Clubul cititoarelor (5)
Raspunsuri - Pagina 23
crini spune:
A citit cineva Pascal Bruckner? Am terminat 'Hoti de frumusete' si am ramas socata, aproape la fel ca dupa Orwell, 1984. Asa un sentiment nasol, de invingere, de umilire a tot ce are valoare intr-un om! Celelalte carti ale lui cum sunt?
Am inceput acum Proust, primul volum 'Swan', dar merg foarte incet,desi imi place. Pana sa termin o propozitie uit cum incepuse si o iau iar de la capat.
Carola, cum e Cartarescu?
danielag spune:
crini, eu am citit Care dintre noi doi l-a nascocit pe celalalt de Bruckner. O carte despre tema nerealizarii. Nu m-a atins in mod deosebit si nici nu m-a socat prea tare. Oricum, am inteles ca dintre cartile lui Bruckner, Care dintre noi doi... e una dintre cele mai putin socante. Am incercat la un moment dat sa citesc colectia de eseuri Noua dezordine amoroasa, dar n-a fost de loc pe gustul meu atunci. Am renuntat pe la jumatatea cartii. Autorii (Bruckner si Finkielkraut) mi s-au parut putin frustrati .
Daniela
mama lia spune:
m-am apucat sa citesc in paralel cu Egiptologul, Cele 100 de simturi secrete, de Amy Tan. a inceput sa imi placa de la primele rinduri....
Jonathan Coe a citit cineva??? mi-au fost imptumutate 3 carti scrise de el, si dupa ce le termin pe cele doua de mai sus, vreu sa ma apuc de cartile lui.
carola spune:
quote:
Originally posted by ingerash
Carola, eu am citit Antichrista si m-a captivat, m-am regasit perfect in ea, in povestea dintre cele 2 fete...
pe mine nu m-a captivat dar am terminat-o pentru ca era o carte usoara si previzibila.
cu care dintre cele doua fete te-ai identificat?
Bau!
"Pentru orice femeie exista un barbat care s-a saturat sa se culce cu ea" Alfie
carola spune:
quote:
Originally posted by crini
Carola, cum e Cartarescu?
Mami de fetita (1999)si baietel (2004)
nu iti pot spune deocamdata pentru ca am citit doar 20 de pagini. mereu a intervenit ceva cand m-am apucat de citit.
Bau!
iarina spune:
Capra cu trei iezi, uite aici este link-ul. http://80.69.83.61/digibook/index.php?dir=AAA_Autori_Universali/
Da cautare dupa Kazuo Ishiguro, vei gasi si Ramasitele zilei.
ID: cartionline
Parola: digibook
ingerash spune:
quote:
Originally posted by carolaquote:
Originally posted by ingerash
Carola, eu am citit Antichrista si m-a captivat, m-am regasit perfect in ea, in povestea dintre cele 2 fete...
pe mine nu m-a captivat dar am terminat-o pentru ca era o carte usoara si previzibila.
cu care dintre cele doua fete te-ai identificat?
Bau!
din pacate m-am identificat cu Blanche , bineee, relatia noastra de prietenie nu a ajuns chiar atat de departe ca a lor pentru ca am fost trasa de maneca si atentionata ca se profita de mine .Cand "m-am trezit" i-am spus tot ce cred despre ea si a facut pe . Inca mai tin legatura cu aceea "prietena" (adica vorbin din ani in pasti pe mes) si inca nu a renuntat la felul ei de a fi (si am mai observat ca foarte putini o cunosc cu adevarat, toata lumea o vede ca pe un ingerash )
enn spune:
Iarina, se pare ca noi doua citim cam aceleasi carti. Īn urma cu cīteva pagini scrisesem si eu exact acelasi lucru despre ultima carte a lui Kazuo Ishiguro. Nu stiu, poate īn cazul lui predilectia pentru subiecte triste are si motive biografice. E nascut īn Nagasaki si-n primul lui roman, A Pale View Of Hills, descrie impactul bombei atomice aspura orasului si a locuitorilor lui. E o poveste sfīsietor de trista, dar frumoasa īn acelasi timp. Mi-a placut mai mult decīt ultimul roman.
Lectura placuta!
E.
iarina spune:
Enn, cred ca ar trebui sa astept sa am alta dispozitie ca sa pot citi cartea recomandata de tine. "Sa nu ma parasesti" m-a intristat teribil. Sa nu va asteptati la fraze complexe si acrobatii lingvistice. Totul este simplu si cu atat mai dureros.
Irinusha spune:
Salutare cititoarelor! :)
Acum cateva zile am reusit sa termin "Paula" de Isabel Allende ... si sunt tare mandra ca am rezistat. Cred ca a fost a 4 a incercare ... am bocit si acum de numa', dar am rezistat!
Acum citesc "Das Tuschezeichen (The bonnesetter's Daughter) de Amy Tan ... buna, ca-i Amy Tan :)
In curand plec in tara, imi puteti recomanda autori romani, noi - adica din timpurile noastre - si buni? Ca iar habar nu am ce carti sa-mi cumpar ... si nu prea le am cu clasicii. Multumiri anticipate!
Irinusha & Cris (03.05.04)