New York-ul vara

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nu inteleg destul de clar cite zile veti sta la NY. In primul rind ar trebui sa va luati bilete la Gray Line Bus. Pleaca din Times Square. Cu $44 de persoana va puteti lua bilete care sint valabile 48 de ore si puteti face tur de Downtown Manhattan, Uptown Manhattan, tur de noapte si Brooklyn. Fiecare tur e de 2-3 ore. La primele doua puteti cobori unde vreti si exista statii pe traseu, puteti cobori si urca nelimitat in zilele astea. E cea mai buna/rapida cale de a vedea NY pe fuga. Apoi daca aveti timp puteti merge unde v-a placut mai mult. Manhattan nu e asa mare, puteti lua si taxi daca nu va descurcati. Dar autobuzul va duce foarte bine unde vreti. In statii exista harta cu ruta fiecarui autobuz. Daca va lasa 5-10 strazi mai incolo nu e problema, ca nu e departe. E mai bine decit cu metroul ca mai vezi una-alta.
Nici nu va ginditi sa va luati masina in Manhattan. Va ustura parcarea si e mare problema. Nasol si cu traficul.
Evitati zona Times Square. Adica mergeti, vedeti si apoi fugiti in alte parti. "Tourist trap".
In general puteti minca si cu $20 de persoana la prinz si cina. Exista restaurante care au pret fix de $20 la prinz si iti dau trei feluri. Incercati Monkey Bar pentru o masa mai deosebita sau L'Ecole. L'Ecole ofera o varianta ieftina si pentru cina. Ii gasesti pe internet. La colt de strada mincati foarte bine la 54 street si Fifth Ave. Vreo $5, mincare excelenta. E coada mereu. Deci chiar la colt de strada Hallo Berlin se numeste. E un carucior din ala ambulant.
Nu pierdeti ocazia sa mergeti prin Central Park si sa vizitati Metropolitan Museum. Ideal de mers vinerea cind se inchide mai tirziu. Stati pina seara, sint si cafenele, muzica la pian (sau alte cele) si e foarte frumos cind aprind luminile spre seara.
Pentru Statuia Libertatii luati o plimbare cu vaporasul. Nu e nevoie sa mergeti pe insula, se vede foarte frumos de pe vapor. Seara e luminata statuia, deci puteti merge oricind.
Puteti lua ferry gratuit din downtown Manhattan sa treceti pina la Staten Island. Se vede foarte frumos totul si e gratuit. Pentru asta puteti cobori de pe Gray Line Bus.
Nu pierdeti ocazia sa vedeti Soho si Greenwhich Village.
O sa va dati seama foarte bine unde vreti sa mergeti dupa ce faceti turul orasului. Eu recomand sa incepeti cu asta. Apoi hotariti ce va place sa vedeti. Sint multe si merita sa stati cit puteti de mult in NY.
Aveti destul de putin timp la dispozitie pentru toate cite v-ati propus. Eu zic s-o tineti pe ruta NY si apoi ce mai puteti vedea pina la destinatia voastra in Canada.
Pentru San Francisco, California, Las Vegas cred ca ar trebui sa faceti alte planuri pentru alta vacanta. Distantele sint enorme.
Parerea mea. Oricum, va urez vacanta placuta si sa ne spuneti cum v-ati distrat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Carmen, JetBlue are preturi bune pentru zboruri interne in SUA, poti sa te uiti pe www.jetblue.com Nu zboara la San Francisco, dar zboara la Oakland, care e foarte aproape de San Francisco (de la aeroport de la Oakland este o cursa scurta de autobuz pana la BART - un fel de metrou/trenulet - care te duce direct la San Francisco in 20 min.).
Un alt site folositor este www.kayak.com, este un motor de cautare care iti ia la rand toate celelalte site-uri cu oferte de zbor.
Pentru tren New York - Montreal poti sa te uiti pe www.amtrak.com

Alta chestie, tu spuneai ca va ganditi sa mergeti vara - stiu ca n-ai cerut sfaturi in privinta asta si poate ca nu puteti sa mergeti altcandva, dar daca puteti, eu as merge in mai sau in septembrie. Vara e sezonul turistic de varf si o sa fie foarte aglomerat peste tot (bine, ca in orasele mari o sa fie tot timpul aglomeratie, dar vara si mai si), preturile sunt mai ridicate, mai ales la zboruri, si vremea nu e foarte prietenoasa - in New York e foarte cald si umezeala mare vara, in San Francisco e racoare/frig si ceata vara (spre deosebire de mai si septembrie cand e mai cald si mai insorit), in Las Vegas e foarte cald (altfel e uscat tot timpul anului).

Sot n-am am preten, da' nu e nici el mare fan Las Vegas.. am in schimb un unchi si-o verisoara pasionati de Vegas, asa ca putem sa organizam trio-uri de vacanta, tu cu mine si cu pretenu', sotu' cu unchiu si verisoara, si gata

Lai

Mergi la inceput