Mamici de martie - aprilie 2006 (68)
Raspunsuri - Pagina 5
adar spune:
Ciuf - draga de tine ... pai cum rezisti mama in ritmul asta? Maia are de trei zile un super program: ziua doarme normal, se trezeste cam la 3 ore pentru schimbat si papa. Cand nu doarme, se joaca cu manutele si de curand si-a descoperit nasucul care o fascineaza se pare. Iar noaptea, de trei nopti doarme bustean - 2 nopti a dormit 7 ore in continuu, iar azi-noapte a dormit 10 ore, de m-am speriat si am ascultat sa vad daca mai respira de nu stiu cate ori. Acum e ora 2.40 si doarme de la ora 20.00 dusa.
Inseamna ca sunt o norocoasa ???
adar si bebelina MAIA
minunea mea
nshiro spune:
Aida bine ai revenit! FELICITARI! Sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa printesa frumoasa! Se pare ca pana la urma a luat ochii tai?
Ceela bine ai revenit si felicitari pentru perseverenta ta! Eu nu am putut si am mers de la inceput pe san si formula in paralel. Ce mare si rotunjor s-a facut bebe Traian!
Mariana bebe Markus e bine? Si-a revenit? Aici se incepe cu supite si sucuri de la 2 luni. Sunt pachete speciale instant dar eu parca am retineri, iar borcanelele de care zici tot de la 4-5 luni.
Tcelen eu nu-i dau ceai deloc ca mi-e frica ca nu o sa mai bea suficient lapte. Tu cat timp ai alaptat? Acum cam cat lapte bea Ana-Maria pe zi? Unde se gaseste faina de orez si de la ce firma e?
Catrinel tare faza cu fonul. Mai citisem nu sti pe unde cu o mamica ce nu-si putea linisti puisorul decat daca statea lipita de frigider cu el in brate. Si trebuia sa stea nu gluma, cum indraznea sa plece, urlete ca din gura de sarpe. S Maria imi facea aceeleasi faze cu sanii, da eu am renuntat demult. O las sa suga exact cat vrea si apoi ma mulg. Uneori nu vrea sa suga deloc si ii dau formula, ma mulg si apoi ii dau laptele meu la urmatoarea masa tot din biberon. Cat despre temperatura apei, aici sunt niste vase speciale care fierb apa si apoi o racesc la temperatura la care o programezi. Sigur tre sa fie si in Germania asa ceva, ca doar sunt tari la electronice.
Adibal bine ai venit, sa-ti traiasca comorile si sa fie sanatoase!
Noe si eu tot grupa 0 am Ce fericita tre sa fii ca ai laptic din plin...
Corinag tare tare de tot faza cu Mulga Ilinca ta e si frumoasa si o isteata!
Alinaalex felicitari pentru bebe papacios. Lasa bine ca papa mult! Si Maria face kk la greu umple pamparsul de cate 2 , 3 ori pe zi, dar nu mananca asa de mult. Eu ma gandesc ca e din cauza suplimentului de formula.
Mariana, Kim, Catrinel m-a cuprins si pe mine nostalgia si m-au luat niste emotii cand v-am citit, mai ales ca eu asa am tanjit dupa burtica si imi mai doresc un bebe imediat dar din pacate nu se poate asa de repede...
Ama sa-ti traiasca ochiosul dulce si ma bucur ca va descurcati numai cu sanul. Eu ragadele le-am rezolvat cu glicerina boraxata.
Tina felicitari pentru cele 5 kg ale lui David bebele campion!
Monica sanatate lui Vladut.
Delia felicitari pentru cele 5400 ale lui bebe Rudy. Tu mai alaptezi ca stiu ca te plangeai la un moment dat ca nu prea mai ai laptic.
Adar sa-ti traiasca printesa. E tare frumusica intr-adevar dar se pare ca ti-a mostenit tie ochii, nu-i asa?
Luizax da ce ingenioasa esti tu cu pamparsul. Maria da sa suga la bluzele mele canmd o tin pe mine...
Laura eu lohii sa tot fi avut vreo 6-7 saptamani....cam ghinionist sotul tau. Il mai tii un pic pe jar...
Doublemom bine ai revenit. Ma bucur ca printelese sunt ok, am vazut si pozele frumoaselor!
Diana biata de tine, numai probleme... Multa sanatate lui Bogdanel sa-i treaca si cojitele din cap cat mai repede. Am vazut pozele si e un scumpel, mai ales in aia cu obrajorii albastri.
Mara bine ai revenit. Asteptam povestea nasterii ca tare rapida ai mai fost. Sa-i traisaca bebe Iustin si sa fie sanatos. E un dulce.
Dananita bine ai revenit! Felicitari pt kg date jos si pt kg puse pt bebe. Sunteti cu totii niste frumosi!
Catrinutza LA MULTI ANI si bine ai revenit si te asteptam mai des. Ce bine ca ai reusit cu sanul! Bravo.
Mari bine ai revenit! Tinem pumnii sa-l treaca lui Teo iritatia cat mai repede.
Simona bine ai revenit si tu. Imi pare rau ca au fost probleme, lasa ca nu-i bai daca nu o sa mai fie laptic... cat despre constipatie chiar nu stiu ce sfat sa-ti dau... sa speram ca nu vor fi probleme cu piciorusul.
Si acum ultimele vesti despre noi. Tati si-a fracturat piciorul si-mi vine sa-l bat! Acum cand tre sa ma ajute el pe mine, dat fiind faptul ca am inceput serviciul, tre sa-l ajut eu pe el ... dar nu mai pupa el motor, sa se invete minte!
A doua veste e ca din pacate cumnata-mea nu mai poate avea grija de Maria, s-au ivit niste probleme la ea in familie si singura solutie e sa vina mama din Romania, care trebuie sa-si lase toate treburile si nu e chiar asa de simplu, dar nu are incotro. Acum daca vine mama si vom sta impreuna tre sa ne mutam intr-o locuinta mai mare... si alta bataie de cap, pana gasim ceva convenabil, pana ne caram cu tot calabalacul... Slava Domnului ca e totul ok cu Maria mananca, doarme, nu plange, se joaca, gandureste, rade, cand e treaza da la pedala intr-un hal, cred ca daca ar fi pe o bicicleta ar face km intregi. Voiam sa va intreb, eu am observat la piciorusele ei ca are partea de la genunchi in jos mai lunga decat cea de la genunchi in sus. Nu ar trebui sa fie invers? Sau asa sunt picioarele la bebelusi?
rocsana si bebe maria
serendipindity spune:
Aida, iubita, ai o fetita superba, superba, sigur o sa iasa fotomodel! Are si cu cine sa semene, ce-i drept! Pozeaza inca din prima zi de viatza ca o profesionista!
Ma bucur ca ai trecut cu bine peste toate, mai ales ca la tine nasterea a fost "ceva" mai grea.
La mine totul s-a intamplat atat de repede, ca nici n-am avut timp sa ma dezmeticesc bine si m-am si trezit cu bebe in brate. A avut si mama o contributie la asta, cred, pentru ca s-a enervat pe mine luni dupa-masa - pe 1 Mai muncitoresc adica - ca nu mai nasc odata, si m-a scos la plimbare prin tot orasu'. Am ajuns acasa pe la 10 seara, dupa vreo 5 ore de "fugareala". Eram franta de oboseala! Am adormit bustean de cum m-am pus in pat, si imbracata in hainele de strada pe deasupra. Am adormit cu gandul va maine nasc. M-am trezit pe la 3 si jumatate dimineata, cu vezica plina. A trebuit sa-l trezesc pe logodnicul meu, deoarece dormea la marginea patului si nu puteam sub nici o forma trece peste el, fiind blocata intre perete si sifonier. Ei, fetelor, in momentul in care am coborat din pat, am simtit un suvoi cald cum imi umple pantalonii. Primul gand a fost ca mi s-a rupt apa. Pe mine nu aveam cum sa fac, mi-am zis atunci, era prea mult lichid si nici copil mic nu mai sunt sa ma scap asa usor. A urmat imediat al doilea suvoi. Am trezit-o pe mama care m-a urmat la baie. Nici nu m-am asezat bine pe colac ca am eliminat si restul de apa, cu tot cu dopul gelatinos. Era clar, imbracarea si la spital. Numai ca ametzita de somn cum eram, ce mi-am zis? Prima nastere, travaliu, 8-12 ore pe putin, am timp de un dus, ba chiar si sa ma spal pe cap, sa nu ma duc ca tzaranu' nespalat la spital. Asa ca am stat sub dus vreo juma' de ora. Nu tu contractii, nu tu sangerari, totul parea ok. Pe la 4 jumate vine si prima contractie. A doua, dupa un sfert de ora, mai dureroasa, de a trebuit sa ma sprijin de perete! Pe la 5 si un sfert, am plecat la spital, cu masina unui prieten, contractiile se indesisera, veneau si la 5-10 minute. Mama se uita la mine un pic ciudat, stia ea ce stia! Contractii asa de dese, dupa un timp asa de scurt de la ruperea apei nu insemna decat o nastere rapida!
Cand am ajuns la spital, pe la 5 si jumatate dimineata, deja aveam dilatatia 6! Adio epidurala! Doctoritza de garda care m-a luat in primire m-a certat ca de ce nu am venit mai repede la spital si mi-a spus, sec, ca intr-o ora, doua o sa nasc! Imposibil, mi-am spus, eu fara epidurala nu nasc. Da' ce, era dupa mine? Bebe se grabe si nu era de gluma! Nici n-a trecut juma' de ora de la internare ca au si inceput contractiile alea mari. Cu rusine va spun ca am urlat de am sculat tot Giulestiul. Intrasem in panica ca nu o sa fac fatza unei nasteri fara anestezie. Ma sufocam de durere si nici ca le mai auzeam pe asistentele care incercau, saracele, sa ma ajute, masandu-mi spatele si repetandu-mi intr-una: linistiti-va si incercati sa respirati. Cand a ajuns la spital si doctotitza mea, Adriana Coroama, pe la 8 fara un sfert, deja nu mai aveam fortza sa tip. Daca stau insa bine sa ma gandesc, am amutit de rusinea ei. Trebuie sa va spun ca a fost fantastica, as naste de o mie de ori tot cu ea. I-am urmat orbeste toate indicatiile, am impins cu putere de cateva ori si, la 8 si 11 minute, in dimineatza zilei de 2 mai, am nascut un bebe alb si vioi, mica mea minune care mi-a schimbat viatza!
MP, multumesc inca o dat de telefon! Si voua fetelor, am auzit ca ati facut o galerie fantastica.
Poate ca m-am miscat eu mai repede cu nasterea, dar am ramas in urma cu cititul. Aida, bila alba pentru tine!
Hai ca recuperez, promit!
Ma duc sa vad ce face bebe.
Aseara i-a facut tati prima baitza, am facut si un filmulet, dar nu stiu daca se poate atasa pe forum. Sa-l trimit pe adresa comuna?
Catrinel_17 spune:
Ufff, nshiro, ce ghinion, tati cu piciorul rupt si cumnata cu probleme... Ar fi bine daca ar veni mama ta, te-ar mai scuti de o gramada de chestii!! Mi-ar place sa vina si a mea inapoi, dar tata nu se simte bine, a facut o pneumonie si pleurita si la varsta lui e tare periculos. Are 82 de ani!
O sa ma uit la piciorusele Oanei, dar nu-ti mai face atitea probleme!!
Mara, mi-a placut poveste nasterii! Cred ca filmultetzul poti sa-l trimiti pe adresa comuna de mail. E mare?
Adar, esti de invidiat! Cite mese papa Maia pe zi?
Ciuf, multumesc de raspuns! Mi-ar place un aparat din ala cum are nshiro care raceste la temp care trebe. O sa investighez. Deocamdata inca nu am trecut la supliment, dar... Cine stie.
Ieri a fost o faza super cu Onichka: se juca cu mainile prin par, si i-a ramas un degetzel agatzat in chica. A inceput sa traga, si o durea, ca se tragea de par si nu-si dadea seama, si nu putea scoate degetzelul. Tzipa ca din gura de sarpe, era si speriata, saraca, nu stia ce se intimpla pina i-a scos tati degetul din par, pe urma totul a fost Ok
Azi sper sa ajungem sa mergem la plimbare prin padurea de la marginea orasului. Ar fi misto. Tati doarme, e 12, dar am zis ca-l las sa doarma, ca daca e neodohnit e stressat si nervos, si ma enerbeaza si pe mine. Eu daca-s obosita si nervoasa, nu-l enervez pina se scoala el, eu am trecut prin 3 alaptari, curatenie in bucatarie si in baie
Catrinel & Oana
Irina71 spune:
serendipindity, faina povestea nasterii tale.
Am vrut sa te intreb de multe ori : inseamna ceva nick-ul tau ? Ca eu am cautat in dictionarul englez-roman si n-am gasit
Catrinel, misto faza cu trasul de par. Din pacate, noi chelim din ce in ce, mai avem putin par pe la ceafa, o sa-l strig "Basescu" Sper sa-i dea altul cat mai curand.
Mariana, multumesc mult pentru raspunsuri ! Chestia e ca eu, avand cicluri neregulate si luuungi de 40-50 zile, ma certam mereu cu doctorii, ei crezand ca sarcina mea e mai avansata. Eu zic ca am nascut in saptamana 40, ei cica 41. DPN-ul meu iar era problematic, tot din cauza asta. Dar hai sa zic ca ei : trece la mine, DPN 25 februarie si saptamana 41. Treaca de la mine , cu toate ca eu imi calculasem pe un site de fertilitate si imi iesise DPN 6 martie. Ca eu de aia m-am inscris aici, tot timpul m-am gandit ca o sa nasc in martie, nu in februarie cum ziceau doctorii. Ceea ce s-a si intamplat.
Irina, mami de Andrei (03.03.06)
Multe poze cu mine
mariana_1976 spune:
Fetelor,dupa cum stiti,dupa ce terminam capitolul asta trecem la scutece.
O mica rugaminte as avea pt.fiecare(sper sa nu va suparati pe mine):
Inainte sa parasim Odiseea,ati putea sa va uitati cu atentie pe listuta in dreptul numelui vostru si daca gasiti date incorecte sau spatii necompletate,semne de intrebare,etc,scrieti-mi imediat cum sesizati!
Nu-i asa ca ar fi frumos sa ne ducem la scutece cu o listutza corecta si ordonata?
Mariana
mama Monicai(1998) a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)
mariana_1976 spune:
Ciuf, Irina va multumesc pentru completari!
Le-am trecut deja pe listuta!
Catrinel,eu stiam ca Humana exista si in Romania.Oare fetele din tzara cum l-or prepara?
Rocsana,imi pare tare rau sa citesc despre problemele pe care trebuie sa le rezolvi tocmai in prag de mers la serviciu.Partea buna este ca Maria este o fetita atit de cuminte.Sunt convinsa ca situatia se va redresa peste putin timp,cu rabdare si...organizare.
Mara, foarte frumos ai povestit nasterea lui Iustin!
Mariana
tania2 spune:
sal
Am reusit sa intru pe net dupa mai multe ore de nesomn.
parca ne simtim un pic mai bine, dar laptele se pare ca aproape a disparut, ne chinuim la sin ne place tare mult.
Dar asta-i situatia Nan sa traiasca bagam la greu.
Fetelor astazi i-am dat completare pe la 11.30 a mancat 50ml si acum doarme dusa, deci are aproape 5 ore de somn.
E normal ca un copil la 3 saptamani sa doarma asa de mult? Ca m-am cam speriat.
Puiuta mea e cam agitata cand doarme. Ridica manutele, ofteaza, deschide ochisorii, uneori tipa, tresare. La voi cum este?
Datele mele sunt: Data nasterii ( a mea) 12.08.1972
Bianca s-a nascut la orele 15.10 in data de 15.04.2006, 3.450Kg, 52 cm apgar 10.
pupici
Ma duc sa vad ce face
Oare tre sa o trezesc?
bb si tania
http://community.webshots.com/user/red_tania
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060414/k/e50a/preg.png
ama_kaly spune:
Revin si eu cu noi intrebari..cum sunt o proaspata mamica pe aici va trag si eu de limba sa aflu mai multe!Eu il alaptez pe bebe exclusiv la san..e nevoie de completare cu ceai?Ce fel de dulciuri avem voie sa mancam acum? Ca simt nevoia sa mananc ceva dulce, dar nu vreau sa il agit pe bebe.Pot sa-l pun in carucior de acum daca spatarul nu se lasa de tot la orizontala ci la 15 grade?
Poze mami, tati si Seby
mariana_1976 spune:
Tania2,multumesc tare mult pentru completarea datelor din listutza!Le-am pus la locul unde trebuie!
Nici eu nu mai vazusem la ceilalti doi bebei un somn asa de "ciudat",dar uite ca bebe3 al meu se comporta EXACT cum ai descris.Acum vad ca a inceput sa doarma "normal" de vreo 2 saptamini...Doctorul aici mi-a zis ca nu e nici o problema asa ca nu m-am mai ingrijorat.
Eu tot cu NAN il vrajesc!
Dupa formula e normal sa doarma mai bine decit dupa laptic de mamik.Nu e cazul sa-l trezesti(ce n-as da sa fiu in aceeasi situatie!-ca al meu se trezeste cu tot NAN-ul din 2 in 2 si noaptea din 3 in 3 ore!)
Amalia,inclinarea carutului tau e okay.Aici nu se recomanda ceai de nici un fel dar vad ca fetele din Romania ii dau lui bebe daca are problemute la burtica.Cit de bine doarme Seby?
Despre dulciuri,aici nu ni se recomanda ciocolata,cafea,cacao,in rest cica ar fi okay.Cozonacul este aici cel mai recomandat,dar la suedezi e foarteee putin indulcit si nu are decit 1 ou!
Va pe toate
Mariana