"Noi nu suntem urmasii Romei"
Are cineva cartea in format PDF si poate sa mi-o trimita si mie??
------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.
În vremuri ale minciunii universale, a spune adevărul este un act revoluționar(George Orwell)
poze
Liseberg-Göteborg
Raspunsuri
scarmanus spune:
Ce spaima am mai tras, credeam ca e rezultatul unor cercetari de ultima ora, adicatelea nici macar sange latin nu avem in vene?
pisici, flori si jucarele
When the heart is full of love, the world is full of beauty
iren spune:
quote:
Originally posted by scarmanus
Ce spaima am mai tras, credeam ca e rezultatul unor cercetari de ultima ora, adicatelea nici macar sange latin nu avem in vene?
pisici, flori si jucarele
When the heart is full of love, the world is full of beauty
Shi pe mine m-a bagat in sperietzi
Io shi plozii turbulentzi
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
alinaluchian spune:
Idora, cartea poate fi citita online si salvata in format PDF direct de pe net, de www.dacia.org/carte/1-22.pdf" target="_blank"> aici
"Dragostea toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata."
Idora spune:
Nu va speriati chiar asa de tare fetelor
Sumarul cartii:
Se pare ca n-a pierit nici o limba a dacilor pt. ca ei nu au avut o alta limba proprie care sa fie inlocuita prin limba romanilor si n-au avut o alta limba prin simplul motiv ca dacii vorbeau latineste.Limba dacilor n-a pierit.Ea a devenit in Italia intai limba romanilor care era o forma literara a limbii Daciei, iar mai tarziu limba italiana.Aceeasi limba a dacilor dusa in Franta, a ajuns intai limba galilor, iar cu timpul limba franceza.In Spania ea a devenit intai limba iberilor, iar cu timpul limba spaniola, iar aici in Ro a devenit cu vremea limba romaneasca.
Cartea are 308 pagini, cu ilustratii,fotografii etc..A avut-o cineva dar a trebuit sa-si reinstaleze windowsul inainte de a mi-o trimite, asa ca a pierdut-o si eu n-am apucat s-o citesc
În vremuri ale minciunii universale, a spune adevărul este un act revoluționar(George Orwell)
poze
Liseberg-Göteborg
Idora spune:
Alina, nu merge salvata, se pare ca au sters-o
poze
Liseberg-Göteborg
alinaluchian spune:
Nu, nu e stearsa. Nu ma pricep la datele tehnice ca sa inteleg ce se intimpla, dar iti spun cum am salvat-o eu. Pe net se deschid primele 22 de pagini, dupa care ai buton de "Mergi la sectiunea urmatoare". Acolo apare problema. In browser am sters 23-38 dupa care am rescris acelasi lucru. Pare ilogic, dar la mine a functionat. Incearca asa. Se repeta operatiunea pentru fiecare capitol urmator. Daca nu merge, ti-o trimit eu.
"Dragostea toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata."
Idora spune:
Trimite-mi-o tu mai bine.Eu incerc de cateva zile si nu reusesc
Adresa mea:isa2020ro@yahoo.com
Multumesc mult
poze
Liseberg-Göteborg
alinaluchian spune:
Cu placere ! O sa dureze ceva. Sint 10 capitole. Voi trimite 10 mailuri. In total 37.2 MB.
Idora spune:
Alina, am primit primul capitol.Mersi mult
Mi-e cam rusine, ca te fac sa pierzi atata timp ca sa-mi trimiti toate capitolele.Daca-i prea tarziu acum,las-o pe maine, nu vreau sa te deranjez prea mult.Mersi
poze
Liseberg-Göteborg
frunzaverde2 spune:
Eu am citit-o prin 2002 si m-a convins, mi-a placut
ca de fapt dacii ar fi la originea Europei de azi (azi cind Ro abia urmeaza "sa intre in Europa"!),
ca ideea nu e noua (Densusianu a trait in urma cu vreo suta de ani), ca cineva isi permite sa faca astfel de afirmatii...
mie ce nu imi place despre daci e faptul ca erau pag^ni, dar a venit apostolul Andrei sa ii crestineze (inaintea romanilor care i-au "cucerit" in 105-106).
Cunostintele mele cam la atit se limiteaza in materie de istorie, dar ideea cartii mi-a placut, e bine scrisa, se citeste usor, cu interes.