Mamici de martie - aprilie 2006 (68)
Raspunsuri - Pagina 4
Catrinel_17 spune:
Catrinutza, tu alaptezi numai la san, sau dai si completare?
Aida, bine ai venit acasa!!! Ai o bebelina minunata, sa-ti traiasca si sa fiti fericiti impreuna!
Simona, asta e, ai facut tot ce ai putut, eu zic sa nu te mai stressezi atita...
Amalia, poate poti sa folosesti lanolina pt ragade. La mine a mers foarte bine!
Eu am acuma problema cu oana ca refuza sinul drept!!! Suge EXACT 4 minute si incepe sa zbiere. O mut la celalalt, suge 4 minut, ar zbiera ea un pic, dar suge mai departe pina il goleste. Daca incerc s-o trec la dreptul inapoi, zbiara numai cind il miroase!!! Noaptea in schimb, sau daca e somoroasa, suge si din dreptul destul de OK. M-a adus in pragul disperarii, dam niste lupte la alaptat...
Cre' c-o sa-I dau pt prima data o completare daca mai face asa (ziua, ca noaptea la 5 si dimineata pe la 9 e super OK)
Va pup pe toate
Mariana, uitasem sa-ti raspund, sunt in nemtzia de 6 ani... L-am urmat pe al meu sotz care a descoperit ca are sanse mai bune aici sa faca ce-i place.
Catrinel & Oana
mariana_1976 spune:
Catrinel,EXACT asa am patit si eu cu bebe 1...
Cauza era candida si eu nu observasem nimic decit ca ma durea sinul si mamelonul era ceva mai lucios...
Bebele sorei mele i-a facut acelasi lucru cu putin inainte ca ei sa i se formeze mastita...
Nu cred insa ca la tine e cazul...
Sper sa se rezolve in curind
te
Mariana
mama Monicai(1998) a lui Matei(2001) si a lui Markus(2006)
Catrinel_17 spune:
Mariana, tu explicai cum pregatesti bibe... Am citit si io pe instructiuni (just in case ) ca trebe sa fierbi apa, o lasi sa se raceasca la 50 de grade, in 2/3 de apa pui masura de lapte praf, agiti, adaugi restul de apa si mai agiti o data, lasi sa se raceasca la 37 de grade. Ce nu stiu io aici e cum naiba stii cind are 50 de grade! Sau faci "dupa ureche"???
Te
Catrinel & Oana
abibrinza spune:
Catrinel, eu sunt o mamica grabita de mai-iunie.Si eu aveam aceeasi problema cu sanul stang.Si mi se infundasera canalele.Mulge-te cu pompa sau cu mana pana se desfunda si poate rezolvati problema.
Arabela si bebe Victor(22 aprilie 2006)
mariana_1976 spune:
Catrinel,vad ca nemtzilor tai le cam arde de glume...(sau daca nu,inseamna ca ei au inventat o metoda f.interesanta!)
Aici pe cutie nu scrie nici un cuvintel despre temperatura apei de 50 C(Ile77 e mator fiindca ea foloseste acelasi lapte praf ca si mine)
Hai sa-ti spun cum sta treaba:
1.Eu fierb biberonul si toate componentele lui inclusiv tetina la 100 C
2.Fierb separat apa sa umplu biberonul (tot la 100 C)
3.Pun apa in biberon si astept sa se raceasca pina ajunge la temp corpului uman
4.Amestec laptele praf in apa racita din biberon care este la aceeasi temp.cu a corpului uman.
5.Agit biberonul ca sa se dizolve laptele praf asa cum trebuie.
Ceea ce am observat eu ar fi ca...daca laptele e mai caldut ii face mai multe probleme la burtica...
Te
Mariana
Catrinel_17 spune:
Mariana, sa mor io, m-am dus si am mai citit odata!! "se lasa apa sa se raceasca la 50 de grade" zau asa, acuma, cum naiba masor... Asta scrie pe cutia de Humana. O sa ma uit si la Milupa.
Multumesc de explicatii! Cre ca renunt la Humana . Tu ce folosesti?
Abibrinza - multumesc! cred c-asa-i cu canalele. Sanul e tare in mai multe locuri (e a treia oara cind am problema asta). Am desfundat (zic eu) si p-orma s-au infundat iar!
Am luat internetu la puricat si descrie www.kellymom.com/bf/concerns/baby/fussy-while-nursing.html#slow" target="_blank"> aici : de ce ar fi bebe agitat cind suge (mai multe motive si explicatii). Ma gindesc ca la mine se aplica asta:
La fiecare supt, exista o prima "suire" a laptelui si o a doua. La prima bebe primeste laptele de potolire a setei, la a doua vine laptele mai consistent, de potolire a foamei ("smintina"). Oana suge 4 minute OK, si dupa 4 minute (in cazul meu) cind are loc a doua "suire" a laptelui, care la mine e mai lenta la dreptul, ea se enerveaza (hmmm...). Am pompat io sa desfund, am si desfundat, dar daca "suirea" a doua e mai lenta si ea tot suge prost, iar se acumuleaza/infunda. Si scrie pe pagina aia sa fac "breast compression" care de fapt e - cum sa zic - stoarcerea sanului, na! Il iei intre aratator si celelalte degete si stringi. Storci, de fapt... Am facut asa acuma la ultima masa, si am pacalit-o, nu a protestat deloc. Uffffffffffffff... Si l-a si golit. M-a ajutat mai mult ca masajul descendent. Era asa satula la sfirsit
De fapt asa-mi facea si una dintre moase la materninate, cind imi lua un san si il torcea odata in guritza la oana, sa vezi ce se arunca asta mica la supt (cica "bebe trebe motivat" .
da pe bune, n-aveti idee cum prindea sanul, io am zis ca-i nebuna, dar m-a adus pe drumul cel bun. Am fost luni pe la ea sa-i mai multumesc odata.
Catrinel & Oana
mariana_1976 spune:
Catrinel eu am un termometru pe care il pot baga si in cuptor aici in Suedia.(se numeste termometru de bucatarie)
Ala masoara temperaturi foarte ridicate,asa ca 50C e nimica toata!
Ufff,tare nasol mai e cu alaptatul asta!Tot respectul pentru cit efort depui tu si celelalte mamici.
Cred ca si sora mea a avut canalele infundate de aia bebe refuza un sin cu putin inainte ca ea sa faca mastita...
Aici metoda cu "storsul" sinului intre 2 degete se explica pentru mulgerea manuala...
Te
Mariana
mariana_1976 spune:
Catrinel
Uit de la mina pinŽla gura ca e trecut de ora 23 aici...
Eu folosesc laptele praf NAN de la Nestle
Hai ca ma duc sa ma culc fiindca si bebe doarme...
Mariana
Catrinel_17 spune:
Multumesc Mariana! Somn usor!!
sa-mi iau atunci termometru de bucatarie... sau mai bine schimb laptele praf. Inca n-am folosit, dar iu nevar nau, vorba aia
pupici!
Catrinel & Oana
ciuf spune:
Simona, naspa cu mulsul asta. E mai mult chin, pe cuvant. Halal placere sa spui ca alaptezi.
Ref. la constipatie, am observat si eu la micuta mea ca atunci cand ii dau lapte praf mi se constipa. Cum o tin numai pe lapte de san nu avem probleme. E mitraliera la funduletul ei.
Mariana, treci si la noi ca mandra a avut 52 cm?
Aida, saraca de tine prin cate ai putut sa treci cu nasterea asta. Dar uite ca a meritat. Uiti totul cand iti tii papusa in brate. Nimic nu e mai frumos pe lume. Sa mai zic ca si eu sunt topita dupa a mea???
Pompa din aia First Years am avut la Luca si m-a cam chinuit la sfarcuri. Am inteles ca stilul asta nu e prea eficient. Asa ca ai grija cu ea. Acum am imprumutat o pompa Medela de la o prietena care e in jur de vreo $300 si pot sa spun ca sunt tare incantata de ea. Numai sa nu mi se strice, ca trebuie sa o cumpar. Si sfarcurile nu ma dor.
Nu ai fi putut sa-ti inchiriezi una de la spital?
Ti-am trimis un PM poate ma poti ajuta. Pup
Ileana, sa stii ca noi tot timpul vom fi un suport moral pentru tine si ne vom gandi la tine. Moralul sus ca altfel nu se poate.
Catrinel, ce metoda de a face laptele praf! Pai eu ce sa zic ca incalzesc apa in microunde ca sa fie la temperatura corpului uman (dupa ce am fiert-o si racit-o), apoi pun laptele praf, agit bine si aia e papica.
Fetelor, puiuta mea ma cam zapaci azi. Nu a dormit decat o ora de la 11-12, sculata de la 8, iar acum e ceasul 4:21. Vrea numai in brate si la tzitzi. Ma moflai de imi termina sfarcurile. Acum i-o pasai si lui taica-sau, ca ma dor bratele.
Pup
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
http://community.webshots.com/user/ciufuletz
http://community.webshots.com/user/ciufa