Iasule, mandra cetate! (32)
Raspunsuri - Pagina 19
aime spune:
Raluca...ce coincidenta...si eu fac azi salata de vinete si tre sa fug sa fac maioneza
Adi, da eu am facut tortul de 2 ori.Ultima data am facut foile marti si le-am umplut vineri, le-am pastrta cu foi de calc intre ele, ca se mai inmoaie. Iti recomand sa faci foile cu macar o zi inainte, ptr ca iti ia ceva timp, mai ales ca tre' sa coci multe (am vazut la subiectul Nataliei ce vrei sa faci).Crema eu o fac de sera si o las o noapte la frigider, a doua zi e tot moale, dar cand intri cu mixerul in ea, se face tare-tare si te poti "juca". La fel si trufele, le fac cu o zi inainte, le tin o noapte la frigider si apoi la modelez a doua zi, le tin la congelator cam 3-4 ore. Eu zic ca ar trebui sa faci 2.5-3 portii ca sa-ti iasa casuta...ce frumoasa o sa iasa...oricum gustul este divin.
adi69 spune:
Nicoleta,imi pare rau sa aud asta despre Matei..dar ca sa nu mai fii asa de suparata,uite o veste care sa-ti ridice putin moralul,socrul meu are aceeasi problema,cu gaurica care nu s-a inchis la inima,a descoperit-o acum cativa ani(vre-o patru ,cinci).Are 60 de ani si in afara de raceli si gripe n-a suferit in viata lui de altceva,e sanatos tun si nici n-a dus o viata prea echilibrata..ca sa zic asa,ca a fumat mult toata viata lui si nici de la nu se da in laturi..
Adriana
papa-bun
adi69 spune:
Aimee,trei portii?Da nu stau o zi intreaga numai la facut foile? Cam cat timp iti ia sa faci foile pt o portie?
Adriana
papa-bun
l_carmen2003 spune:
Nicoleta, imi pare rau pt problemele aparute cu puisorul tau. Si al meu copil are aceeasi problema la inimioara si stiu cum e sa fii ca pe ace de cate ori face febra sau are rosu in gat. Imi pare rau si de experienta cu dr. Iordache, despre care eu nu am a ma plange, insa am sa ii repet ecografia la alt dr., probabil la Bucuresti... din cauza dotarilor de aici. Nu mai retin exact numele clinicii din Bucuresti, dar pot gasi biletul de analize, insa mi-au placut competenta is dotarile de acolo. Se merge pe ideea unei cat mai scazute traumatizari a copilului. In ce priveste cabinetele de analize din Iasi... ma abtin. Cand avea Alex 1 an si 1 luna am facut cred ca 21 de probe de urocultura si intr-o zi am dus la 3 laboratoare dintr-o singura proba in interval de 20 de minute de la recoltare. Rezultatul? 21 de rezultate diferite! Am repetat analizele la Bucuresti si m-am linistit. Copilul era sanatos acolo si foarte bolnav aici. Acum am o pila la medicaltest si ma incumet sa ii fac analizele acolo, insa dupa asa o experienta... nu ma apuc sa dau sugestii. In orice caz, feriti-va de laboratorul Stefana de pe N. Iorga. Sunt niste nenorociti inconstienti si daca nu am acum al doilea copil lor le datorez asta!!!
Raluca, tu esti cu capul pe umeri? Cum sa nu iti cauti mai fata rochie de mireasa? Da-i incolo de socri si cumnati, cu ei nu te vei impaca niciodata bine daca acum te musca de ... dos. Astia sunt, ii ai la pachet cu sotul asa ca nu ai ce le face, decat sa ii ignori. Pune mana si muta-te rapid si salveaza-ti sanatatea si casnicia. Mai bine platesti chirie decat sa te imbolnavesti. Si apoi mai rarut ca-i mai dragut. Asculta-i pe ai mai in varsta ca au trecut prin multe. Si tine minte, ai tai sunt ai tai, ai lui sunt ai vostri! Sa nu te impinga pacatul sa ii critici, fii diplomata si propune sa va mutati - si fa-o - pe motive de intimitate, gospodarie etc am inteles ca esti ziarista, deci la capitolul imaginatie trebuie sa fii tare. Ca oricum vad ca va gatiti separat, asa ca... puteti trai separat fara probleme... Deci mai ai o ocupatie, gaseste-ti casa repede si asa nu te mai gandi la socri.
Vezi ca gasesti si rochii la preturi decente la magazine gen Otiola in Podu Ros, etc. In Podu Ros este o croitorie de comanda si poti vedea ce mai fac si aia. Fiind dupa cununia civila nu esti obligata sa porti ceva traditional si poti avea o rochie colorata - crem, etc., asadar la 1/2 pret fata de o rochie pe care scrie ca e de mireasa!!!
Daria, ce faci? Amanunte despre bebe, ceva?
Gabriela, nu am avut timp sa te mai sun, Alex e bolnavior si deja ii dau Ospen, caci are gatisorul f. rosu. Luni si marti l-am scos afaara si i-am agravat raceala. Sincer ma bucur ca ploua, caci asa nu ma simt vinovata ca nu il duc afara. Acolo mai este un spatiu de 60m insa mai este o firma care se muta la 1 iunie si are o camera mai mica. Mai vorbim.
Cristina, sorry pt ploaie...
Eu m-am cam gandit serios zilele astea sa inchid pravalia si sa fac altceva. E jale cu lipsa de personal... Imi vine sa urlu... Dar am la treaba de nu am timp sa urlu asa ca imi fac munca deocamdata. Vad eu ce fac dupa 1 iulie... Vorba sotului meu cand ma aude ca ma plang: plecam in concediu si imi trece.
Pa si numai bine.
aime spune:
Adi, pai la o portie imi ies cam 11-12 foi si cam dureaza, cred ca 2 ore, poate 3...da daca faci foile azi si crema, vineri numa le asamblezi si e mai usor.
l_carmen2003 spune:
Da Nicoleta, uite acum am vazut ce scria Adriana... La noi in fanmilie, chestia asta la inima e ereditara. Tatal meu a avut-o si in tinerete a facut si sport de performanta si armata si fiind 25 de ani director in constructii crede-ma ca stress a avut destul, mai ales ca era pe vremea lui Ceasca! Si de murit a murit de cancer la 60 de ani...
Sotul meu o are si el si a facut pana la 18 ani handbal si a jucat fotbal, tenis etc... Si la capitolul handbal, a fost si in echipa de juniori a Stelei, ca tata-sau a fost militar si cum a ajuns in armata l-au si luat la echipa.
Si eu am avut gaurica cu pricina dar la mine s-a inchis. Deci, stai linistita, repeta in alta parte analizele si putere.
Adriana si Aime, eu sunt la dieta -adica fara dulciuri in exces - dar tare imi vine sa ma apuc pentru duminica de un tort de asta... Sa vad ce timp am. Chestia e ca si eu si sotul meu si mama tinem un pic de regim si luam Clarinol si Slemol si parca nu imi vine sa stric dispozitia... Dar mai vedem in functie de ce timp am azi si maine...
Pa. Si o zi buna.
adi69 spune:
Carmen,deci astea sant medicamentele cu care spuneai c-a slabit sotul tau?
Da-mi te rog mai multe amanunte..
Adriana
papa-bun
Darria spune:
quote:
Originally posted by l_carmen2003
Daria, ce faci? Amanunte despre bebe, ceva?
Deocamdata va citesc si ma intristez cand citesc despre bolnaviori(imi e mila, nu e suficient ca sunt mititei si neajutorati mai tb. sa fie si bolnaviori).
Dar ma si amuz cand citesc despre "nu poate canta pe ploaie" - sunt curioasa sa vad eu ce explicatii o sa gasesc; apoi mama face papa bun iar strumfita spune ca sunt "pietre"(aici ma recunosc, eu faceam la fel din pacate si-i spuneam mamei ca mancarea strabunicii e mai buna - of saraca mama). Si multe altele, incerc sa ma pregatesc pt. un pitic.
Strumfita a zis ca mai sta un pic dar nu-i mai merge mult ca nu e de capul ei asa de mica, saptamana viitoare sigur o sa fie afara sa ne cunoastem fata in fata nu asa prin morse
Acum sa va spun un secret cu riscul de a ma lua Ralu la ture: rochitica o sa isi faca(nu e hotarata inca asupra unui model) pt. ca am amenitat-o ca daca nu o sa-i pun la dispozitie un costumas de bebe de ala care se da direct pe piele(cu decolteu la tzatzuci ) si o rochitica de nou nascut
Stefana spune:
quote:
Originally posted by adi69
Aimee,tu ai facut tortul trufa,iti ia mult timp sa faci foile? Le pot pastra de pe o zi pe alta? Si crema,este moale sau suficient de tare sa ma pot "juca" cu ea?
Adriana
papa-bun
Hai sa-ti raspund si eu, ca si eu l-am facut. Eu am facut torul intr-o singura zi. Inati am factu compozitia pt foi si am incepu sa le coc. Nu e greu deloc. Mi-au iesit 10 sau 11 si fiecare foaie sta in cuptor cam 7-8 minute. Deci cam o ora si un picut. Ca in timp ce una e in cuptor tu o pregatesti pe cealalta si mai ai timp si de altceva (de ex de trufe). Din experienta, ti-as recomanda sa folosesti alta hartie pt fiecare foaie sau macar la 2 foi, pt ca se onduelaza in cuptor si urmatoarele foi ies si ele ondulate si se pot rupe mai usor. Si oricum trebuie sa le lasi cu hartie intre ele, ca altfel se lipesc. In timp ce se coceau foile am facut compozitia pt trufe si am dat-o la frigider cred ca vreo jumate de ora (dac ciocolata e buna, se intareste imediat) si apoi am facut bomboanele si le-am pus la congelator vreo ora. Intre timp am terminat foile si am facut crema, si asta data apoi la frigider. Si dupa aia m-am odihnit . Cred ca dupa vreo 2-3 ore am asamblat tortul, dar avand in vedere ca am folosit o frisca nu prea grasa, nu mi s-a intarit crema si am pus intaritor de frisca, dec as fi putut asambla tortul si mai repede. Ideea cu frigiderul era sa se raceasca frisca, deoarece numai rece se bate bine. Si a iesit teapana asa. Am asamblat tortul si apoi am glasat bomboanele si le-am dat prin cioco rasa. Am ornat tot torul cu ciocolata rasa si cu trufele. Pacat ca nu am avut aparat sa-l pozez, ca a iesit tare frumusel.
Eu zic ca 4-5 ore iti ajung sa ai tortul gata, cu tot cu pauza
It's nice to be important, but it's more important to be nice
Stefana spune:
quote:
Originally posted by ralnied1
mda... e asa urat afara!!!!!! si ploua la mine in cartier!!! nu-mi place deloc! Asa ca am facut un borsulet de cartofi, cu patrunjel, loboda si leustean proaspete, din gradina unei prietene si a iesit asa de bun... Nu vreti si voi??? Ca am de unde....
Si eu am facut borsulet din asta, dar si cu multa stevie. E asa buuuun. Acum pap
It's nice to be important, but it's more important to be nice