New York-ul vara

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

Carmen... pai daca vrei sa incluzi si Toronto pe lista, poti sta la mine. sint multe locuri frumoase de vazut in Toronto si Niagara si ma bag ghidul vostru pe gratis! Asa ca poti adauga la itinerariul vostru daca vreti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

www.toronto.ca/toronto_images/index.htm" target="_blank">Toronto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

quote:
Originally posted by Alyssa

Carmen... pai daca vrei sa incluzi si Toronto pe lista, poti sta la mine. sint multe locuri frumoase de vazut in Toronto si Niagara si ma bag ghidul vostru pe gratis! Asa ca poti adauga la itinerariul vostru daca vreti.

Alice , ma gandesc cu drag la tine de fiecare data cand ies in balcon, si asta se intampla zilnic . Esti prea buna, dupa cum vezi, avem mult prea putin timp pentru cate sunt de vazut, la Montreal ne-am duce ca e totusi in "proximitatea" NY-ului si in plus avem nasii nostri de logodna acolo, dar trebuie sa spun ca in prim plan este totusi SUA, ma rog, New York-ul. Daca ce vrem noi sa facem se dovedeste nefezabil probabil ca vom renunta la Montreal . Dar oare ce-ai zice tu de o cafea buna-buna la NY cu noi ?

pisici, flori si jucarele

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns forte spune:

Scarmanus, puteti merge linistiti cu Greyhound de la New York la Montreal. Am fost asta-vara si da, erau negri si latino si a fost ca orice calatorie cu autobuzul plin de oameni civilizati. Nu vad care e marea problema sa ai negri in autobuz, dar cred ca sint defecta: eu chiar n-am probleme cu oamenii astia.

Am stat o saptamina la New York, intr-un hotel de pe strada 77, intersectia cu Broadway, a fost una din cele mai misto vacante avute: iubesc nespus New Yorkul. Am vazut Metropolitan Museum of Art (am crezut ca pling de ciuda ca n-am avut timp sa-l vad pe indelete cum ar merita. Iti trebuie o saptamina numai pentru el, sa vezi toate minunatiile care sint acolo), am vazut Moma, Guggenheim, The Cloisters (splendid), iar la intoarcere am traversat Manhattanul de la nord la sud in autobuz: am vazut Harlemul atit de hulit de toti (chiar l-am batut la picior), am vazut studentii snobi din campusul universitatii Columbia, Broadway-ul si, in general, toata forfota orasului. Mincarea este excelenta ion Manhattan:gasesti tot felul de mici bistrouri cu jde mii de feluri de panini si mincare gatita (sa-ti povestesc de salata de vinete extraordinara, sau puiul la gratar cumparat de undeva de la colt de strada), am vazut Lower Manhattan, Cartierul chinezesc care e o poezie, vecin cu Little Italy, am vazut podul Brooklin (incercam sa gasesc unghiul din care-l filmasera Sergio Leone si Woody Allen).
Aveam capul plin de referinte cinematografice: pe Fifth Avenue, in fata la Tiffany, incercam sa-mi imaginez strada pustie ca in Breakfast to Tiffany's, cum aminteam de Once upon a time in America, toate filmele lui Allen, ale lui Scorsese sau filmele anilor '70, in general.
Mi-am umplut ochii.
Splendid.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by forte

Scarmanus, puteti merge linistiti cu Greyhound de la New York la Montreal. Am fost asta-vara si da, erau negri si latino si a fost ca orice calatorie cu autobuzul plin de oameni civilizati. Nu vad care e marea problema sa ai negri in autobuz, dar cred ca sint defecta: eu chiar n-am probleme cu oamenii astia.

Am stat o saptamina la New York, intr-un hotel de pe strada 77, intersectia cu Broadway, a fost una din cele mai misto vacante avute: iubesc nespus New Yorkul. Am vazut Metropolitan Museum of Art (am crezut ca pling de ciuda ca n-am avut timp sa-l vad pe indelete cum ar merita. Iti trebuie o saptamina numai pentru el, sa vezi toate minunatiile care sint acolo), am vazut Moma, Guggenheim, The Cloisters (splendid), iar la intoarcere am traversat Manhattanul de la nord la sud in autobuz: am vazut Harlemul atit de hulit de toti (chiar l-am batut la picior), am vazut studentii snobi din campusul universitatii Columbia, Broadway-ul si, in general, toata forfota orasului. Mincarea este excelenta ion Manhatann:gasesti tot felul de mici bistrouri cu jde mii de feluri de panini si mincare gatita (sa-ti povestesc de salata de vinete extraordinara, sau puiul la gratar cumparat de undeva de la colt de strada), am vazut Lower Manhatann, Cartierul chinezesc care e o poezie, vecin cu Little Italy, am vazut podul Brooklin (incercam sa gasesc unghiul din care-l filmasera Sergio Leone si Woody Allen).
Splendid.

Ce frumos povestesti, forte, imi dai aripi de vacanta . N-am nici io nici o treaba cu negri, galbeni, portocalii sau ce alta culoare or mai avea, atata timp cat nu ma ameninta cu un pistol , io aici eram, inainte sa am masina, singura "alba" care circula cu autobuzul plin de pakistanezi si sri lankezi.
Muzeele sunt si pe lista mea, am aceeasi temere ca cea exprimata de tine, dar e inevitabil, un muzeu de talia astora se viziteaza temeinic intr-o saptamana cel putin, asa ca-s resemnata din capul locului, am sa vizitez strict colectiile ce ma intereseaza.
Asa cum spuneai tu, ma intereseaza sa simp pulsul orasului, nu vreau neaparat sa am fiecare secunda programata, vreau sa pot ceda si impulsurilor de moment, cel putin cu mancarea, dar nu numai. A propos, cat timp se face cu Greyhound din Montreal in NY?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns forte spune:

cam 6 ore de mers. Dar e spectaculos cind vii din Montreal la New York: inainte sa intri in pasajul Lincoln (parca asa ii zice. Tunel sub nivelul marii), vezi zgirie-norii Manhattanului. Cind am ajuns noi era extrem de umde, caldura si statea sa ploua, totul era invaluit in ceata...Era ca un vis. A fost totul o minunatie. Copiii care se balaceau in Central Park la mici fintine amenajate special pentru ei. Pe o caldura de 40 de grade (cu umezeala), ei erau cei mai fericiti locuitori ai orasului. Ii invidiam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Carmen, daca puteti include si San Francisco garantez ca n-o sa regretati mie imi place cel mai mult din toate orasele pe care le-am vazut in SUA, mai mult decat New York-ul, dar bine, se prea poate sa fiu subiectiva. Oricum amandoua sunt fff mishto Bostonul merita vizitat daca mergeti oricum cu autobuzul sau trenul de la New York la Montreal si atunci ar fi foarte usor sa va opriti si acolo. Daca insa sunteti f. presati de timp si renuntati la Montreal, eu as renunta si la Boston si as dedica mai mult timp New York-ului si San Francisco-ului. Eu personal as taia si Las Vegas-ul de pe lista daca aveti asa de putin timp, as adauga mai degraba un drum pe coasta Pacificului de la San Francisco cu masina fie la N fie la S, sau un parc national din California sau Grand Canyon, dar aici iar e vorba de gusturi, si apoi daca vrea barbatul musai oricum e o experienta interesanta si Las Vegasul, da' zic si eu asa ce as face eu daca as fi asa presata de timp.

Lai

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lai

Carmen, daca puteti include si San Francisco garantez ca n-o sa regretati mie imi place cel mai mult din toate orasele pe care le-am vazut in SUA, mai mult decat New York-ul, dar bine, se prea poate sa fiu subiectiva. Oricum amandoua sunt fff mishto Bostonul merita vizitat daca mergeti oricum cu autobuzul sau trenul de la New York la Montreal si atunci ar fi foarte usor sa va opriti si acolo. Daca insa sunteti f. presati de timp si renuntati la Montreal, eu as renunta si la Boston si as dedica mai mult timp New York-ului si San Francisco-ului. Eu personal as taia si Las Vegas-ul de pe lista daca aveti asa de putin timp, as adauga mai degraba un drum pe coasta Pacificului de la San Francisco cu masina fie la N fie la S, sau un parc national din California sau Grand Canyon, dar aici iar e vorba de gusturi, si apoi daca vrea barbatul musai oricum e o experienta interesanta si Las Vegasul, da' zic si eu asa ce as face eu daca as fi asa presata de timp.

Lai

Lai, io cre ca ma duc cu tine in explorarea Americii . N-ai tu un sot doritor de Las Vegas, cu care sa-l cuplez pe al meu?
Acuma serios, The Grand Canyon as fi frut sa-l vad, si inca din helicoperus , dar parca la Boston n-as renunta (din motive de Ally McBeal ). Ziceti-mi, rogu-va, cat costa o calatorie cu avionul de pe o coasta pe alta? Dus-intors. Si una cu un tren rapid din Montreal pana la NY? A zis luminatu' asta al meu ca el nu se duce 6 ore cu busu' .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

scarmanus, te invidiez deja pentru vacanta ce o vei avea!

Nu pot sa te ajut prea mult cu preturi despre calatoria cu trenul sau cu autobusul, pentru ca noi am fost transportati peste tot de catre sora si prietenul ei care locuiesc in NY, ei ne-au fost ghizi peste tot. Dar nu ma pot abtine sa-mi dau si eu cu parerea...ce m-a impresionat pe mine...sa zicem ca noi am facut un concediu clasic, am vizitat punctele turistice de mare atractie-Empire State Building, am facut un tur cu vaporasul in jurul Manhattan-ului, locul WTC, Wallstreet, Rockefeller Center, catedrala sf.Patrick, Time Square care e minunat noaptea, dar si ziua. Insa ce mi-a ramas cel mai mult la suflet a fost ziua in plimbare de capul nostru prin oras-sora mea statea atunci in Manhattan, in west end, la cateva strazi de Central Park...ne-am plimbat pe jos de acasa de la sora mea, prin Central Park, am admirat si invidiat in acelasi timp copilasii care se balaceau fericiti in fantanile din locurile de joaca, pe o caldura de 38 de grade si o umiditate de 80%, am ademenit veveritele...ah, daca stiam sa fi avut niste alune, sa fi mancat din palma noastra! Am iesit in Columbus Circle si de acolo pe broadway pana in Time Square...doamne, paarca nu eram noi acolo, era ca un vis, chiar si acuma cand scriu parca nu-mi vine sa cred! Noi am "pierdut" vreo 2 ore in Toys R Us la dorinta fetei mele, in magazinul cel mare din Time Square, unde s-a incheiat plimbarea noastra.
NY e splendid, orice ai alege sa vizitezi. Noi am trecut prin Harlem doar cu masina, am fost si prin Long Island, tot cu masina.

Am fost apoi in LV, e ceva unic, nu cred ca iti va parea rau sa mergi acolo. Daca mai si apuci sa mergi la un concert sau spectacol, sunt sigura ca vei fi bucuroasa ca sotul tau a insistat. Sau sa te balacesti intr-o piscina...LV nu e doar cazinouri si jocuri de noroc, arhitctura e impunatoare. Gradina zoo cu leii si tigrii albi de la Mirage e superba. Sunt si delfini tare draguti, iar daca prinzi ora de masa, poti asista la un numar de joaca/dresaj. Seara sa nu uiti sa ajungi la Bellagio ca sa te pierzi in muzica si spectacol, dat de...fantana arteziana atat de vestita. N-o sa te poti dezlipi de acolo, pentru ca fiecare dans e unic. Iar daca ajungi sa vezi si lupta dintre sirene si pirati sau cine s-or mai fi luptand acum la Tresor Island si sa inchei ziua/noaptea cu spectacolul vulcanului din fata hotelului Mirage, poti sa spui ca ai avut o zi!

Iar SF e si din punctul meu de vedere cel mai frumos oras din SUA, asta din cate am vizitat eu. E atat de rafinat si plin de gust...daca reusiti, sa va luati bilete pentru Alcatraz, sa va plimbati pe Golden Gate-atentie sa va imbracati bine, bate vantul foarte tare, sa va plimbati prin China Town, sa vedeti din inaltimea lui Coit Tower orasul, apoi sa va plimbati cu tramvaiul pe strazi, sa mancati la fisherman's warf,...si nu in ultimul rand sa va pozati pe Lombardi street. Cam astea a fost punctele vazute de noi, dar sunt sigura ca mai sunt muuulte altele.

Drumul cu masina de la LV la SF se poate face cu masina, pe coasta Pacificului e un drum superb si ai ocazia sa dai de papa veveritelor car locuiesc sub pietrele de pe marginea plajei(de data asta am avut alune si fistic) si sa vezi leii de mare care stau la soare.

Toronto e iar frumos, dar se pare ca nu va fi in traseul vostru.

Noi am stat 3 zile in NY, apoi cate 3 zile in LV si SF. Iar in Toronto la fel.

Aaa, si cel mai bun mic dejun l-am mancat la www.ihop.com/index.html" target="_blank">ihop .

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii
Mihaela si fetele mele
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Scarmanus, noi tocmai ne-am intors dintr-o vizita scurta in New York si am rams bouche-bée . Am stat pe 57 Avenue si cel mai mult mi-a placut Central Park si Brooklyn Bridge, am vazut Statuia Libertatii si Ellis Island, si apoi am luat un pass si am facut tot turul New Yorkului, atat by day and by night cu un double-decker. Poti sa te opresti in orice punct turistic si apoi sa iei urmatoarea cursa. Asa am reusit sa vedem Manhattan, Empire State Building, Little Italy, Chinatown, SoHo, Times Square, Broasway, Trump Tower . Din pacate totul a fost foarte pe fuga, n-am stat decat 2 zile, si desi ne propusesem sa vizitam Guggenheim, Museum of Art ne-a fost practic imposibil. Numai bine ca sa ajungem si a doua oara intr-o vacanta mai lunga .

Despre Toronto, fireste nu va trebui sa sari Niagara Falls, noua ne place in mod deosebit Niagara-on-the-Lake, un orasel pana in cascada, este plin de flori si intotdeauna plin de turisti. Apoi ar mai fi CN Tower, depinde daca esti amatoare de distractii gen roller coasters ai putea vizita Wonderland si ar mai fi ...Oricum distractie placuta, n-o sa regreti

Cristina

noi si poze mai noi

Mergi la inceput