La gradinita la 2 ani

La gradinita la 2 ani | Autor: Teodora D.

Link direct la acest mesaj

desi mi-e teama de bolile pe care copilul le va lua in colectivitate, la toamna, cand va avea 2 ani si 4 luni, vreau sa-l dau la o gradinita particulara, unde exista o grupa pt. copii asa mici.
m-ar interesa, daca ati fost in aceasta situatie, cum s-au adaptat copiii vostri, ce greutati ati intampinat, ce progrese au facut si daca ati adoptat vreo metoda naturista/homeopata de crestere a imunitatii care a dat rezultate(stiu ca e normal sa se imbolnaveasca cei mici in colectivitate, dar la 2 ani parca ma tem ca va sta mai mult acasa,bolnav).
multumesc!

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zana spune:

Teodora, noi am inceput la 2 ani, la o grupa step by step, ca nu prea am avut de ales.
Copilul s-a acomodat rapid, cu exceptia faptului ca plangea dimineata nu a patit nimic, totul a fost bine, am scapat de pampers, s-a integrat rapid.
E drept ca organismul lor e mai sensibil, dar vreau sa-ti spun ca de viroze, raceli nu scapi pana tarziu, asa ca eu iti doresc sa te inarmezi cu rabdare dimineata , sa ignori atat cat poti plansetele si sa fie sanatos puiutul tau.

PS:La prima serbare le-am facut discoteca!

Despre imunizare un subiect din arhiva:

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=58098" target="_blank">http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=58098

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

si stefan a mers la gradi de la 2 ani si 3 luni..si nu am avut probleme deosebite. eu i-am dat imunobaby...nu stiu daca a ajutat sau a fost el mai rezistent...a racit de 2 ori pana acum.
inarmeaza-te cu rabdare....depinde de fiecare copil...
pupici si succes!

cgaby (mama lui stefan nazdravan)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Teodora,

Mara mea merge la gradi din saptamana in care a implinit 2 ani; la program scurt deocamdata. I-a placut din primul moment, n-a plans deloc in prima perioada; dupa aproape 2 saptamani a racit destul de tare si a stat acasa; abia la revenirea la gradi, dupa aceste 2 saptamani, a inceput sa planga dimineata, dar n-a tinut-o decat 2 zile.

Acum se trezeste dimineata in week-end, isi ia geaca, se aseaza la usa si zice "Mara plimbare copii Miss Ana" - adica sa o duci la grdinita, cu alte cuvinte, caci Miss Ana e doamna ei de la gradi.

Succes!

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anady_Diana spune:

Postez si eu printre fetele "cu experienta", cu toate ca sunt in aceeasi oala cu tine, Teodora. Puiul meu are acum 1 an si 9 luni, si deja l-am inscris la gradi (va merge din toamna, adica la 2 ani si 2 luni)Si eu iti doresc curaj si bafta, cu toate ca si eu am inima stransa, ca si tine, dar...avem de ales? Poate vom fi colege de gradi, tu in ce zona intentionezi sa-l dai? Mai vorbim, poate ne incurajam reciproc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Diana, daca locuiesti in Coreea nu cred ca pustii nostri vor fi colegi de gradi, dar ne putem incuraja si de la distanta.

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anady_Diana spune:

Teodora, NU LOCUIESC in nici o Koreea, la inregistrare pe forum s-a setat gresit tara!!! Sunt din Bucuresti - pentru toata lumea care a fost indusa in eroare. Daca se poate, o sa corectez asta...Multam de intelegere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Diana, si eu ma tot intrebam daca faci naveta intre Bucuresti si Seul , dar acum m-am linistit.
Si eu sunt in mari emotii pentru ca de la 15 iunie va merge si fetita mea la gradi, cand va avea un an si 11 luni.
Sper din toata inima sa se adapteze, pentru ca si eu voi incepe un nou job, deci contez pe puterea ei de adaptare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Tudor a mers la gradinita de la doi ani si-un pic. Daca ar fi trebuit sa ma intorc la job mai devreme, probabil ca as fi ales varianta "bona" (ca nu avem bunica la indemina). Insa la doi ani mi s-a parut ca e deja mare si ar fi mai cistigat daca ar merge la gradi. A contat, recunosc, si faptul ca imi doream sa fie cit mai mult in contact cu alti copii, ca sa contracarez cit de cit posibilele efecte nedorite ale faptului ca nu are frati.
Am ales o gradinita particulara, cu un numar mic de copii in grupa, si, cu lacrimi in ochi, am inceput "operatiunea gradi"...

-Adaptarea am facut-o progresiv, azi o ora cu mami si tati in preajma, miine o ora si-un pic ccc cu tati dupa colt, si tot asa. Pina ce pustiul a ajuns sa ceara singur sa fie lasat si la masa de prinz cu ceilalti copii si, ceva mai incolo, si la somnul de dupa-amiaza. Asta nu inseamna ca nu s-a mai smiorcait, uneori, dimineata...
-Greutati: e cam trist cu sculatul/imbracatul/plecatul dimineata. Noroc ccc ca gradinita era relaxata dpdv al orei la care ajungeam; Alta ar fi ca uneori am avut senzatia ca, totusi, nimic nu inlocuieste un adult care sa aiba grija exclusiv de el (dar aici poate e vorba si de sentimentul meu de vinovatie, ca n-am stat eu cu el pina pleca la armata...);
-Progrese: aici nu prea pot sa-mi dau cu parerea, pentru ca nu stiu cum ar fi evoluat daca ar fi ramas acasa. Sigur, a invatat poezii, cintecele...; Ca deprinderi (imbracat/ mincat singur) progresele n-au fost coplesitoare, ca erau destul de alintati de doamnele de-acolo, dar, incetul cu incetul, s-a mai vazut cite ceva. Nici ca relationare cu ceilalti copii, n-a mers foarte usor (sindromul de copil unic, deh...); Insa ce m-a marcat pe mine cel mai tare a fost aparitia sentimentului emotionant/induiosator/chiar usor socant de "desprindere de cuib", la urma urmei incepe sa aiba viata lui, vorbea de colegi, de serbari, de tot soiul de mici-mari intimplari de-ale lor, era deja o mica persoana cu activitati independente fata de ale familiei...
-Cresterea imunitatii: inainte de a incepe gradinita n-am facut nimic special, drept care am suportat consecintele. Ceva viroze, faringite, o operatie de polipi. Pentru al doilea an, am "pompat" in el echinaceea (o luna), Luivac (doua ture de cite o luna), vitamina C cu propolis. Nu am mai avut nici un fel de problema. Poate ca s-o fi imunizat si singur, era deja mai mare, nu stiu...

Mult succes bobocilor in ale gradinitei!

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

si eu il voi duce pe pupi la gradi cat de curand, daca-mi place ce vad cred ca de saptamana viitoare si sunt curioasa sa mai aud si alte pareri. am devirat tot ce-ati scris aici. el are 1 an si 10 luni, deci nici macar 2 ani inca...

philip&andreea
copilasi dragalasi

Mergi la inceput