Mamici de martie - aprilie 2006 (68)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kim spune:

Nshiro, nu te invidiez, nici nu stiu cum te descurci. Eu una n-as putea combina alaptat+muls+formula, e epuizant pt tine si derutant pt bebe, plus ca daca sari asa mesele de supt cred ca scade si productia de laptic. Eu sunt adepta unei singure forma de papa, nu combinat san+formula. Si sigur ca prefer alaptatul exclusiv. Cunosc pe cineva care a alaptat 6 luni exclusiv chiar si asa cu job full time, pauze de venit acasa sau muls si dat cu biberonul. Sper sa ai ajutor cat de repede si sa se rezolve problemele cu bine.
Tania, in primele saptamani e recomandat sa-l hranestila cerere, ca si in burtica. E normal sa aiba cicluri de somn, mese mai dese, puseuri de crestere, etc. Eu urmaresc ritmul in fiecare zi pe o grila ca sa ma asigur ca papa intre 6 si 8 mese pe zi (la interval de aprox.3 ore ziua, si o data noaptea). La inceput imi faceam si eu griji, la spital mi-au spus sa n-o trezesc decat daca consider ca nu papa suficient si nu creste in greutate (nu uda destule scutece de ex.). Dar dupa 4 ore de somn in timpul zilei, poti s-o trezesti daca vrei sa doarma mai multe ore legate noaptea. Tu decizi, de la caz la caz. Mama stie cel mai bine.
Ama, mie de la spital mi s-a recomandat sa nu completez cu absolut nimic, lapticul de la san e super nutritiv si are tot ce trebuie, ce nu gasesti in nici un ceai sau formula, in nici un caz nu se deshidrateaza daca papa bine de la san.
Poti sa mananci ce dulciuri vrea inimioara ta, ideea e sa nu exagerezi cu ciocolata, cafeaua, cola etc.
Nu sunt sigura ca-mi dau seama cum e inclinatia aia la caruciorul tau ca sa te pot sfatui, daca e gen scoica ar trebui sa fie ok, doar sunt concepute pt nou nascuti, nu?

KIM & printesa ALICIA
photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Kim, observ ca in general tot ceea ce scrii tu despre bebelusi se recomanda si in Suedia.
Si eu sunt adepta unei singure modalitati de hranire,altfel nu m-as descurca...
Cum doarme printesica Alicia?
Ca la mine cu toate incercarile si sfaturile toti copii au dormit f.prost pina nu i-am "intzarcat"...
Te

Mariana
mama Monicai(1998) a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doublemom spune:

Salut mamicute harnicutze!!! Mii de pupici!!
Nu am apucat sa citesc cap 67 ci doar ce ati mai scris aici!
Inainte sa ma apuc de citit am un raspuns pt simona. Cel mai bun ortoped pediatru il gasesti la Spitalul Gerigore Alexandrescu. Este conf.dr. Jianu si are consultatii lunea si joia la ambulatoriul spitalului. Iti recomand sa mergi joi pt ca este mai lejer. Lunea este omor acolo. Nu stiu adresa exacta dar este pe Calea Dorobanti intre intersectia cu Stefan cel Mare si Intersectia cu B-dul Dacia.
Eu am fost la el cu fetele mele cand aveau 2 sapt tot pentru pozitia labei piciorului, ca la mine a fost inghesuiala mare, si slava domnului ca nu e nici o problema.
Catrinel si eu folosesc Humana pt completare si nu ma stresez cu cele 50 degrees. Fierb apa, o las sa se racoreasca pana mi se pare mie destul si o pun in termos pt toata ziua.

Pupici, revin dupa ce citesc si restul.

Miha
mamica cu doua fetite
Maia si Stefana (16.02.2006)

poze cu gogosicile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

mariana de dormit doarme, dar numai cate 2h-2h jumate si se trezeste sa manance.Suge cate 20min si adoarme.Apoi il tin sa dea aerul..se trezeste..il pun iar la san da' nu mai deshide gurita semn ca s-a saturat.In maternitate se treea la 3h sa manance, acum ma termina la fiecare 2h si zi si noapte.De astea nici nu-mi mai trec ragadele de la sani..kim adica spatarul nu se lasa de tot la orizontala ci la 15 grade de ea.Stiu ca bebe trebuie sa stea pe suprafete perfect plate si de asta intrebam..daca pot sa-l pun de acum sau nu fiind putin ridicat.
Mersi mult si pentru sfatul cu apa calda pe sani inainte de alaptat..a mai atenuat din durere..e ceva mai suportabil acum cand il pun la san.

Poze mami, tati si Seby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim spune:

Mariana, interesant, si eu am observat ca au o optica similara tarile noastre de adoptie, si in mai multe privinte. O fi ceva de capul lor, nu? Oricum pe mine m-au convins acum cand am incercat pe propria piele.
Mersi de intrebare, Alicia doarme f bine, nu pot sa ma plang. Ziua doarme 3 ore legate pana i se face foame, sau intrerupt cand sta treaza, observa, se joaca si gangureste in felul ei, mai plange dar neconvingator (vrea in brate), o mai amagesc alternand pozitiile (patut, balansoar, brate, carucior, etc.). Noaptea s-a obisnuit sa pape o singura data (pe la 3-4) si sper sa o tina tot asa pana mai creste si reusim sa renuntam la masa de noapte. Vreau sa zic ca ma salveaza de multe ori suzeta (ma intreaba vecinii: "Da' nu plange? ca noi n-o auzim..."). Oricum e job serios, iti ia mult timp si atentie, trebuie sa fii mereu in forma si disponibila, ca asa te simt sufletele astea mici...
Tu cum te mai descurci cu bb Markus? cred ca f bine din moment ce esti asa activa pe forum (persoana de baza). Chiar nici nu mai stiu, dar tarziu ai aparut printre noi, sau erai mai ocupata la inceput?

KIM & printesa ALICIA
photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Kim,eu am descoperit DC-ul cind eram prin luna a-4-a...
In decembrie am fost plecati in vacanta mai multe saptamini si pina la sfirsitul lunii ianuarie am lucrat 8 ore zilnic.
Dupa cezariana,cam o luna nu am fost pe forum decit sa citesc...
Asa ca nu am fost prea activa pina cind nu ne-am intrat in "ritm".
"Secretul" este ca eu am nascut la mijlocul lui februarie(desi speram sa am bebe de martisor)si de asta acum eu pot sa intru mai des decit mamicile care au nascut mai tirziu...

In plus eu sunt destul de rapida la citit si scris fiindca am avut steno-dactilografie la optionale in liceu.

Imi pare bine ca Alicia doarme bine noaptea.
Markus al meu a avut otita si mai ia antibiotic lichid inca 4 zile.
Eu tot cu nasul in batiste stau dar bine ca n-am avut febra decit 2 zile.
Da,suzeta e o binecuvintare,dar...pentru bebelushii care o accepta.Vad ca nici unuia dintre baietei nu le-a placut,in schimb fetita a mofolit-o aproape 1 an!

te

Mariana
mama Monicai(1998) a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Ama, eu nu sunt deloc de acord cu ceaiul in primele luni. Copilului daca ii este sete bea laptic. Pe aici mi s-a spus sa nu dau nimic in afara de lapte de san sau lapte praf.
Ca sa nu mai zic ca nu are nici o valoare nutritiva. Bble in primele luni trebuie sa ia in greutate, si nu va lua din ceai, ci din laptic. Sfatul meu.
Depsre dulciuri ce sa zic. Ciocolata stiu ca face rau la bb. Chiar mi-a mentionat pediatrul ca pot sa beau cate o cafea cofeinizata pe zi, dar sa am grija cu ciocolata ca il face agitat pe bb.
Pup falcosul de Seby ca e o dulceata de baiat.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
http://community.webshots.com/user/ciufuletz
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

ciuf mersi frumos! N-o sa-i dau ceai, si eu stiam la fel..ca lapticul ii de ajuns.In schimb pot bea eu si lui ii ajunge prin lapte.
Dar picaturi sau siropuri pentru colici nu sunt? Ca deja mi-a facut colici si nu stiu cum sa-l linistesc..

Poze mami, tati si Seby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

AIDA, prin cate ai trecut, dear you! Bine ca sunteti acasa...cred ca incet incet o sa va intratti si voi in ritm!Pup fetele, mai ales pe micuta frumusica foc!

Intreba cineva ce fel de Hipp folosesc: am un borcanas (de plastic, na!) instant, granule si dizolv cam o lingurita la 100 ml apa....bebe nu il bea pe tot, insa nici nu insist, e mai mult asa, de gustibus [:D} si pentru burtici

Mara, bine ai revenit si tu!

Irina din cate stiu eu, abia mai incolo o sa planga cu lacrimi bebeii, nici a mea nu plange cu lacrimi; oricum, daca sunt probleme la ochisor, de obicei apare si o secretie galbuie, si ii are lipiti dimineata. Oricum, masajul e bun si preventiv; eu cand imi mai amintesc, ii mai fac

Tinaia fa niste instructie cu Mark sa lase jocurile pe calculator!

Simona, sa stii ca si eu sunt cam in aceeasi situatie;oarecum. Mai nou am inceput sa ii dau si eu biberon, si f rar formula, pentru ca ziua suge cu mare scandal, e prea mult laptic si se ineaca, curge pe ea, pe mine, se enerveaza si in final intoarce capul, ramane nemancata si agitata....:( pana la urma am inceput sa ma mulg inainte si sa ii dau asa, dar uneori cand ma ia prin surprindere ii dau Milumil, si doarme super bine, nu mai are nervi...si nici eu...Am alaptat-o 2 luni aproape, laptic mai am la congelator (cam 2000ml) si o sa ma mai mulg la 3 ore...sa vedem ca-o sa fie. Asa ca , relax, nu esti singura

AdaR, eu am luat un biberon BFreede cateva zile si sunt super multumita de el, e drept ca e ceva mai scump decat celelalte insa imi place tare mult, si bebe suge fara probleme; cred ca o sa imi mai iau.

Mariana, ...., imi place tare mult ce ai zis despre alaptat...in momentul asta, cand in afara de sot, toata lumea ma bate la cap: CUM SA RENUNTI LA ALAPTAT SI SA II DAI BIBERON, CAND AI ATATA LAPTE, ESTI NEBUNA, ESTI DUSA, ESTI...ETC...fara sa aiba habar ce stresant a devenit cand incerc sa o pun sa suga, suge cateva minute, plange, si tot asa pana oboseste si nu mai vrea deloc...si pot sa am eu tot lapticu din lume ca daca bebe nu mananca...tot degeaba...De ce unii oameni, multi fara sa fie in cunostinta de cauza, te fac sa te simti de parca ai comite vro crima daca nu mai alaptezi, si ii dai laptele (chiar si al tau) din biberon?Pe bune ca nu inteleg...de-asta zic ca au venit chiar la timp cuvintele tale.....m-au facut sa inteleg ca nu am innebunit eu si ca pana la urma prea mult stress dauneaza la toata lumea

Noah, daca ,,,,CAtrinutza s-a saturat de fata mea, m-am hotarat sa ma vopsesc, si sa imi schimb paru' macar, da naravu ba ...maine promit sa pun poze cu noul look, poate se razgandeste Catrinelu' si ne mai ducem de manuta in parc si noi doua....ofcors, ca poa' sa vina si oricine altcineva

Rocsana dear, cate mai sunt si pe capul tau, dar bine ca micuta e o dulce si o cumintica pe deasupra, spor la treburi si la mutat, si numai bine!

Amalia, ceaiul nu se considera completare, completare e cand ii dai formula; ceiut poti sa ii dai, daca vrei, anti-crampe, vara daca e f cald si transpira, preventiv sa nu se deshidrateze, daca laptele e prea gras si fontanela e adancita, semn ca nu s-ar hidrata cum trebuie; repet, NU e musai sa ii dai, depinde de tine, sau de medic. Eu ii dau micutei anti-crampe (Hipp)-decat sa ii dau medicamente- si cand suntem afara daca se apropie ora de masa, sa se calmeze un pic pana ajungem la..mancareDulciuri eu mananc cam de oricare, insa nu in exces; chiar si ciocolata, mai ales ca o vorba din popor zice ca dulciurile fac lapte poate n-o fi chiar asa, da' suna bine...Incearca ciocolata alba, sau chestii care nu au cacao sau zahar in exces...

Andreea G, sper ca v-ati simtit bine la munte! acuma o intrebare tehnica: tu cum folosesti pompita? Ca am luat=o si eu, am montat-o, fis la o nara, fis la cealalta, si sotu a zis: Gaataaa, ca nu are nimic in nasuc, chinuim fataeu cred ca ar trebui insistat mai mult, nu?....O sa te contactez in curand in legatura cu pediatra, astept sa treaca vaccinul de 2 luni...Merci mult, oricum!

Inca o data o pentru Mariana pentru ca...merita si o noapte linistita la mamici!

Noe si Anne Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adar spune:

n-shiro: servus, ce faci, ce face maria-san? sper ca e bine.sa o pupi din partea mea
catrinel: cam la 3-4 ore papa si o schimb. Cred ca sunt cu adevarat norocoasa dupa cum vad ca fac bebeii vostri...
tania: si maia face la fel in somn: tipa, se agita, tresare...nu-i bai, mai viseaza si ei

adar si bebelina MAIA
minunea mea

Mergi la inceput