Lista Gradinite Bucuresti - bila alba / bila negra

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mayarna spune:

Mama lui Alex,
iti multumesc pentru informatii.
Disney s-a dus, "Gradinita mea" nu mi-a placut ce am vazut si cand spun asta ma bazez pe ceea ce arata , ce spun ei despre ei...
Mi-au ramas doar cinci:
1.Ada Kinhdergarten
2.Little One
3.Little Giants
4.Smiley Kindergarten
5.Mini Terra

Desigur le voi vedea si pe celelalte 6.
Ar mai fi una recomandata de o mamica, pe care nu am pus-o pe lista intrucat taxa era ~600E - de m-am ingorzit - , se plateste anual si chiar daca mi-as mai lua inca un job si pana la urma as reusi cu imense sacrificii s-o platesc, nu am face fata pe parcurs, acolo sunt copii de patroni care castiga cat noi in zece ani si nu vreau sa construiesc eu frustrari in Alexandru...
Ma intreb, oare chiar nu exista ceva ce eu imi doresc pentru copilul meu? De ce Romania este asa? Ma gandesc la toata Europa asta si din nou ma gandesc sa plec de aici definitiv.
Nu vreau sa accept silita de imprejurari orice...voi fi nevoita s-o fac?

maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabuna spune:

dupa cautari inversunateam gasit si noi ceea ce cautam. alexa va merge de luni, deocamdata la program scurt sa vedem cum se adpateza, la gradinita Marienkäfer. asa incit peste o saptamina o sa putem acorda notele intermediare . la prima vedere - adica dupa 2 vizite - pare totul ok. copii la grupa mare vorbeau germana, educatoarele pareau echilibrate si controlau situatia. au curtea destul de mica, dar este frumos amenajata.
pina am ajuns aici am mai vaut inca 2 gradi in dr taberei, dar va povesc miine (plecam la film [:d].

week-end placut tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu scriu despre Olga Gudynn Cotroceni (sector 5):
Personal - 2 (numai pentru ca aduc cite o tinara din Australia)
Dotari - 3
Curatenie - 1 (nu ca ar fi foarte murdar, dar e neaerisit si miroase peste tot de la bucatarie)
Mese - 2 (multe paste, orez; as fi preferat fructe proaspete in loc de dulciuri la desert)
Activitati - 2 (cu indulgenta)
Activitati extracuriculare - 1 (au fost la Gradina Botanica si la Gradina Zoologica)
Nu mi-a placut ca nu ne anuntau dinainte si de multe ori intirziau si eu imi faceam griji. Alteori anuntau ca merg pe nu stiu unde si nu mai mergeau, spre dezamagirea copiilor.
O excursie la Palatul Brancoveanu a costat mult, nici nu mai stiu cit. Sigur peste un milion de copil. Pentru ce?
Eu compar anul trecut de gradinita cu anul de scoala de aici. Copilul si-a amintit de fostii colegi si a zis ca daca ar vedea ei cum e aici, ca nici nu striga Miss la ei... No comment!
Deci totalul de puncte e 11.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Getuta spune:

Draga Maya,

eu iti recomand sa stergi de pe lista ta MINI TERRA.
In vara am fost si am vizitat-o. Mi-a placut foarte mult.
Dotarile erau ok, personalul nu l-am vazut pentru ca era in vacanta,
dar doamna cu care am discutat ne-a impresionat in prima faza.
Toate bune si frumoase, vorbim si de transport si de taxe etc. Ne spune ce trebuie sa-i dam 50 euro ca sa ocup locul pentru ca cererile sunt foarte mari si in acel moment nu mai erau decat 2 locuri la grupa mica si ca forma o lista de asteptare eventual, dar ei nu fac rabat de la calitate etc etc. Ii dam banii si stateam linistiti ca fiul nostru va merge la gradi din toamna. Intr-o zi, pe la sfarsitul lui august, trrr telefonul, aceeasi doamna draguta ne anunta cu nonsalanta ca anul acesta nu mai formeaza grupa mica ca au ramas decat 2 copii, ca sunt copii care s-au retras pentru ca pleaca in strainatate ( asa toti deodata)si ca asta este. M-am innegrit toata si i-am spus ca noi avem un contract, ca i-am platit. Cum isi permite sa-si bata joc de viata fiului meu in fond? Gradinita batea la usa si ea imi transmitea ca trebuie sa gasesc alta. Iti imaginezi prin ce clipe am trecut. Stii care a fost raspunsul ei? Stati linistita va dau banii inapoi si apoi noi nu avem un contract, avem decat o fisa de inscriere. Asta da om! Ea isi imaginea ca problema sunt banii si nu puiutul care se afla la mijloc. Jalnic, Jalnic de doua ori. Si acum cand ma gandesc cat de mult a putut sa ne pacaleasca fata ei de om bine intentionat, imi vine sa-mi iau campii si sa fac ceva cursuri de citit oamenii.
Acum ma bucur ca s-a intamplat asa, dar atunci am trecut prin niste clipe tare neplacute. Vroiam s-o reclam,dar nu stiam unde. M agandeam la protectia consumatorului, la consiliul de acreditare etc. Pana la urma mi-am propus ca ori de cate ori voi gasi numele acestei gradinite voi interveni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Ionella3003 & fetele

pt. GEORGESCU ABC, DYSNEY, BAMBY STEB by STEP, ACORNS si OLGA GUDYNN - nu pot da punctaje - nu le-am "trait" pentru a putea sa dau puncte..pe bune...doar le-am vazut...am pus impresiile, am incercat sa fac o descriere cat mai obiectiva pt. lucrurile bune/rele, dar imi este imposibil sa acord stelute. Stiti cum este pana la urma..traind si vanzand (caci...vopsit o fi gardul, dar leopardul...il descoperi mai tarziu).

Ah..si sa stiti ca "impresiile" sunt pe bune-bune ..sunt mai carcotasa decat capcaunul-carcotas:))

Pupici,
mama_lui_Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionella3003 spune:

mama lui alex, iti multumesc din suflet pt contributia adusa subiectului!
Toate parerile, toate impresiile sunt binevenite, pt. ca, in fond, fiecare vrea ce-i mai bine pt puiutul lui si oricum fiecare dintre noi va ajunge la momentul in care va viziona gradinite si va face o alegere. Voi, cu opiniile voastre, ne ajutati sa avem un punct de plecare, sa avem in vedere aspecte mai putin placute de care sa tinem cont atunci cand vizitam o gradinita.
Asa ca, inca o data, va multumim atat tie cat si celorlalti parinti care ne impartasesc din experienta lor!
Cat despre noi...Alex inca este mititel, de-abia la anul va merge la gradi, insa noi ne interesam de pe acum... sa avem timp sa cautam si sa vedem cum merg lucrurile!
O noapte linistita si saptamana excelenta!

Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayarna spune:

Getuta draga,

multumesc pentru informatia despre Mini Terra.
Cred ca romanilor le lipseste cel mai mult consecventa atunci cand au o afacere.
Asa a fost cu toate cluburile si restaurantele faine, la inceput frumos, curat, elegant, costuri justificate de calitate, ulterior nimic la acelasi preturi.
Cred ca romanilor le mai lipseste si respectul real fata de angajat, statul favorizeaza asta printr-un salariu minim de mizerie si prin putinta de a te sustrage incredibil taxelor.
Mi-e atat de greu sa cred ca intr-o capitala nu exista din atatea gradinite una de bun simt, pana la urma e vorba de bun simt sa iti justifici costurile pe care le practici.
Cu adevarat trist este faptul ca ceea ce spun aici parintii nici macar nu sunt impresii, mai curand le vad realitati care sfideaza orice limita a bunului simt.

Va sa zica raman doar patru gradinite.
Mai sper inca sa-mi ramana ceva din atatea cautari desi deschid cu groaza acest subiect de fiecare data. Si poate ca ma face sa ma simt prost si poate ca ma doare cel mai tare faptul ca traiesc intr-o asemenea tara , intre asemenea oameni.

Mama lui Alex, sotul meu a vazut si el Disney-ul stia ca acolo este o gradinita dar nu stia ca se numeste Disney.

Am decis sa-l dam pe Alexandru la gradinita din toamna lui 2007, va avea doi ani si patru luni.

Si daca patesc asa cum a patit-o Getuta, il inscriu, dau banii prin ianuarie 2007 si inainte sa vina septembrie ma trezesc fara loc, fara gradinita...

Ce nu este posibil negativ in Romania?

toate bune,

maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Pana la urma care e diferenta intre gradinitele de stat si cele particulare din perspectiva raportului pret/calitate?
Gradinite de stat bune nu exista in Romania?
Eu inca nu pot da note pentru ca mandarina mea s-a imbolnavit chiar inainte de aincepe gradinita (noi suntem inscrise la o gradinita de stat in Berceni) si acum trebuie sa asteptam pediatra noastra sa vina din concediu sa putem lua avizul epidemiologic. Dupa ce incepem am sa va povestesc cum e.
Nu sunt foarte multumita de ce am vazut, dar imi zic ca greu puteam gasi ceva mai bun la ce ne permitem noi.
Oare avem noi asteptari prea mari de la gradinite, suntem prea critici sau sunt ele f slabe?
Va mai amintiti gradinitele pe care le-ati frecventat in copilarie?
Mi se pare aberant sa dai peste 10 milioane/luna pt gradinita si spatiul sa nu fie nici macar respirabil.
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

nadina daca tot intrebai de gradinitele de stat iti raspund eu.
Piticul meu a fost 3 ani la gradinita nr 38 din sectorul 3 si am fost toti foarte multumiti.

Este o gradinita spatioasa, renovata, curatenia ocupa un loc foarte important in viziunea personalului.
Curatenie: 5 puncte

Despre personal : de la directoare la ultima ingrijitoare , asistenta medicala sau bucatareasa toata lumea iubeste copiii si asta se vede in fiecare zi.
Personal: 5 puncte

Mancare proaspat gatita zilnic, copiii sunt intampinati si controlati de asistenta medicala zilnic.
Mese: 5 puncte

Spatii separate pentru dormit, curte mare pentru activitatile de afara.
Dotari : mobilier nou in toate clasele si multe jucarii ( parintii aduc jucarii anual sau se strang bani pentru achizitionarea lor ).
Despre educatoare : am numai cuvinte de lauda si asta nu o spun doar eu.
Toti parintii cu copilasi in grupa pregatitoare suntem multumiti de cum sunt de pregatiti copii nostri pentru a merge la scoala in aceasta toamna.Activitati in gradinita: 5 puncte

Dotari: 4 puncte deoarece mai contribuie si parintii la acestea.

Au avut si activitati extra : engleza, karate, germana,pictura, muzica, teatru, circ , excursii, tabere .

Activitati extracuriculare: 5 puncte sunt variante dar sunt platite separat.

TOTAL : 29 puncte

Deci se poate si la o gradinita de stat.
Eu una am fost super multumita iar daca as mai avea un copil tot acolo l-as duce

PS : sa mai adaug ca o coincidenta ( sau nu ) : la aceasta gradinita am fost si eu cand eram micuta si intamplator sau nu standardele erau ridicate chiar si pe timpul lui ''ceasca''

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monjum06 spune:

lala_d in ce an ai terminat gradi? ca si eu tot acolo am fost la 38.
am vrut sa o inscriu si eu pe fetita mea acolo dar din pacate anul acesta nu au facut grupa mica.
am reusit si am inscris-o la 64 la Floare de colt.

Mergi la inceput