-a confirmat si sotul ca e o metoda foarte buna, deci voi incerca si eu asta cu Rayan, evient in Ro ca aici nu am de ce la caldura asta de 40 de grade.

Sara, of, si voi? Te-am adaugat in yahoo, sper sa vorbim cat de curand.

Oana ( Cretu), nu am reusit sa pun pozele si azi plecam la picnic. Incerc diseara sau cel mai probabil maine, asta daca imi permite netul dar si daca merge webshotul bine, ceea ce nu era cazul in zilele precedente.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magga spune:

dragelor, bineinteles ca ideal pt copil ar fi sa stea acasa la el si inca cu mamica lui si macar pina la vreo doi ani cind stapineste cit de cit limbajul cit sa se descurce "de unul singur". Teoria ca teoria, practica ne omoara. Multe dintre mamici nu-si permit sa stea acasa. Eu una, nici de mi-as permite, n-as putea. Sincer cred c-as lua-o un pic razna. Dar asta-i problema mea.
Clar, cresa ar trebui sa fie solutia ultima, daca n-ai bunici, bani de bona, etc. Insa sunt si avantaje, nu neaparat socializarea, ca se pot socializa si in parc. Nu vreau sa va zic ca aici multi copii merg de la 2-3 luni la cresa. In Elvetia concertul de maternitate este 2 luni inainte de data presupusa a nasterii si 2 dupa. :D Exista si exceptii, dar prea putine.

Patricia, sper ca n-ai luat-o personal, eu chiar vorbeam in general si nu aveam pe nimeni anume in minte. Sanatate domnisoarei. si mamicii.

Flavia, sa stii ca nu e o idee rea, oricum vit D are un rol f important si pt imunitate (impreuna cu vit A si C). O sa vad eu mai pe la iarna daca ii mai dau ceva.
Pe vremuri am stat si eu la Viena, zic pe vremuri fiindca acum mi se pare atit de departe, de parca ar fi din alta viata.

Sanatate puilor si putere si curaj mamicilor!

Bubu, la cit mai multi dinti inainte.
Oana, data aviatoare.
pupici

Mergi la inceput

Crinuta, te , incerc sa mai dau din cind in cind si pe aici. chiar ma relaxez teribil cind mai scriu cite un mesaj. timpul, fir-ar sa fie!!!

Mergi la inceput

super trucul cu apa rece!!!

Eu iarna fac un dus rece dimineata ca sa nu-mi clantaneasca dintzii pe aici. doar stam mai pe la munte. plus ca un dus rece face mai multe miracole impotriva celulitei decit orice crema minune sau aerobic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kris spune:

Flavia, scumpa mea, cam toate trecem prin astfel de situatii, "usor" jenante. Dar marea realizare sunt acei frumosi dintisori si independenta la rontait. Imi pare rau ca treci prin asa ceva. titzei fetei mele.

Amaya, sanatate multa lui Andrei. Toate vom trece prin asemenea momente. Am citit cu mare interes parerile tuturor cu privire la colectivitate. Eu cred ca depinde si de copil si de faptul cat de mult e cocolosit. Eu una, care stau cu o bunica ( mama sotului), nu prea am sanse sa o imunizez. In general, sunt f exegerata, dar mama s m-a intrecut.

Sara, sanatate si puiului tau. Sper ca sunteti mai bine. Mii de scuze , ca nu am reusit sa ma intalnesc cu Mihai, lucru pe care mi-l propusesem. Dar cu intamplarea de ieri, am amanat totul.

albume foto
Kris si Bianca Maria (26.01.2005) ora 14.00

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BDana spune:

Ixxi nu ii dau lactate de nici un fel, doar branza calcica. Nici nu vrea lapte praf, eu il trecusem pe lapte de vaca, dar acum face pauza de lapte. Oricum nu bea decat un biberon mic dimi si rar unul la fel de mic seara. Am grija doar sa se hidrateze cat trebuie si sa manance de regim. Si eu m-am invinovatit, ca nu se poate dom`le doua episoade diareice unul dupa altul aproape. Si am luat la sterilizat biberoane, sters cu spirt pe unde se poate...dambla. Sunt sigura ca nu ma tine mult si nici nu vreau sa ma tina mult. Doar ca acum sunt suparata.

Fetelor, vorbiti de niste ore de trezire dimineata la care eu nici nu visez: 8-9-10 ...ohoh...dezmat total ar fii ptr mine.

Magga numai cand te aud vorbind de dus rece, ma apuca frigul. Eu abia astept sa vina caldura.

V-am spus ca am idei de cu privire la sefa mea? O suport din ce in ce mai greu si, ce e rau ca vin acasa, pachet de nervi, la copilul care, saracul, nu are nici o vina.

Dana, mamica de Cristian
(13.01.2005).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Crinuta, multumim . eu chiar nu imi explic de ce a facut, ca eu, stii doar ca nici iaurtul nu i-l dadeam cald, ci direct din frigider...chestia e ca a coincis cu perioada in care a stat o zi cu soacra+2 cu...bona de ocazie...stiu si eu ce sa zic...

din fericire, astazi pare sa nu mai aiba nimic, cel putin febra nu are deloc. ASeara efectiv dogorea si prin haine, tare m-am speriat, ca nu sint obisnuita...of, off...

Ixxi, nu e vina ta, nu te mai invinui. Sanatate piersicutei dulci!si Rebecca il striga pe taica'su cind nu e in preajma si a inceput sa tinjeasca dupa el, dar cind sintem amindoi acasa tot la mine vrea. mai nou, si mie imi mai zice "tata" din cind in cind

Magga, de ce sa o iau personal??stai linistita, fiecare e libera sa gindeasca cum vrea.
Nici eu nu am stat acasa, in model frantuzesc am co maternitate -care poate fi de prenatal-16 saptamini! asa ca, am stat 5 luni cu tot cu co de odihna. Noroc ca a putut sotul sa stea, ca altfel poate ca as fi fost obligata sa consider si cresa, bona...

Patricia si Rebecca (05.02.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Buna ziua fetelor.

Va multumesc pentru gandurile bune. Andrei este la fel, nu mai are tempereratura mare deocamdata, doar 37,8, dar ii curge nasul groaznic...i-am dat si niste Fluimucil sa-i fluidizeze secretiile si sa nu se mai inece...acum alta problema: nu vrea sa manance nimic; a papat jumatate de iaurt dimineata si atat, insa bea multe lichide.

Dimineata am fost si l-am retras de la cresa si am fost uimita ce triste erau educatoarele si asistenta sefa...l-au indragit foarte mult si m-au pus sa le promit ca la toamna voi reconsidera ideea. Mi-au garantat ca in orice moment decid sa-l readuc vor avea un loc pastrat pentru el la aceeasi grupa si, un aspect la care nici nu m-am gandit, imi vor returna banii platiti in avans.

Acum sunt franta, n-am dormit decat vreo ora toata noaptea si acum nu mai reusesc sa adorm.

Crinuta, apropo de cat de sanatosi am fost noi la aceeasi varsta discutam si cu mama si am ajuns la aceeasi concluzie si anume ca atunci era o alta lume, alta atmosfera, nici pe departe atat de poluata ca acum, alta hrana si astfel noi am intrat in viata cu mult mai putine sensibilitati native.
Deocamdata pentru noi cresa iese din peisaj cel putin pentru urmatoarele 6 luni pe urma, cum o vrea Dumnezeu.

Multa sanatate si tuturor copilasilor bolnaviori.

Oana si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielai spune:

Ixxi, te inteleg, si eu m-am surprins gandind la fel. Dar sa stii ca nu e bine. Noi ne iubim copii si facem tot ce putem ca sa le fie bine. Si sa stii ca nu e una mama mai buna decat alta. Fiecare mama e unica si isi iubeste copilul.
Sanatate multa piersicutei vorbarete!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kris spune:

Patri, sanatate multa Rebbecai! Bine ca nu e foarte grav. Te admir in ceea ce priveste imunitatea si mai ales pt faptul ca nu-i dai mezeluri Rebbecai. Doar stii, regretul meu de ai da aproape zilnic , la micul dejun, mezel. Dar daca vei prepara mancarica cu carne de porc, ii vei da si fetitei? Are dreptate dr. ta, ca ar cam trebui sa le dam cam din tot ceea ce mancam si noi. Eu ii cam dau, dar evit sa le sarez prea mult si sa le pun delicat. Prajelile nu prea le agreem in general.
Eu i-am mai dat: pizza, facuta in casa
peste prajit, foarte rar (caras)
dulciuri ( ciocolata, croissant, biscuiti cu cioco)
sosuri.. lista continua dar in momemtul de fata nu-mi vin in minte.

albume foto
Kris si Bianca Maria (26.01.2005) ora 14.00

Mergi la inceput