Lista Gradinite Bucuresti - bila alba / bila negra
Raspunsuri - Pagina 6
capcaunul spune:
Ionela, intre sperantele tale si indoielile Ancai, tare ma tem si eu ca Anca are perfecta dreptate ...
vrabiuta spune:
a aparut un articol foarte interesant in presa, care imi da sperante ca lucrurile se vor schimba in bine:
http://www.newz.ro/stiri/gradinite-supraetajate-in-sectorul-3_n13808.html
cele mai frumoase
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by vrabiuta
a aparut un articol foarte interesant in presa ...
Asta da veste buna !
Cum Liviu Negoita este printre acei foarte putini edili care s-au tinut de cuvant pana acum, incep sa sper si eu ca mersul lucrurilor, cel putin in sectorul 3, se va schimba in directia cea buna. Mai raman insa multe de rezolvat: personal, dotari, etc. Vom vedea.
Karina spune:
Eu totusi nu inteleg, se tot spune ca a scazut natalitatea si totusi nr. copiilor e in crestere... Sau cumva toate mamicile se muta in Bucuresti ?
ionella3003 spune:
quote:
Originally posted by Karina
Eu totusi nu inteleg, se tot spune ca a scazut natalitatea si totusi nr. copiilor e in crestere... Sau cumva toate mamicile se muta in Bucuresti ?
Asa ma intrebam si eu...
Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA
MMC spune:
Eu sustin Gradinita "Luminita" Sect 1 (nu este postata) este o gradinita mica dar foarte primitoare, o adevarata prelungire a familiei pentru cei mici.
Karina spune:
quote:MMC da si tu mai multe detalii: daca e de stat sau particulara, unde e exact si alte informatii, cum au dat fetele cam prin prima pagina.
Originally posted by MMC
Eu sustin Gradinita "Luminita" Sect 1 (nu este postata) este o gradinita mica dar foarte primitoare, o adevarata prelungire a familiei pentru cei mici.
iulia2000 spune:
Draga Andreea,
Ma mir foarte tare de experientele prin care ai trecut la gradinita
Prichindel. Eu am cea de a doua fetita inscrisa acolo la grupa mica (o cheama Daria) dupa ce Andreea, fetita mea cea mare si-a petrecut 4 ani in gradinita. Cand a mers la scoala, invatatoarea a intrebat-o la ce gradinita a fost pentru ca se deosebea mult de ceilalti copii care nu stiau mai nimic. Eu iti pot spune ca sunt multumita la superlativ de aceasta gradinita. Sfatul meu este sa ai rabdare. Tu spui ca abia in martie ai dus-o la gradi. Copiii mici au nevoie de o perioada mai lunga de acomodare. Si apoi sa nu te astepti ca o sa iti raspunda vreodata la intrebarea "Ce ai mai invatat azi? " pentru ca chiar daca stie, nu poate inca sau nu vrea sa reproduca. Eu mi-am cumparat cursul de engleza utilizat la gradi si iti pot spune ca invatarea se bazeaza pe poezii si cantecele special create pentru varsta lor. Este adevarat ca ingrijitoarele sunt mai mamoase si li se adreseaza cu "mama" dar mie nu mi se pare un lucru rau atata timp cat copilul este acolo extrem de fericit. Eu am putut urmari evolutia Andreei acolo timp de 4 ani si iti pot spune ca factorul varsta conteaza foarte mult. Altfel evolueaza un copil de grupa mica (invatarea reprezinta un proces de durata) si altfel unul de 6, 7 ani. Eu m-am convins la serbari unde vedeam copiii prin comparatie. O poti ruga pe directoare sa te lase sa asisti la serbarea celor mari, la Palatul Copiilor, sa vezi acolo prestatie.
Si nu sunt singura mamica care are si al doilea copil acolo. Nemaivorbind de materialul didactic pus la dispozitia copiilor pentru invatare. Sunt planse aduse din strainatate, jocuri logice si de memorie, marionete folosite la dramatizari , carticele (exista biblioteca pentru cei mici la sediul din Grigore-Voda) in limbile romana, engleza si franceza ,pentru categorii de varsta. Cu baza asta nu te intalnesti la orice gradi din Bucuresti, crede-ma.Uita-te la lucrurile importante, nu la fleacuri.Si daca ai sa ceri relatii la inspectoratul scolar de sector, o sa fie prima gradinita pomenita ca si calitate printre cele particulare.
Daca Mirela ti-a raspuns asa inseamna ca atata o duce capul. Dar ce vrei ? De aceea este ingrijitoare si sterge copiii la fund. Altfel avea alta slujba. Dar cu asemenea experiente te poti intalni oriunde, crede-ma. Important este ce acumuleaza copilul in timp si daca este fericit. Aceste lucruri nu le poate asigura decat continuitatea. Iar educatoarele de la Prichindel sunt extrem de bine pregatite, crede-ma.
Referitor la 1 iunie, eu stiu de la Mirabela ca s-a organizat o mica petrecere cu grupele mijlocii si grupa mica, la sediul din Stoian Militaru. Au facut Karaokee, au dansat, au mancat prajiturele si au baut suc. Daria mi-a povestit acasa si era ft. incantata. Si asta pentru ca afara a plouat atunci cu galeata! Tii minte?Iar teatrul de papusi a venit lunar la gradi. Poate a fost bolnava fetita ta si a absentat atunci.Nu mai fi asa suparata, OK? Priveste partea plina a paharului si....nu uita.....AI RABDARE!
Andreea_k spune:
Din lipsa da timp nu am mai intrat aici dar o fac acum pentru ca trebuie sa fac unele precizari.
M-am intalnit dimineata cu dna directare si am dezbatut toate problemele de care eram nemultuimita prin urmare va impartasesc si voua concluziile.
1. Referitor la faptul ca au avut sarmale in meniu , mi s-a explicat ca nu erau facut asa cum suntem noi obisnuiti ci erau din carne proaspata de vitel , tocata , fara adaosuri de grasime iar frunza era de vita de vie nu de varza.
2. De 1 iunie au facut o surpiza copiilor si au adus o educatoare imbracata in printesa si au mancat prajiturele , au dansat etc ( nu mi-a spus ca i-ar fi dus la celalalt sediu dar asta chiar nu are nici o importanta )
3.Dupa ce am reclamat faptul ca i se spune pe celalalt nume precum si "mama" s-a facut o ancheta despre care eu nu am fost informata si in care s-a dezbatut aceasta problema.
4.Despre teatrul de papusi nu stiu ce sa zic ca acum am citit dar poate o fi lipsit fetita mea exact de fiecare data cand au venit
acolo.
Concluzia la care am ajuns eu este urmatoarea : din cauza eforturilor financiare pe care le facem noi s-ar putea sa avem pretentii prea mari si poate ne asteptam la mai mult fara sa avem experienta unui copil mai mare pe care sa-l fi dus la gradinita asa cum ati facut unele dintre voi.
Si inca ceva , de cateva zile au inceput pregatirile pt serbare ca ma intrebam eu in alta postare daca la voi au inceput deja pregatirile.