Va doriti gradinita cu program si vara?
Fac un sondaj, ca sa stiu daca o sa lucram si vara cu copiii. Asta sa stim cum ne organizam timpul.
Ati dori sa va duceti copiii la gradi si pe timpul verii?
Multumesc pt raspunsuri.
Ioana
Raspunsuri
angy11 spune:
Personal consider ca copiii au nevoie de vacanta,clar gradinitele particulare tin seama de acest lucru si sper,reduc nr. activitatilor,dar din experinta de 15 ani de invatamant,cred ca copilul are nevoie de o pauza de-a vedea fata educatoarei,ingrijitoarei,chiar daca sta acaa cu bunicii,sau o bona,tot e mai castigat psihic.
In gradinitele de stat exista aceasta formula,dar copiii sunt combinati,toti stau cu o singura educatoare ca nu are rost sa fe platite mai multe,iar de castigat nu castiga.
Consider ca vacanta cu bona sau cum o fi e tot vacanta.E o chestie individuala a copilului,e concediul lui,daca vrei,il merita.
E exact ca si cand ai lucra intr-o firma si ti-ai face concediul la serviciu.
capcaunul spune:
Este normal ca vacanta sa fie vara, dar nu este normal ca aceasta sa fie de 2-3 luni ca la gradinitele de stat. Concediile parintilor sunt limitate, nu toti copiii au bunici in viata sau in putere, iar bonele nu sunt o solutie viabila.
Nici solutia celor cateva gradinite deschise pe timpul verii nu este prea buna. Ce fac copiii care trebuie sa schimbe pentru o luna-doua gradinita ? O iau de la capat cu plansetele ?
Normal ar fi ca activitatea unei gradinite sa fie restransa pe timpul verii dar nu oprita. Mai putine educatoare (pleaca pe rand in concediu), fara activitati didactice (cel mult unele la relanty pentru consolidarea cunostintelor), grupe combinate daca raman prea putini copii. Astfel copiii raman in grija unor persoane pe care le cunosc deja.
Aici gradinitele particulare sunt de laudat.
Faptul ca o gradinita de stat isi inchide portile pentru 3 luni este o bataie de joc la adresa parintilor platitori de impozite. Parinti care platesc si concediul de 60 de zile al personalului didactic!
(nu acuz deloc educatoarele ci ministerul si sistemul de invatamant care perpetueaza aceasta abordare unilaterala)
Preda spune:
Subscriu, capcaunule.
Marea majoritate dintre noi au CO 25 zile lucratoare. Unii nu au bunica de rezerva si ce te faci cu piticul? Sta cu bona sau il tarai dupa tine pe la servici (daca tine).
In plus copilasul se mai imbolnaveste mai iei o zi de CO... dupa cum este cazul si s-au dus zilele de concediu, .........mai o zi de Pasti (daca gradi nu are program), ........2 saptamani de Craciun si in iulie august te trezesti ca esti descoperit.
Nu am nimic cu cei din invatamant ca si ei sunt oameni ( si munca este dificila), dar sunt convinsa ca o solutie s-ar putea gasi astfel incat toata lumea sa fie multumita. (Putini dintre noi, cei angajati undeva, pleaca toti in acelasi timp in concediu, de regula activitatea celui care lipseste este preluata de un coleg si lucrurile continua sa functioneze, nu se opresc pentru ca este vara si pentru ca X este in vacanta.)
madishor spune:
Da, dupa cum spuneam si mai devreme: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75354
Nu toti au bunici si bone, iar bonele nu se inghesuie sa se angajeze pentru 2 luni de munca.
Altfel si eu sunt de acord ca ii prinde bine copilului un concediu de doua luni si jumatate. Si educatoarelor le prinde bine acelasi concediu. Ca sa nu mai spun cat de bine mi-ar prinde mie unul. Dar uite ca eu mai am 3 saptamani de concediu, asa ca vreau gradinita de varaaaaaaaa.
madishor, (doar azi) purcelushul isteric
Life is a journey. Wear comfortable shoes.
Roxana_G spune:
Ooo, sigur ca mi-as dori si vara, la Alex la gradi chiar va fi toata vara deschis ceea ce mi-a adus liniste pentru ca eu nu am cu cine lasa fata. Sigur si personalul are nevoie de concediu, insa cred se poate face prin rotatie pentru ca vara nu sunt toti copiii deodata.
Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)
]
narcisa spune:
Aici vacanta la gradi vara e de 4 saptamani si mi se pare OK, 2-3 luni e cam mult; de pasti au o saptamana si de craciun o saptamana.
Mi se pare destul de echilibrat. Si gradi se plateste integral si pe perioada vacantei, pai daca as plati 3 luni degeaba........si pe urma asa cum scria cineva mai sus nici parintii nu au mai mult de o luna concediu, in nici un caz 2-3 luni! Dealtfel nici vacanta scolarilor nu exista asa ceva 2-3 luni aici, au vara 6 saptamani!
narcisa
sanziana72 spune:
Da, imi doresc gradinita cu program si vara ca altfel ce fac cu copilul ?
Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/my_photos
Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!
Andreea_k spune:
Eu cand i-am cautat Mariei mele gradinita prima intrebare era : aveti deschisa gradinita si vara ?
Cine nu primea copii si vara erau taiati de pe lista ca nu are cu cine sa stea iar sa o iau la mine la birou pe perioada vacantei este TOTAL exclus.Am luat-o odata o zi si n-am putut sa fac nimic , veneu si clienti si eu in loc sa vb cu ei trebuia sa o tin bratze , se enerva cumplit ca nu vorbeam cu ea si incepea sa urle , etc.
Asadar , DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA , evem nevoie f mare de gadinite deschise si vara.
Am inteles de la directoarea gradinitei ca vara nu au activitati educationale ci doar plimbari in parc , la circ ,la teatru etc.
Anady_Diana spune:
Corect, si eu am facut la fel! Cand mi-am inscris "leul" la gradi am urmarit sa aiba deschis si vara...ca altfel ce fac??? Si cred ca e bine asa, ca daca vrei sa pleci cu BB vara, pleci si gata, dar daca nu se intrevede vreun concediu generos...nu dai iar din colt-in-colt? Deci, DA, vreau gradinita tot anul!
anya spune:
Si eu vreau gradinita tot anul. Dar sunt de acord si cu ideea vacantei. Asa ca propun peste vara sa faca doar fff putine "lectii" si mai multa joaca, daca vremea permite - afara, plimbari la circ, parc. Pentru cei mai marisori chiar tabara.
La gradinita la baietelul meu se face tabara la Breaza pt cei din grupa mare. Din pacate, anul acesta vor avea luna august inchis pt ca vor renova cladirea (mai bine, nu cred ca-si doreste cineva sa-i stea copilul in praf si sub schele...).