gradinitza copil de 2 ani?
baietelul meu, in varsta de 2 ani are un temperament foarte energic, este extrem de activ, ii place foarte mult sa se intalneasca cu copiii in parc sau la Mall, la locul de joaca pentru copii. Iubeste sa stea in mijlocul lor, a inceput sa se implice in jocuri in comun, il iau cu greu dintre copii.
Din motivele enumerate mai sus, plus altele, m-am gandit sa-l dau la o gradinitza sau la camin, cu program scurt, pana la 12.00, insa nu stiu daca il va accepta pe motivul varstei si a faptului ca inca nu s-a imprietenit cu olitza.
Am nevoie de un sfat de la voi, fetele care aveti copii de varste apropiate si aveti experienta gradinitzei / caminului.
Cu mutumiri,
Elle_seb
Raspunsuri
ioana_tzuchi spune:
Elle_seb, baietelul meu, Matei are 1 an si 10 luni si de o saptamana l-am dat la cresa, la program scurt pana la 12-12.30 (de fapt, el e la program normal, pana la 17, dar il ia mama pe la 12-12.30).
Deci, nu-ti face probleme din punctul de vedere al varstei. Si la o gradinita particulara il primeste la 2 ani.
Cat priveste olita, nici Matei nu are de-a face cu ea, el sta langa ea! Nici asta n-a fost o problema, il schimba doamnele la cresa, pana acum (e drept, ca a trecut doar o saptamana) sunt multumita.
Si el e fff energic si ii place sa stea cu copiii, asa ca astea au fost si motivele pt. care l-am dat la cresa. El vine f. incantat de acolo, ba chiar sambata asta imi arata ghiozdanelul si sa plecam "pa" si imi arata spre cresa (care este chiar in fata blocului nostru).
In concluzie, eu zic sa incerci sa-l dai, mai ales pentru 3-4 ore si vezi daca se acomodeaza si daca ii place. Important e sa gasesti o cresa/gradinita buna.
Mult noroc!
carmona spune:
Draga Elle_seb, la 2 ani nu cred ca poti sa-l dai la gradi de stat (mai ales ca am inteles ca inscrierile au fost facute deja, si daca zici ca nu face la olita....). Dar cu siguranta poti sa-l dai la camin, eu pe fetita mea am dat-o la 1 an si 2 luni, de dimineata pana la 5 dupa amiaza, acolo s-a imprietenit si ea cu olitza, in vreo 3 luni am scapat de pampersi ziua, ii puneam doar noaptea unul, pana am renuntat si la ala. Asa ca, daca zici ca e sociabil, cred ca e o idee buna. Verifica doar cresa, chiar la cele mai curate si cu personal atent nu vei putea evita imbolnavirile colective (fata mea a facut pe la 2 ani varicela si putin mai incolo ne-am trezit cu un oreion). a trecut cu bine, dar e bine de stiut. Sanatate multa si un bebe voios si destept!