Mamici de iulie - august 2006 (50)
Raspunsuri - Pagina 4
Kehleyr spune:
Sanziana, poate nu zic bine, dar parerea mea este ca nu ai de ce sa te cari in spital cu toate cele pentru bb. Cred ca oricum aproape toti bebelusii primesc in spital in primele zile supliment de lapte praf (stiu sigur ca Stefi a primit). Multor mamici nu li se declanseaza de la inceput lactatia, asa ca ei oricum sunt pregatiti. Nu stiu daca tie, mai ales dupa cezariana cand abia te ridici din pat, o sa iti arda de sterilizat biberoane. Eu am stat doua nopti la terapie intensiva unde nici macar nu stai cu bb. Cu lingurita e exclus la bb asa mic, pe la 4-5 luni poti sa incepi sa te gandesti la ea. Ti-ai facut rost de imunoglobuline?
Map, bine ca s-a terminat cu bine.
Tania, cred ca in fiecare sarcina apar la un moment dat lacunele astea in placenta, este o faza normala in dezvoltare, dar tin foarte putin, 2-3 zile. Probabil tu te-ai nimerit la ecograf fix atunci.
Legat de bagaj: de ce nu cititi subiectul sticky de aici de la rubrica?
Este f. util.
Medeea cam asta este si parerea mea despre mezeluri. Asa ca nu prea mai iau nimic. Am incercat o data sa facem noi sunca in casa dar a iesit un dezastru asa ca acum am renuntat aproape complet la ele. Mai ales la cele din pasta ca pateurile, parizerul, crenvustii...
Florin multa, multa sanatate lui Mishi. Sa ii spui ca ne gandim la ea si ii tinem pumnii sa ajunga cat mai aproape de teremn. Multumim ca ne dai vesti.
Miti, si sotzul meu adora ciorba de burta, dar avand in vedere ca eu nu suport nici macar mirosul
, nu are voie sa o gateasca decat cand eu nu sunt prin bucatarie si cu toate geamurile deschise. Iar de cand sunt insarcinata, deloc
.
V-am povestit ca ieri pofteam la shaorma? Cine credeti ca aseara la 11 pm manca o shaorma uriasa cu toate cele de la ghereta din colt? Moi
. A fost ex-ce-len-ta.
Kehleyr
31+
pika-pika spune:
Am venit si eu de la doctor,acum cateva ore ce-i drept...
Bebelina mea e o grasuna are 2543g...cam mare nu?Unde o avea loc?
Cu ea toate bune si frumoase,dar eu m-am trezit de dimineata cu un carcel ingrozitor la picior si in timp ce eram la doc mi s-a mai pus unul la gat care ma doaaaareeee...Abia astept sa vina sotul sa ma maseze,ma misc ca un robot...La doc mi-a spus ca e normal si cum pana acum nu am avut deloc am zis ca nu e nevoie de pastile dar daca o tin tot asa am sa ma duc la farmacie sa cumpar Magneziu,lipsa de Calciu nu cred sa fie ca beau mult lapte si in primul rand s-ar vedea la unghii...Voi ce ziceti?
Kehleyr are dreptate,e un subiect chiar pe forum despre bagajul pt spital,uitasem...
Da Stefania,stiu ca sunt clinici care iti dau tot cand nasti;si la mine dau dar cica cand iesi din spital asa ca tot e nevoie sa cumpar si eu
32+
mamica incepatoare si bebelin
poze cu noi
ralu80 spune:
salutare burticutze!
am fost ieri la doctor si bebelina e ok, varsta indicata la ecograf e cea reala, asta inseamna ca e dezvoltata corespunzator, nu? e in prezentatie craniana asa ca nu vor fi probleme cu nasterea normala din punctul acesta de vedere, oricum dl doctor mi-a spus ca pana in prezent nu exista nici un motiv pentru care nu as putea naste normal.
colul in schimb s-a scurtat mai rau din cauza contractiilor dureroase pe care le am, si m-a trecut pe gynipral.
pumpkin, pune te rog la mine numele fetitei:Riana, greutate nu stiu ca nu mi-a spus. la 22 sapt avea 480 gr, atat stiu.
aaa, inca ceva, majoritatea celor care au aflat ca vom avea fata au incercat sa ne consoleze, de parca noi fetele am fi blestemul parintilor, si se mai gasea cate una sa spuna ca si ei la ecograf i s-a spus ca e fata si a fost baiat. m-am enervat rau si ultima data am spus ca eu si sotul meu ne doream fetita (desi el ar fi vrut ca primul sa fie baiat) si am incheiat discutia. voua vi se intampla?
Raluca 32 fix
MissJJ spune:
Buna fetele!
Map ma bucur ca esti ok dar te cred ca te-ai speriat. 
Florin multumim ca ai intrat sa ne mai dai vesti despre Mishi. Imi pare rau sa aud ca va trebui sa stea in spital, dar sa speram ca va fi totul bine si ca baby va sta cumintzel la mami in burtica pana la sfarsit. Transmite-i salutari si sa "hang in there", multa sanatate si multi, multi pupici.
Si sa mai intri pe aici sa ne tii la curent cu starea ei.
Sanziana nu stiu cum e in Ro dar aici de ex la sf caietului de sarcina scrie ce sa aduci in spital cu tine si e o lista destul de scurta si concreta: pt mama - caietul de sarcina, gel de dus sau sapun, prosoape, periutza de dinti, pasta, servetele umede dezinfectante, absorbante ultra 2 pachete, lenjerie, absorbante pt sani, sutiene de alaptat 2 bucati, camasi de noapte 2, halat si papuci de casa, niste haine lejere pe timpul zilei, haine de dus acasa, ceva de rontziat si ceva de baut pt tine si partener si extra daca vrei tu ( mp3 player, perna ta de acasa, ulei de masaj, orice te face sa te simti bine si sa treaca travaliul mai usor); pt baby - pampersi, servetele umede, sleepsuit (hainutza aia cu totul care are si piciorushe), body-uri 2 buc si pt mers acasa jachetica, caciulitza, paturica, sosonei.
Si scrie ca daca te-ai decis sa nu alaptezi sa aduci ce tip de biberon vrei tu si laptele praf ales de tine.
Kehleyr mama draga nu mai vb de lucruri din astea sfinte cum ar fi shaorma. 

Eu de cand is in Uk nu am mai papat shaorma, aici nu prea gasesc am fost la un restaurant odata dar nu era buna deloc
, nu era asa ca aia de acasa. Am mai vazut pe aici pe Dc retete de shaorma, dar tot mai buna mi se pare cand o iau din oras decat sa fac eu acasa.
Legat de ciorba de burta eu nu m-am riscat pana acu sa fac, imi e frica ca o s-o dau in bara si nu iese. Dar mama face o ciorba de burta de esti in stare sa omori pt o portie.
dar tre sa astepti vreo doua zile sa fie gata.
Ca mama e tare meticuloasa si curata burta aia de orice firisor sa ramana numai carnitza buna si o mai si fierbe o zi intreaga. Si a doua zi face ciroba propriu zisa si la sf o mai si strecoara sa ramana numai crema aia buna sa nu aiba usturoi sau ceva plutind prin ea. Dureaza un secol pana e gata dar tareeee e bunaaaa. 
Raluca si eu de cand am aflat ca e fetitza am tot auzit din astea ca vai multe au patit sa li se zica ca ii fata si la nastere era baiat si ca aa fata, dar cu un regret din ala in voce de ziceai ca e un blestem sau ceva.
Si ma dispera persoanele astea ca noi chiar ne-am dorit fetitza. Frumos numele care l-ati ales, noi am ales Arianna Raisa. Speram sa nu ne razgandim, ca eu mai am obiceiul asta.
Noi maine suntem invitati la niste prieteni la gratar, ea tocmai a fost zilele trecute la primul ei scan are 12 sapt+. De aia ma tot bombarda ea cu tot felul de intrebari. Si ne-au invitat pe la ei cum ar veni sa sarbatoreasca evenimentul asa ca eu maine dim merg la niste cump sa ii duc ceva ca nu pot merge asa fara nimic ca nu e frumos, Flo e la munca si apoi cand vine acasa mergem la ei.
Asa ca eu va urez de azi un weekend cat mai placut si am sa mai intru dumnica sa va zic cum a fost la gratar. Pupici la toate! 
------------------------
26+ 
Born free, now I'm expensive. ![]()
Poze
Lucrusoare baby
Kehleyr spune:
quote:
Originally posted by ralu80
aaa, inca ceva, majoritatea celor care au aflat ca vom avea fata au incercat sa ne consoleze, de parca noi fetele am fi blestemul parintilor, si se mai gasea cate una sa spuna ca si ei la ecograf i s-a spus ca e fata si a fost baiat. m-am enervat rau si ultima data am spus ca eu si sotul meu ne doream fetita (desi el ar fi vrut ca primul sa fie baiat) si am incheiat discutia. voua vi se intampla?
Daaaaaaaaaa

. Asa-s oamenii. De la colega de serviciu la vanzatorul din piata. Mai ales ca eu am burta tuguiata si tenul frumos ceea ce in credinta populara se traduce cu sarcina cu baiat. Urasc atitudinea asta. Mi se pare de Evul Mediu
.
cristina_ana spune:
Florin, transmite-i din partea mea multi, multi pupici lui Mishi. Of, draga de ea, cite mai are de indurat! Si eu trebuie sa stau numai in pat pana nasc, dar eu macar sunt acasa. Oricum, ea este deja in luna a saptea, asa ca si in cazul unei nasteri premature bebele o sa fie bine. Dar bineinteles ca noi ii dorim sa il tina in burtica cit mai mult posibil! Multa sanatate si tinem pumnii sa fie bine!!!!!
Pika-Pika, ce bebe grasunel ai!!!!!!! Felicitari!
Ralu, tin pumnii si la tine sa fie bine! Nenorocite sunt contractiile astea! Intr-adevar, nici eu nu inteleg de ce oamenii prefera sa aiba baieti. Fetitzele sunt atit de dragutze!!!! Eu o sa am baiat, dar si eu si sotul ne doream atit de mult o fetitza!!! Ramane pe data viitoare.(sper)
Cristina, 32+
pumpkin spune:
Dragutzele, eu am fost ieri la un curs gratuit pentru viitoarele mamici organizat de moasele de la Spitalul Clinic Filantropia. Cursul se desfasoara in fiecare joi de la ora 17 si are 4 module : 1. Lectia 1 : prezentare generala, dezvoltarea embrionului, micile neplaceri ale sarcinii (crampe, carcei,etc). 2. Lectia 2 : despre nastere naturala si cezariana, despre travaliu, exercitii de respiratie. 3. Lectia 3 : ingrijiri postnatale, alaptarea 4. Lectia 4 : ingrijirea nou-nascutului, baia si masajul bebelusului. Ieri eu si Madacristina am nimerit chiar la prima lectie, asistentele sunt super dragutze, ne-au raspuns la multe intrebari. Lectia de ieri a fost putin schimbata fata de plan, pentru ca a fost prezenta si presa care a luat cateva interviuri si cerut o demonstratie de imbaiere a bebelusului.
Miky
32 + si bebe 
Albumul Mamicilor cu burtici de Iulie August 2006
Album intalnire 18 martie
Album intalnire 15 aprilie
NEW
Album intalnire 6 mai NEW 
cristina_ana spune:
Kehleir, pentru ca am vazut ca esti fan shaorma, iti vand un pont. Cea mai buna shaorma din Bucuresti se gaseste in Floreasca, pe strada cu Spitalul Floreasca, se numeste Shaormeria Genin. Sunt mai multe una langa alta, dar asta pe care o recomand eu e cea de la Genin. Pur si simplu daca maninci o data devii dependent pe viata de ea. Din pacate eu de cind sunt insarcinata nu mai suport deloc carnea de pui, dar deloc. Mi se face rau numai cind o vad. Asa ca nici shaorma nu mai pot manca. Sper din tot sufletul sa-mi revin dupa ce nasc.
Cristina, 32+
MADYN spune:
Tocmai am vorbit cu Mishi si cei de la spital i-au spus ca ar fi bine sa treaca macar de 32 saptamini.
Va saluta pe toate iar noi hai sa-i tinem pumnii sa-l tina pe BB cit mai mult in burtik! 

27+
meu drag
Bebelica
Kehleyr spune:
quote:
Originally posted by cristina_ana
Kehleyr, pentru ca am vazut ca esti fan shaorma, iti vand un pont. Cea mai buna shaorma din Bucuresti se gaseste in Floreasca, pe strada cu Spitalul Floreasca, se numeste Shaormeria Genin. Sunt mai multe una langa alta, dar asta pe care o recomand eu e cea de la Genin. Pur si simplu daca maninci o data devii dependent pe viata de ea. Din pacate eu de cind sunt insarcinata nu mai suport deloc carnea de pui, dar deloc. Mi se face rau numai cind o vad. Asa ca nici shaorma nu mai pot manca. Sper din tot sufletul sa-mi revin dupa ce nasc.
O stiu
Mishi, iti tinem pumnii
. Pumpkin, ceva similar cu ce spui tu se organiza cand eram eu gravida prima oara si la Municipal, se numea Scoala Parintilor. Ma gadesc ca poate pentru unele fete e mai aproape acolo...