vergeturi pe burtica
Raspunsuri - Pagina 5
Simonica_G spune:
Buna mamici dragalase,
Ma apropii si eu cu pasi repezi de finalul odiseei, desi nu prea imi vine sa o numesc asa, azi implinind 38 de saptamani. Am luat destul de mult in greutate pana acum, cred ca deja 16 kg sau poate 17 , si, desi nu ma laud cu un tonus al pielii extraordinar, la cei 27 de ani ai mei, sunt multumita ca nu am nici o vergetura capatata in timpul sarcinii. Majoritatea kg acumulate se concentreaza in zona burticii si putin a soldurilor, in rest nefiind foarte vizibila ingrasarea, asadar, la o burtica respectabila de 108 cm circumferinta :d, nu a plesnit inca nimik. Pe picoare, in zona interioara a coapselor am cateva vergeturi din liceu si altecateva pe solduri, tot din trecut, de la variatii de greutate mult mai mici decat a insemnat sarcina, numai ca atunci nu mi-am protejat deloc pielea. In schimb, din luna a 2a de sarcina mi-am luat de la Eucerin ulei si am inceput sa imi dau zilnic, mai intai pe sani si apoi si pe burtica, inca inainte de a incepe sa creasca. Am continuat cu crema hidratanta de la Sanosan (din aceea speciala pentru bebelusi) de 2 ori pe zi, fara abateri (pe sani, burta si un pic in zona soldurilor, in rest nu prea mi-am dat). Pana acum, desi am pielea intinsa la maxim, nu am nicio problema. Deci mamicilor, credeti-ma ca nu e numai materialul genetic. La mine e destul de prost, si nici nu trebuie sa aruncam cu bani pe cele mai scumpe produse. Cred ca o grija constanta si alegerea unei creme cat de cat potrivite, impiedica macar 80% aparitia vergeturilor. Acum, dupa ce am auzit variantele fetelor care s-au pomenit cu liniutele dupa nastere ma cam sperie gandul si cred ca o sa continui cu uleiuri de masline si ce mi-o mai pica in mana si dupa ce ma desumflu, poate scap.
Mami de Vladutz
37+