Mamici de iulie - august 2006 (49)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Kehleyr sa stii ca e tare rau aici, la copii ma refer. De mici mamele ii lasa sa se taraie pe jos prin autobuze sa tipe prin magazine sa ii vezi ce tarantele fac si mama zambeste si nu zice nik la copil mai fii cuminte sau nu pune mana. In magazine trag hainele de pe umerase, tipa, se agata de orice. Ei aici sunt de parere ca trebuie sa lasi copilul sa se dezvolte in ritmul lui, adik la ei copilul e de 6 ani aproape si il mai duce in carucior si inca mai beau unii din biberon sau stau cu suzeta in gura, nu mai vb de suptul degetului. Si la 16 ani isi sug degetul prin autobuz sau pe strada. Prietena mea a stat la o fam in scotia timp de 2 ani si a avut grija de un baietel de 5-6 ani si el la varsta lui injura pe parinti exact ca un om matur de unde le scotea nu stiu si mama i se plangea prietenei mele ca vai a incercat orice si nu poate sa il faca sa nu mai injure. Si nu erau o fam modesta ea a fost politist si acum era prof de info si sotul e cercetator stintiific la un spital ceva legat de vaccinuri. Deci oameni cu scoala cum ar veni si ea daca ii zicea odata nu la baiat si baiatul facea tot cum vroia gata abandona a facut tot ce se poate si etc. Baiatul era deja mare cand a ajuns prietena mea acolo si el daca facea treaba mare statea in baie pe wc si urla de acolo la mama lui sa vina sa il stearga ca vezi draga el nu poate. Prietena mea intr-o zi s-a infuriat si i-a zis stai acolo pana te stergi eu nu vin sa te sterg. Si mama lui se mira vai Anca cum l-ai convins si etc. Doar Anca nu urla la el sau sa il bata, dar era ferma in ce zicea. Aici ei vai nu brusca copilul ca il marchezi ramane cu sechele si tot asa. Eu nu zic ca trebuie batut copilul si tinut la colt ca sa invete ceva ca tot nu invata dar totusi sa fii ferm in ceea ce zici si odata zis nu inseamna nu oricate tarantele si circ ar face. Ei aici le dau prea multa libertate si pe urma vezi in fiecare zi tot felul de articole in ziar cu grup de tineri a violat a spart a jefuit a atacat si tot asa... Si apoi le auzi pe mame cum se mira vai cum a ajuns copilul meu asa si maj aici dau vina pe scoala, ei considera ca scoala trebuie sa ii invete tot pe copii si ei acasa numai sa ii hraneasca si sa le cumpere jucarii sa le faca mofturile. De multe ori a fost scandal cu mame care acuzau scoala ca fata sau baiatul ei a facut nu stiu ce tampenie sau s-a apucat de droguri.
Bine sunt si familii care au copii educati si cu bun simt dar se pare ca sunt cam pe cale de disparitie.

------------------------
26+
Born free, now I'm expensive.
Poze
Lucrusoare baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

quote:
Originally posted by mada_mxm
Eu nu zic ca trebuie batut copilul si tinut la colt ca sa invete ceva ca tot nu invata dar totusi sa fii ferm in ceea ce zici si odata zis nu inseamna nu oricate tarantele si circ ar face.

Da, asta cu fermitatea este de baza si dupa parerea mea. Sa nu spui nu cu usurinta sau fara un motiv intemeiat, dar daca ai apucat sa spui nu, sa te tii tare pe pozitie. Dar sa vezi ce greu e de aplicat in practica . Si, desigur, trebuie sa tii cont si de reversul medaliei. Adica daca i-ai promis ceva care ii convine sau ii face placere, apoi sa te tii de cuvant. Ca altfel copilul isi pierde increderea in tine.

Cristina_ana, ma mir ca il lasa sa filmeze la cezariana. Pe soztul meu nu l-a lasat in sala, eu stiu ca la operatii nu e voie. Si eu am nascut tot in Municipal. Eh, asta sa fie grija. Eu nu cred ca o sa ii mai arda de filmat cand tu o sa fii acolo pe masa sub anesetezie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Kehleir, eu am citit mai demult ce a scris o mamica care a nascut prin cezariana cu doctorul meu (Radoi), si care a zis ca sotul ei a filmat nasterea. Si eu m-am mirat atunci ca l-a lasat in sala de operatii, dar de-asta am avut curajul sa il intreb pe doctor, ca stiam ca s-a mai intimplat. El mi-a zis fara nici o ezitare ca-l lasa, ca pe el nu-l deranjeaza deloc sa fie filmat. Acum, vorba ta, sa vedem daca-i mai arde sotului de asa ceva cind m-o vedea cu toate tuburile alea bagate in mine, prin toate gaurile!

Cristina, 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabana spune:

Buna mamici cu burtici. Acum am reusit si eu sa ma adun un pic. Sunt la faza in care am de pus diverse lucruri in cutii, pungi si ce o mai fi. De saptamana viitoare incepe dezastrul dezastruos. Sper sa am nervi.
Legat de zona x eu ma fac cu prietena mea sfanta lama. Asa a fost dintotdeauna. Pe picoare foloseam epilatorul, dar acum mi-e cam teama.
Cristina_ana si Letitzia eu cred ca va bateti degeaba pe suprematie. Tare am o vaga impresie ca o sa nasteti aproape de termen.
Legat de educatia lui bebe, la mine troneaza motto-ul "ordine si disciplina", eu nu sunt dispusa sa accept tot felul de fite si le-am pus deja si pe bunici in tema, nu care cumva sa strice ceea ce cladesc eu si sotul. Mai ales la soacra mea am mari emotii. Acum nu ma intelegeti gresit, ca imi voi creste copilul ca la armata, dar vreau sa stie foarte bine ce inseamna sa discerni intre bine si rau, sa fii educat, si eu vreau sa o indrept catre citit, sport, balet, pian, lucruri frumoase decat TV cu desenele alea hidoase de la Cartoon sau jocuri stupide pe calculator.
Apropo de influenta calculatorului asupra copiilor. De curana ma auzit o chestie care m-a infiorat. O cunostiinta era in vizita la prietenul lui, care are 2 copii o fetita de 6 si un baietel de 4. La un moment dat pustiul incepe si ii vb relativ urat cunostiintei respective, el ii zice ma de ce vb asa ca te spun lui tati, ca nu e frumos lalala si el ii zice auzi vezi ca te omor acum. Asta cum adica ma omori, zice da ca si in calculator te trece in nivelul 2. Asta i-a spus lui taica-su sa aiba grija cu ei, nu care cumva pustiul sa o treaca in nivelul 2 pe sora-sa.

Sabina + Alexandra + tata Silviu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Geliza, eu am depasit de mult graficul lor! Dar nu prea se vede, ca la mine e burta mare, la corp nu sunt foarte multe transformari.
Despre ficat, lucrurile stau cam asa: pateul este interzis cu desavarsire, pericol mare, mare de Listeria! (pentru ca se face din foarte putin ficat, restul sunt maruntaie crude, ba chiar si praf din copite si cap, chiar si la cel de pui). Ficatul se poate consuma gatit o data la o saptamana-doua, daca ti-e pofta. Nu aduce aport de fier, asa cum se credea pe vremuri. Deci daca va e pofta de ficatel prajit, mancati linistite, dar asteptati doua saptamani inainte de a manca din nou (si nu exagerati cantitativ).
Despre cresterea si educarea copilului eu nu imi fac nici cea mai mica grija, doar de asta mi-am dorit atat de mult copii, pentru ca imi doresc sa primeasca o educatie buna si sa aprecieze viata si mai ales familia. Mai mult imi fac probleme in legatura cu momentul nasterii, m-a apucat frica, desi doctorul mi-a spus ca imi face epidurala, poate e normala si teama asta, asa sper.
Iar despre nasterea prematura, sansele de supravietuire sunt destul de mari in clinicile unde au sectii bune de prematuri, dar am aflat ca bebe se da parintilor acasa cand are 2500 de grame. De aici trag eu concluzia ca daca se naste cu greutatea asta, deja nu mai e nici un risc. Oare la cate saptamani de sarcina are 2500 de grame? (teoretic, desigur, dar ca sa stam noi linistite).

http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;18;104/st/20060801/dt/7/k/8de1/preg.png
Medeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Pupkin, merci ca ai trecut-o si pe grasunica mea cu gramele in listuta. Si merci ca ne-ai transferat in luna a saptea.

Fetelor, eu am o alta grija acum. Imi pare burtica cam mica pentru termenul meu si la II sarcina. Sunt nebuna?!

Nati si minunea din burtic 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Cum pot eu sa transform link-ul meu cu tickerul, astfel incat sa scrie doar Ticker, nu toata polologhia asta?

http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;18;104/st/20060801/dt/7/k/8de1/preg.png
Medeea 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Hello!
Pika-pika, amoniacul ala fragezeste aluatul, dar cred ca merge si fara.Spor si sa ne pove cum a iesit
Stefania, sa va traiasca bebica, ai fost tare cu ecografia aia
Cristina_Ana, esti mortala mai, ce probleme iti pui tu
Si al meu vrea sa stea cu mine la cezariana si sa faca pe cameramanul si dr face misto de el, ca poate lesina p-acolo
Si eu mai visez ca nasc sau imi mai da cate una bebe si ma trezesc speriata ca aoleu mi s-o fi rupt apa lucreaza ceva subconstientul nostru de visam numai asta...
Kehleyr, noua ne-a propus doctoru'ca daca vrea si se simte in stare sotu'il ia si pe el, chiar facea misto ca totusi preferabil ar fi sa se ocupe de mine si nu de el, deci sa nu lesine p-acolo
Nu stiam ca la Municipal nu ar lasa tatii in sala...

Cristina +31 si Luca

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;87/st/20060708/dt/7/k/28ed/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Medeea, m-am uitat dupa linkul de pe prima pagina, si bb ajunge la 2,5 kg la 34 de saptamani si 4 zile.

Cristina_Ioana, era numai supozitia mea, ma gandeam ca fiind operatie e vorba de mediu steril etc. Eu oricum nu l-as fi pus pe sotul meu sa stea in sala, lui i se face rau numai cand i se ia sange .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabana spune:

Fetelor eu am fost luni la dr si bebeca e ok. A ascultat-o cu o chestie. Nu stiu cum se numeste. E cu capul in jos. Pe 31 mai ma duc la eco si din iunie ma duc saptamanal la control. Colul e ok, nu s-a mai scurtat. Intr-un fel sunt mai linistita.

Sabina + Alexandra + tata Silviu

Mergi la inceput