"Noi nu suntem urmasii Romei"

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Am inceput si eu sa o citesc si-mi place ce scrie acolo.

Irene, scarmanus,nu aveti motiv chiar deloc sa fiti speriate,pe langa ca suntem latini suntem si cei mai latini dintre latini

Alina mersi inca o data pt. carte

------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.

În vremuri ale minciunii universale, a spune adevărul este un act revoluționar(George Orwell)
poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaluchian spune:

Cu multa placere, Idora ! Lectura placuta !

"Dragostea toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Idora si alte fete care au citit cartea, va stept pe metereze, eu sunt la pagina 200 si nu ma lasa s-o pun jos .

pisici, flori si jucarele

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Scarmanus, n-am reusit sa citesc toata cartea ca, ba am avut musafiri, ba e fiu-meu calare pe calculator dar cand o sa o termin, intru aici ca sa comentam

------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.

În vremuri ale minciunii universale, a spune adevărul este un act revoluționar(George Orwell)
poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaluchian spune:

Lectura suplimentara : www.formula-as.ro/revista_7197346gauri-negre-ale-istoriei---tartaria.html" target="_blank">Gauri negre ale istoriei.TARTARIA

"Dragostea toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Nu vreau sa sparg nici un balon p'aici dar stiti cine a scris cartea si formare a avut autorul? In nici un caz nu este istoric si nu a avut nici un fel de educatie formala in sensul asta. Acest Dr. a avut mai multe publicatii in care abereaza la maxim fara nici un fel de documentatie stiintifica. Si eu ma pot protzapi la colt sa enuntz niste teorii dar daca nu ma bazez pe absolut nimic decit aer cald, cine ma asculta?

Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Fara suparare, cartea asta e aberanta. Da, poate suna bine orgoliului nostru, dar e ridicola, orice ISTORIC va poate spune asta, cu argumente, nu cu fantezii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floriinutza spune:

ocebine, subscriu si eu.
recunosc ca nu am citit-o, dar suna aiurea!
poate e o speculatie interesanta, care noua, romanilor cu i din a, ne gadila orgoliul pe undeva.(cum zice si natasa)

nu zic ca nu poate fi captivanta, dar sunt doar speculatii, probabil bine scrise.

un "cod al lui da vinci" in varianta autohtona si la o scara redusa??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Pe mine ma deranjeaza mai mult decat cei care abereaza, cei care nici macar nu stiu despre ce aberatie este vorba si se gasesc asa in vorba sa desfiinteze, doar pentru ca unele baloane par prea mari ca sa fie verosimile.
Ocebine si Natasa, daca ati citit carte, ati fi citit probabil si lista de referinte bibliografice pe care se bazeaza autorul, autori dintre care-l amintesc pe Densusianu numai, si care a fost un istoric prea putin amintit in manualele de isotire (if at all) ce si-a dedicat toata viata scrierii Daciei preistorice. Nu stiu cati anume stiu ca in 40 de ani a batut la picior siturile de la Tartaria, Sarmisegetuza si altele, ca a citi manuscrise in original, ca a facut o documentare stiintifica cum multi asa-pretinsi istorici ai zilelor noastre nu-s capabili sa faca. Daca a aberat el e corect sa spunem ca altii, "adevarati istorici" (de-a dreptul internationali) au aberat mai vartos ca el.
Da, Savescu este un doctor stabilit in SUA care finanteaza foarte multe proiecte de cercetare in legatura cu preisotira Daciei. Are un mare pacat, nu e istoric prin formare, dar tot n-am inteles de cand detin istoricii monopolul in ceea ce priveste interesul pentru istorie. Va reamintesc de istoricul care a spart un balon mult mai mare decat era el in stare sa suporte, anume Holocaustul, pe care, de bine documentat si pus la punct era, l-a negat si gata.
Va invit la lectura si eventual la o discutie cu argumente si contra-argumente, ca de teoria formei fara fond eu is satula, toata lumea densfiinteaza dar nu pune nimica in loc.

pisici, flori si jucarele

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

In primul rind Densusianu teorizeaza ca dacii si romanii vorbeau aceeasi limba (cind s-au intilnit nu aveau nevoie de interpret/traducator)...atunci de ce ne revoltam la ideea romanizarii?

Dr. Savescu sustine ca de fapt daciisint leaganul civilizatiei in Europa (nationalismul feroce mie imi miroase a altceva dar nu vreau sa aduc aminte in accest topic) - citat '"Cind se va termina cu basmul romanizarii populatiei dacice...poporul nostru este cel mai vechi popor european, daca nu chiar din lume".

Mai sustine ca dacii au inventat roata, turnau fier in proportie de 99,7%, ei au avut primul mesaj scris, si multe altele. Orice istoric care se respecta, inainte de a emite asa ceva, ar aduce dovezi palpabile. Nu-mi spune ca roata s-a inventat aici daca nu ai gasit nici o roata. Daca au fost atit de avansati de ce nu a ramas nimic, iar imaginile pe care le are Savescu in site (crucea, samd) nu sint autentificate in de catre nici o autoritate in materie.

Daca dacii au avut o civilizatie mai puternica decit cea a romanilor, de ce nu s-a refacut dupa retragerea romanilor? De ce nu avem mai multe relicve care sa atesteze aceste teorii? Chiar asa de mare este conspiratia? In final cine beneficiaza?
Poti spune la colt de strada ca e conspiratie dar Savescu nu arata cu degetul pe nimeni

Savescu declara ca romanii au cucerit doar 14% din teritoriul Daciei cind dovezile arheologice infirma acest lucru...este datoria lui Savesc sa aduca contra-argumente solide...

Daca dacii au fost primii care au scris, unde sint dovezile? Unde este religia? Intrebarile sint multe si singurul lucru pe care Savescu l-a facut a fost sa arunce o piatra-n balta...si stim cu toti ce rezulta din asta.

Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Mergi la inceput