La France (54)
Raspunsuri - Pagina 7
doruletz spune:
aurasu, bravo, felicitari, sa fie intr-un ceas bun, sa ai multa bafta in noua cariera!Hai noroc
Da' acu, intreb si io, unde zisa Andreea ceva despre ortograf, ca io nu vazui? Sau te referi la ce i-a spus lui Lu? Pai io zic ca se referea la job-ul lui Lu de traducatoare din romana in franceza si ii zisa ca daca cu franceza o sa se descurce, cu noua romāna de 'cartier' pe care-or vorbi-o romānasii aia care ajung pe la tribunal o sa-i fie mai complicat. Io asta intelesei, nu ca s-ar fi referit la ceea ce scriem noi p'aici.
arcenciel, aveti niste poze super, sunteti foarte frumosi, le-am admirat si io aseara. ce chestie, si io m-am gandit la acelasi lucru cand l-am vazut pe sotul tau, mi-am zis ca "sigur nu e roman". Oare de ce? Acuma spune-ne, e roman sau nu?
Aurelia spune:
Ola la!!dorulet!
Am imbatrinit mey fato!
Pai uite sa-ti zic ca citii mesajul Andreei ,de doua orii si tot acelas lucru am inteles !!
Da i-mi cer iertare la fata ca a inceput sa ma lase o ureche !!
Andreia ! te rog sa ma scuzi ,mea culpa ca incepui sa vad pe linga dunga !
Da sa stiti ca tot scoala asta-i de vina !!ca mi-a mincat doi ani din tineretea mea !
Anduco fata ,stai ca diploma nu-i luata !!acusica terminai cursurile , examenele incep pe 29 mai ,cinci la numar: 3 de 5 ore si doua de trei ore !!!
Da sincera sa fiu :"ce-o fi o fi" la razboi ca la razboi!!!
Multam de incurajari "en tout cas"
frunzaverde2 spune:
quote:
Originally posted by oLo
Dorulet, ziceai mai de mult, de mult, de mult de un dentist roman in Ivry/Vitry e vb de Dl Tanasescu? E bun? E scump? Mai stie careva dentisti romani prin 94 sau 92 sud? Eu stiu unul, dar e cam departe de mine, e in Levallois. Mie mi-e cam greu sa ajung la el, dar daca are cineva nevoie, il recomand cu placere.
Ma intreb daca nu cumva eu am vorbit de Bogdan Emanuel Tanasescu. E bun in sensul ca e simplu, nu iti face chestii sofisticate, dar ultima data chiar mi s-a parut prea simplist (tocmai fusesem la un altul ultramodern dar si foarte scump, in Paris).
E ieftin, acum un an avea consultatia la 20 de euros.
Tanasescu Bogdan-Emmanuel
120 r Camille Groult 94400 VITRY SUR SEINE |Tel : 01 43 91 35 64
Dar chiar in cabinet cu el mai e o romanca, lucreaza insa pe cont propriu, Anca Fotiade Stanescu, gasesti pe site-ul de la pages jaunes coordonatele ei.
Stanescu Fotiade
120 r Camille Groult 94400 VITRY SUR SEINE Tel : 01 46 80 42 38
frunzaverde2 spune:
Am o cunostinta care cauta de lucru in acest moment, ati putea-o ajuta ? (daca aveti nevoie de cineva la treaba sau daca aveti in jurul vostru persoane susceptibile sa ii ofere de lucru...)
tocmai am citit in paginile din urma ca cineva are nevoie de baby sitter (cunostinta mea ar putea analiza oferta de a locui la domiciliul angajatorului, chiar spunea ca vrea sa isi schimbe gazda)
Persoana locuieste in nordul Parisului si este coafeza de meserie. Daca mai cautati pe cineva care sa va tunda (sau pe sotzi, pe copii etc), pentru permanent de orice fel, pentru suvite, v-am gasit "omul" !
E aici de un an, a lucrat deja
la batrine (supravegheat si noaptea, schimbat, dat mincare etc),
la copii (are si ea doi copii,acum sint mari) - mincare, medicamente, supravegheat in caz de boala, luat temperatura etc ,
la menaj.
Orice propunere e binevenita, are acum neaparat nevoie sa isi gaseasca un post.
E o persoana foarte placuta, in aspect, in felul de a fi. intelege franceza, o vorbeste mai putin dar se poate face inteleasa cind trebuie sa se exprime.
vA multumesc anticipat daca o puteti ajuta
Coordonatele ei :
dna Chiva
mobil SFR : 06 18 68 49 00
mobil Orange : 06 84 25 35 28
oana cretu spune:
Blinky, nici eu nu eram mamica la inceputuri, dar nu scapau de mine pe aici. Esti bine venita mereu!
Auras, sa fie intr-un ceas bun scoala si bafta la examene!
Oana si Seb
(10.01.2005)
"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si surzii o pot vedea"
POZE
1 2 3
4 5 POZE MARTIE-APRILIE MAI
SUNT MANDRA DE ECHIPA MEA FAVORITA! STEAUA, SUNTEM ALATURI DE TINE!
Mirunda spune:
Blinky, mamica, nemamica (nu suntem toate, de altfel, aici, mamici), bine ai venit!
AurasPacuras, bafta la examene, las ca asta e apa de trandafiri pe langa ce ai tras tu anii astia...dar lasa, te vaz eu, esti din aia, tare si atoasa :-)) sunt SIGURA ca vei reusi!
Cand veniti in La Tranche sur mer? Ca de nu ne-am vazt atunci, la Nantes, acusi nu mai scapi!Nu-ti fa tu griji, ca eu sunt obisniuta cu musafirii, cu drag va astept pe la mine!
Sa va zic ceva, fetili: azi am facut prima oara baie pe anul asta (in ocean, ei nu, nu e chiar asa de grav cum pare...) era apa la fo 20° cred, crez ca veni Golf Stream-ul taman pe plaja in St. Gilles, de ne aduse caloriile lui asa, cadou de 12 mai!Pe urma am stat la soare si pe plaja, pana la 9 seara, e drept ca la plaja am mai stat, anul asta, dar baita inca nu facusem! dar gata cu destrabalarea, weekend-ul il vom sarbatori prin munca!
Andreea, noi nu ne cunoastem decat de pe aici, dar eu am tot citit postarile tale, si vroiam sa iti urez curaj si bafta, sa iti gasesti o nounou in care sa ai incredere deplina! Citind postarile tale mi-am adus aminte de mine, si de vesnica mea nemultumire legata de Germania, tara unde am locuit 15 ani, dar in care niciodata nu m-am simtit bine, in largul meu..;venind aici, in Franta, eu am simtit un pic ca ma intorc acasa, felul oamnenilor de a fi si de gandi era deodata ATAT de diferit de stilul german, care pe mine ajunsese sa ma calce numai pe nervi...doar, era problema MEA si nu a tarii in care traiam! Sper sa nu te superi pe mine, poate gresesc, si daca e asa te rog sa ma ierti, dar, nu stiu de ce, se simte in postarile tale, tare de tot, nostalgia dupa America...Am vrut sa iti spun asta, si SPER sa nu te superi pe mine sau sa o iei ca pe o critica, nu as avea nici o cadere sau drept sa critc pe cineva aici...eu insa cred ca fiecare dintre noi are un locusor al lui, unde el isi poate deschide sufletul mai bine si mai bine, eu mi l-am gasit, dupa multe si indelungate cautari, si iti doresc, chiar din suflet, sa ti-l gasesti si tu!
Mirunda
Maria I spune:
Buna de dimineataaaaaaaaa :)
Aurasule, da-te-aproape sa te pup, premianto care esti Sa fie-ntr-un ceas bun si baftoaie multa la examenele-alea (valeleu, 5 ore!), acusica te vad pe-aici cu coronita de lauri pe frunte :) Doamne ajuta!
Multam de reprimire, chiar mi-a fost dor de voi
Nu va mai spun despre ispravile de la Romanika, o parte le-am postat pe subiectul Elisei...
Da' va pove ce-am facut ieri: hamam Desteapta inventie, dom'le! Cand m-oi procopsi, abonata scrie pe mine. Cica dupa fiecare sedinta s-ar pierde un kg, nu pot nici confirma, nici infirma, n-am verificat, dar tare bine a mai fost.
Ia sa redeviu io serioaza! Cait, tradusesi programa? Ca mie mi-e o lene de ma doare si tinand cont ca-s vreo 50 de pagini, ma gandeam ca de-acu' tu ai antrenament Stai asa, nu da, ca glumesc Asadara, daca tot o traduc eu, fara stampila si fara garantia ca am nimerit fix termenii necesari, inseamna ca pot sa scriu ce vreau eu? Adica ce ma avantajeaza, natural M-am confuzat rau. Basca faptul ca nu prea mai am timp de traduceri.
Blinky, nici eu nu-s mamica, poate doar de pisica (si-aia rasa "usor de curte ameliorata prin metode educative moderne", adica o fi ea maidaneza, dar e o lady, va rog frumos!) Zici ca esti sfatoasa Tu cum crezi cu programa analitica, s-o "aranjez" au ba? (ce bine ca suntem pe-un forum in lb romana!) Iar redevin serioasa (n-am de ales, ci am doar un mare morcov) Sa explic mai cu de-amanuntul si de ce: se stie ca aici, in sistemul francez, la mare pret sunt stagiile, ceea ce noi, acasica, nu prea facuram, asta e. Pot pt ca sa afirm in fata unei comisii franceze ca practica pedagogica din facultete=stagiu? Nu prea se pupa, stiu, dar ma gandeam sa mai adaptez cumva... Dilema mare pe capul meu...
As mai sta cu voi, dar plecam la un botez.
Va si va urez un week-end mirobolant
AB spune:
mihiasiro ce pacat ca-s in Proventa....Dar poate pe vacanta ar interesa-o sa vina?
Auras intai sampanie si bafta multa in continuare. Da mey, ii sugeram in gluma lui Lulu ca pentru job-ul de traducatoare "sa se puna la punct" cu ultimele contorsiuni suferite de limba romana...sursa nu ar fi fost vreun dictionar ci o cura de intoxicare manelistica ceva. Ca noile gasti de cartier vorbesc depasind cunostintele unui om normal in materie de argou ... brrrr
Blinky taurache incapatanat..welcome
Mirunda daregret US-ul de unde am plecat facand un compromis intre niste probleme serioase de acasa si timpul lung pana la trecerea de la viza noastra la green card si cetatenie. Si stii prietenii mei americani mi-au spus laplecare..Hope you will come back home!
Pe undeva mi-as dori asta, pe de alta parte sunt constienta ca odata cevoi depinde mai putin de structurile sociale (cresa, gradi) din Franta lucrurile se vor amelioara. Inainte de a pleca in US, am fost niste luni bune prin Franta, in vizita la viitorul sot... si mi-a placut. M-am casatorit aici si voiam trai aici deci sunt sperante.... E doar greu satreci de la o societate axata asupra copiilor, la una axata asupra adultilor... Adica viata culturala care-n tinerete m-a fascinat acum ma lasa rece cand eu si la job sughit de grija copiiilor. Imi pare rau c-am fost lunguta, dar probabil ca atitudinea mea merita o explicatie.
eibi si ceata de pitigoi
(22.07.2003),(19.06.2005)
ei bi the Extra-Bramburici!!
ei bi, ei bi. B! good. ei bi go home!
Aurelia spune:
neata!
Andreia multam de intelegere !!
Si findca azi ma trezii mai inviorata sa va intreb ceva pe cele ce predati cursuri aici(in afara d emiku care-i experta deja)cait si nu mai stiu care dintre voi era parca maria ana ,uf ma las amemoria ,in fine astor fete vreau sa va spun ca acum la sfirsit de an ajunseram si noi la capitolul "animation" si "technique d'animation "pe care le-am definitivat cu tehnica predarii unui curs asta findca in atributiile noastre de tehnician intra si informarea si formarea personalului ,deci sa revin ,fetelor astora pot sa le trimit daca vor fotocoopii dupa cursurile mele cu diferitele tehniques (la mare pret la francezi)de animatie si de predare de cursuri ,in predare ei folosesc o "grilla" in care-si inscriu cit este programat sa dureze cursul ,fiecare capitol abordat ,ce contine cursul ,care sint materialele didactice utilizate si observatii la sfirsitul cursului ,un fel de planing (ghid)de curs astfel incit sa nu ai surprize la sfirsitul cursului ca ai ramas cu ceva neabordat !
Apoi si tehnicile de animatie sint importante caci in fuctie de subiectul cursului poti sa-ti alegi tehnica de lucru .
Apoi mai am si differitele moduri si attitudini ale formatorului in fata elevilor cele care sint bune si cele care nu sint cum trebuie sa fie un formator vis a vis de son eleve si ce atitudine sa aiba , sa fie un Bun Profesor etc!!!
In fine in cursul meu totul este abordat din punctul d evedere al tehnicianului invers le public adult ,n'empeche que metoda se adapteaza la orce type de public (adult ,tinar ,in formation initiale s-au continua)
Daca va intereseaza dat-mi de stire sa selectez cursul sa fac copii si sa vi-l trimit prin posta ,deci cu adresele voastre !
Pupici la fetele mele dragi o simbata buna!
Marietuc si io ca tare i-mi lipsi humorul tau !
Mirund avenim pe 25 iunie!!
AB spune:
Auras ia trimite si mie... io nu prea-s adepta animatiei, da nu strica sa ma informez... ca poate-mi schimb parerea
P.S Nu-mi mere tasta de spatiu.... asa ca se vor vedea adesea chestii de genul euvaiubescpe toate
eibi si ceata de pitigoi
(22.07.2003),(19.06.2005)
ei bi the Extra-Bramburici!!
ei bi, ei bi. B! good. ei bi go home!