Aspirante peste 35 ani - cap 2-

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Nasha ai un PM.
Stelutzauite copiez mai jos ce am postat eu la sub "ar fi mai simplu sa ne lasam impreuna de fumat". Este reteta de obt a fermentului fara ciupercuta si apoi dupa ce ai obtinut-o prepari bautura proprizisa. Dc nu intelegi sa-mi spui si incerc sa te lamuresc.

quote:
Cum tb sa incepi pt a obtine bautura kombucha. In primul rand tb ca vasele sa fie f.f.curate fara pic de grasime pe ele iar lingura cu care mesteci sa fie de inox (nu de lemn). Intr-un vas fierbi 2 litri de apa pe care o lasi sa clocoteasca 5min, stingi focul si pui:
-2 lingurite de ceai verde
-2 lingurite de ceai negru
-200gr zahar tos
Se mesteca bine si se acopera oala cu un capac f.curat(este f.important ca in oala sa nu ajunga nici un strop de grasime). A 2-a zi se strecoara ceaiul printr-un tifon (f curat)si se pune intr-un borcan de sticla (planta care se strange in tifon se stoarce f bine) Borcanul se leaga cu un tifon (atentie! bautura tb sa respire) si se aseaza intr-o incapere calduroasa unde nu sunt mirosuri(tutun, miros de prajeala, mucegai). Borcanul nu tb sa ste in soare! Se amesteca compozitia f bine 3 zile la rand. Dupa un timp (aprox 2 sapt sau chiar mai devreme- depinde cat este de cald in camera) vei vedea ca se formeaza o pojghita deasupra (cum se formeaza la lapte). At inseamna ca bautura s-a prins si incepe sa se formeze ciuperca. Cand ciuperca ajunge la 3-4mm bautura este gata (cu cat este mai acra cu atat are proprietati mai bune. Atentie! nu tb sa bei bautura! Poti sa bei un paharel ca sa vezi cum este dar mai mult nu. Ac bautura o vei folosi ca ferment in etapa ce va urma si ciuperca bineinteles.
Pt prepararea a 10 litri de bautura vei proceda astfel.
- Fierbi 5 min 10 litri de apa ( dc nu ai oala asa mare fierbi apa in 2oale de cate 5 litri)
- Pui in fiecare oala cate 5 lingurite de ceai verde si 5 lingurite de ceai negru (asta inseamna 2lingurite la 1 litru de apa)
- Pui 400gr de zahar in fiecare oala ( 800 gr in total dar se poate pune mai mult dc o doresti mai dulce - max 1KG de zahar)
Se mesteca toate acestea f bine ( pana se dizolva zaharul) se acopera si se lasa asa pana ajunge la temperatura camerei ( de preferat pana a 2-a zi). Tb sa ai un borcan de 12 litri in care vei strecura bautura printr-un tifon (si storci bine planta). Peste ac infuzie de ceai vei varsa fermentul ( bautura care ai obtinut-o la inceput din 2 litri de apa si pe care o amesteci bine inainte de a o pune peste cealalta) De ce e bine sa o amesteci? La fundul borcanului vei observa ca s-a depus un strat de drojdie. Ac este f importanta si ajuta bautura sa fermenteze. Dupa se ai pus fermentul amesteci bine. Cand vezi ca s-a linistit amestecul (adica nu se mai invarte) incerci sa asezi ciuperca pe care ai obtinut-o la prima bautura) Tb neaparat sa pluteasca deasupra! Dc nu reusesti sa o asezi tai cu cutitul cateva bucatele din ea si le asezi deasupra (atentie ciuperca are fata si spate). Ciuperca nu se mananca! Bautura care rezulta se consuma!
Borcanul tb sa stea in ac conditii cum am spus si la ferment. Dupa aprox 2-3 sapt bautura este gata. Puteti gusta din ea dc impingeti cu polonicul usor ciuperca in jos pe marginea borcanului. Cand este destul de acrisoara se trece in sticle si se pune la frigider.
Din ac bautura tb sa pastrati 2litri pt viitoarea bautura si ciupeca. Eu dupa ce puneam bautura in sticle puneam imediat alta la fermentat. Ciuperca o lasi in cei 2litri de bautura pana ce infuzezi ceaiul. Nu e bine sa pui ceaiul fierbinte peste ferment si ciuperca pt ca ac moare.
Se bea cate un pahar de 200ml pe stomacul gol inainte de masa. Atentie! La inceput incepeti cu cate 100 ml pana se ob organismul. Bautura nu e indicata dc ai hiperaciditate gastrica.





Miki

Lasati barca la apa ! Undeva, in larg, un om se ineaca.EDWARD SMITH UFFORD

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stelutza_36 spune:

mersi miki pt reteta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasha_4as spune:

stelutz,ce ii aia..."macar am reusit sa fac pe cineva sa rida"
io te,fato ca sintem la inceput si trebuie sa ne sustinem cu bune si relede miiii de ori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

Fetelor, am bagat si eu capul pe la voi si am ris cand am citit de Kombucha! Eu o am deja de cateva luni si o data pe saptamana este un ritual la mine cu prepararea ceaiului. Eu nu am vazut nimik de la ea, dar nu beau mai mult de o cana pe zi, din pacate.
miki-miki, eu ii pun numai ceai negru, ca ala fermenteaza. I-am pus odata verde si a iesit nasoala zeama aia. Tu mai bei acum?

Speranta moare ultima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Gabi, mie mi-ai urat "bun venit"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinici spune:

Stelutza, Nasha incercati ceaiul antiadipos verde care are efect sigur. Eu beau seara si dimineata fara probleme. NU beti tot timpul faceti pauza de cate o saptamana si reveniti.
cristinici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasha_4as spune:

cristinici,pai crec k asta e "inculpatu" s-au io ma insel,sanye antiadipos,oricum de tot nu il las am inceput sa il beau o`dat la 2,3 zile k m-am speriat de slabit la virsta mea si de lipsa de energie desi cind nu am incotro le fac pe TOATE!!!
LACHI,iubita mea io stiu ca sinteti de muuult pe aici ca va urmaresc din umbra dar ai si tu otir de rabdare cu...incepatoriifata inteleapta si cu rabdare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

quote:
Originally posted by bubulina1

Fetelor, am bagat si eu capul pe la voi si am ris cand am citit de Kombucha! Eu o am deja de cateva luni si o data pe saptamana este un ritual la mine cu prepararea ceaiului. Eu nu am vazut nimik de la ea, dar nu beau mai mult de o cana pe zi, din pacate.
miki-miki, eu ii pun numai ceai negru, ca ala fermenteaza. I-am pus odata verde si a iesit nasoala zeama aia.

Bubulina ce bei tu nu cred ca e Kombucha pt ca ac bautura tb sa o tii la fermentat min 2 sapt. Dc este frig in casa se tine si o luna la fermentat.Bautura e gata at cand ciuperca are 5 mm si la gust e acrisoara (cu cat e mai acra cu atat e mai buna adica isi face efectul). Tu o tii numai o saptamana si de aceea nu cred ca are vre-un efect asupra ta si sa stii ca e mai sanatoasa cu ceai verde. Are un gust putin mai intepator dar nu e f respingator cum spui tu. Se bea inainte de fiecare masa cate 200ml iar tu bei numai o cana. Schimba reteta si ai sa vezi efectele.


Miki

Lasati barca la apa ! Undeva, in larg, un om se ineaca.EDWARD SMITH UFFORD

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

dragele mele mai mult sau mai putin ....
va pun o intrebare "de stiinta", stiinta pe care io n-o am: gigeii cand iau nastere ? care e procesul ca mi-e lene sa intru pe google sa aflu; ii fabrica atunci calzi "la minut" sau ei exista si doar ii trezeste ?

astept cu mare nerabdare raspunsul pt ca al meu sot s-a gasit sa faca plaja la niste aparate radioscopice taman cand sa fac si eu un ou; ma rog, ... io il tot mosmondesc, nu stiu daca o sa si iasa da' voi cotcodaci in gura mare ca sa ma stie toata ograda; sau, nu?
... in fine, acum serios va intreb ca nu stiu si nu de-alta da' mi-e ca v-o ia baba inainte si deh! sa fie totul ok, nu? ca altfel, m-apuca ...pauza p'aci
astept raspunsul si va pupaza


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Spermatogeneza are loc in testicoli. Durata de viata a spermatozoizilor in testicol este de citeva saptamini, insa in tractul genital feminin ei nu traiesc mai mult de 2 zile.
Sperma se reinoieste la fiecare 72 zile si maturarea ei tine aproximativ 2 luni.

Baile fierbinti (sauna) si imbracamintea strimta au o influenta negativa asupra producerii spermatozoizilor.



*******************************
Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput