coruptia a invadat si gradinitele...
am fost zilele trecute sa-mi inscriu puiutzul la gradi,a treia oara anul asta(tot la aceeasi gradinita),tot m-au amanat spunandu-mi ca nu se iau cereri pana in septem.,cand am fost ultima data mi-a zis(dupa ce m-am ratoit putin) ca se iau din 15 iunie dar in sep. nu e sigur ca are loc.Am venit foarte suparata de la gradi stiind ca la un vecin care a mers incarcat ia luat cererea. sa le fie rusine!
Raspunsuri
lenav7 spune:
Foarte rau fac parintii care nu actioneaza in asemenea cazuri. Din cate interventii de acest tip am vazut pe forum, nu am vazut niciun nume. Faceti lista neagra ca la bone. Sunt o gramada de metode prin care lucrurile ar putea intra in normal. Cineva trebuie sa inceapa "curatenia"! Ce aveti de pierdut?
moko spune:
quote:
Originally posted by lenav7
Foarte rau fac parintii care nu actioneaza in asemenea cazuri. Din cate interventii de acest tip am vazut pe forum, nu am vazut niciun nume. Faceti lista neagra ca la bone. Sunt o gramada de metode prin care lucrurile ar putea intra in normal. Cineva trebuie sa inceapa "curatenia"! Ce aveti de pierdut?
subscriu si eu la idee!
CristinaT spune:
La dansuri unde merg cu fetita sunt alte 2 fetite care vor merge de la 7 ani si la scoala pentru ca nu au fost niciodata la gradinita. Au fost inscrise anul asta la o gradinita obligat fortat 4 ore de la ora 12.00-16.00. Mi se pare de necrezut!
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006
capcaunul spune:
Legea invatamantului prevede obligativitatea grupei pregatitoare (numita dupa caz si grupa mare) inaintea inscrierii la scoala. Sa nu uitam insa ca aceasta prevedere dateaza din perioada in care multi parinti au preferat sa nu-si trimita copiii la gradinita, cand ministerul si deopotriva politicienii au gasit acest subterfugiu pentru a evita restrangerea drastica a angajatilor gradinitelor de stat si sa-si ridice astfel in cap sindicatele din invatamant.
Intre timp, tot in goana dupa voturi, aceiasi politicieni au acordat de-a valma indemnizatii de crestere a copilului, asa ca acum ne confruntam cu extrema cealalta, in care nu exista suficiente gradinite/suficient personal/destui bani pentru a asigura si calitatea necesara acestui invatamant preuniversitar obligatoriu unui numar sporit de copii.
Politicieni nu sunt cei care inteleg politica ci doar cei care se joaca cu ea
arizona spune:
Sa nu ne departam de subiectul initial. Asa cum s-a facut o lista neagra a bonelor ar trebui sa se faca si o lista neagra a directoarelor de gradinite care pretind cadouri ba mai mult chiar plicuri cu bani pentru a inscrie copii la gradinite.
lenav7 spune:
Daca nu se va face acest lucru, toata lumea acuza pe toata lumea, ramanem la discutii si atat! Cei care citesc ce scrieti voi, vor fi in garda, vor sti ce sa aleaga! Astfel ajutati, altfel, vorbe in vant, care arunca aceasta imagine proasta asupra tuturor!
teox spune:
Sunt de acord cu lenav. Faceti lista! Includeti va rog numele persoanelor care pretind "daruri" ca sa nu mai planeze asupra tuturor acuzatii nedrepte. De cele mai multe ori educatoarele nu au nici o legatura cu ce se intampla "sus" dar trebuie sa suporte consecintele comportamentului "sefilor".
Si "sa-i facem drapel" -Ada Milea
DANA26 spune:
Nimeni nu pretinde daruri,dar daca le dai 100-200 euro ti-l primeste la gradi daca nu le dai,nu ti-l primesc.
nu se mai merge cu punguta ci doar cu bani...........multi bani pt niste oameni simpli.
DANA
lenav7 spune:
Cine da la inceput, va da mereu. Mi se pare incredibil sa dai atatia bani! Ce intelegeti prin "cea mai buna gradinita" din zona?
mama_lui_alin spune:
[blue]Lenav[/blue, am vazut ca esti educatoare si nu as vrea sa te jignesc, insa eu nu am putut sa-mi inscriu copilul la nici o gradinita din zona, fie ea buna sau nu.Este adevarat ca nu mi-a cerut nimeni bani pentru inscriere ( daca mi-ar fi cerut as fi dat) dar pur si simplu nu aveau locuri disponibile ( asta se intampla la inceputul lunii aprilie, cand nu incepusera inca inscrierile ). Inca mai sper ca pana in toamna sa gasesc o gradinita unde sa-mi inscriu baietelul.Si apropo de ceea ce spuneai tu , o gradinita buna, din punctul meu de vedere, trebuie sa organizeze serbari, iesiri la teatru, circ si excursii.
Florina & Alin