Clubul cititoarelor (5)
Raspunsuri - Pagina 24
Teodora D. spune:
quote:
Originally posted by lilandaquote:
Originally posted by Teodora D.
In librarii nu se mai gaseste "Apararea lui Galilei", dar o gasiti aici(dupa ce va inregistrati), impreuna cu inca doua carti ale lui Paler.
Yeap, deci aici era valoroasa biblioteca Merci, Teo
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
Lil, cu placere! Vreau sa-ti mai zic, apropo de ce ai scris la alt subiect,ca te-am vazut in poze si ca esti tare draguta, asa mioapa si ochelarista , poti citi linistita in continuare!:)
Irinusha, in urma cu cateva pagini Rayuela a pus aceeasi intrebare, eu i-am dat niste sugestii de pe site-ul polirom, dar au mai raspuns si alte fete. Amy Tan a fost si ea publicata de Polirom, daca vrei sa o citesti si in romana, eu i-am citit "Clubul norocoaselor" si mi-a placut; cartea pe care o lecturezi tu a fost tradusa ca "Fiica tamaduitorului de oase"; pe asta nu am mai luat-o pt. ca am citit pe un forum in engleza ca Amy Tan se cam repeta in cartile ei, poate imi spui tu daca e asa sau nu.
Azi mi-am achizitionat "Zorba grecul" si "Autobiografia intr-o oglinda sparta" a lui Paler; timp sa fie de citit, carti bune sunt destule!
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
Sanca spune:
Teodora,
Zorba Grecul am citit-o acu cativa ani si mi-a placut mult. E bine scrisa, captivanta. Este una din cartile mele favorite.
Cartea lui Paler am pus-o si eu pe lista sa fie cumparata in toamna din Ro. Lui Adrienne i-a placut mult, dar vreau sa aflu si opinia ta.
Pe lista mai am si cartea lui Cartarescu "De ce iubim femeile."
Teodora D. spune:
Sanca, ma bucur ca nu am dat gres cu "Zorba", incet-incet ma specializez si cumpar doar carti bune.:)
Cartea lui Paler sta la coada, nu stiu cand ii vine randul la citit, dar am rasfoit-o si mi-a placut, asa ca tu cumpar-o oricum daca o vezi; eu am gasit-o la o librarie humanitas(Ripley ), am avut inspiratia sa intreb de ea si mi-au adus-o de undeva din depozit, nu am mai patit asa ceva intr-o librarie, socul a fost aproape la fel de mare ca incantarea.
Deocamdata am incepute vreo 6 carti, revin cu impresii cand mai avansez cu ele.
edit ca uitai ce era mai important-Sanca, da click pe link-ul cu biblioteca online de mai sus, da o cautare dupa Cartarescu(daca nu ai facut-o deja) si iti va aparea inclusiv un audio-book(m-am chitit eu si am ajuns la concluzia ca audio-book-urile sunt tare bune cand conduci multe ore/zi sau cand tai ceapa la bucatarie).
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
lilanda spune:
Mi-am amintit ca tot s-a vorbit astazi pe la alt subiect, de unul dintre scriitorii pe care i-am descoperit recent si care mi-a placut: Amin Maalouf Am citit de el "Periplul lui Baldassare" o carte in genul "Numele Trandafirului" a lui Eco, pitoreasca, picareasca, seducatoare! Va recomand si cartea, dar si autorul caruia i-au mai aparut in Romania, "Stinca lui Taions" si "Primul secol dupa Beatrice" (pe care insa nu le-am citit)!!
Va mai zic de Witold Gombrowitcz si cu al lui Transatlantic, ori cu cea mai obraznica si fermecatoare carte despre adolscenta si spirit tinar, "Fredydurke"!!!
Teo, esti tare...6 carti odata!!! Io cel mai mult am avut la activ 4 carti simultane (in 4 limbi, e drept)...dar n-am dus la capat decit doua!!! La daneza si franceza am cedat!!!
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
roxanaz spune:
moama sunteti super cu mai multe carti deodata. eu nu reusesc sub nici o forma asa ceva....
asa, acum chestii serioase. am terminat ultima carte "chic" si plum sykes mi s-a parut slabuta raaau da raaaau de tot! si ma gandeam ca acu vreo suta si ceva de ani asta s-ar fi editat in fasicole din alea micute...pentru uzul fetelor tinerele si cu aspiratii inalte
si gata, trec la Murakami ca de cand a venit "kafka on the shore" nu am apucat sa pun mana pe ea.
am sa o iau si eu pe allende cu "zorro" daca ziceti ca e ok...nu stiu ce m-a retinut ultima data sa dau click pe "comanda"
lectura placuta tuturor!
Roxana
akella spune:
Petru Popescu este un romancier, scenarist si realizator de filme american de origine romana. A emigrat in Statele Unite ale Americii in anii 1980, unde s-a impus drept romancier si autor de scenarii ale unor filme de la Hollywood.
Romane scrise in limba romana:
Dulce ca mierea e glontul patriei
Prins
Sa cresti intr-un an cat altii intr-o zi
Sfarsitul bahic
Copiii Domnului
Lorelei
Inainte si dupa Edith
In coasta lui Adam
Intoarcerea (a aparut in traducere in limba romana)
Romane scrise in limba engleza:
Amazon Beaming
Almost Adam
The Oasis: A Memoir of Love and Survival in a Concentration Camp
In Hot Blood: A Vampire Novel
Almost Adam
Before and After Edith
The Return
crini spune:
Eu am citit Prins in liceu, cand nu era voie sa vorbesti de el, ca era fugit, dar asta departe de a-l face necitit ii dadea o aura de scriitor grozav. Nu mi-a placut si n-am incercat altceva.
Teodora D. spune:
parerea mea e ca cine citeste mai multe carti deodata nu e pe deplin satisfacut de nici una din ele sau cartile sunt in registre diferite si atunci iti asiguri portia de comedie sau drama dupa dorinta; asa de pilda eu acum citesc doua carti comice, una de povestioare din vremea razboiului, romanul lui Djuvara "Insemnarile lui Gh.Milescu" care ma deprima putin, "Memoriile lui Hadrian" ca o continuare fireasca la "Quo Vadis"( mai am si o carte despre Nero pe care vreau sa o incep in curand). Si nu m-am putut abtine cand mi-a venit coletul de la polirom sa nu citesc cateva pagini(vreo suta) din "numele ei era viata", despre care am intrebat aici acum cateva saptamani si care e atat de draguta incat greu o mai lasi din mana.hai ca v-am facut capul calendar!
p.s.-mama lia, nu am citit jonathan coe, dar am pe raft "casa somnului", sper sa nu ma stimulati sa o incep si pe asta acum.
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.